Petak, 19.09.2014.

09:38

SNS: Prelazna vlada, pa izbori

Potpredsednik SNS Goran Knežević kaže da ta stranka predlaže formiranje prelazne vlade u Vojvodini, dok lider SNS Aleksandar Vučić najavljuje "uskoro i izbore".

Izvor: Beta, Dnevnik

Default images

Knežević je za Dnevnik kazao da bi prelazna vlada, koja je predložena bila sa ograničenim vremenskim i programskom mandatom, nakon čega bi bili raspisani izbori po novom izbornom sistemu, usvojenom većinom glasova u pokrajinskom parlamentu.

Skupština Vojvodine usvojila je početkom juna izmene izbornih pravila i uvela čist proporcionalni sistem za pokrajinske izbore, a do tada je na snazi bio kombinovani, prema kojem je 60 poslanika birano po proporcionalnom sistemu, a 60 po dvokružnom većinskom.

Kako je Knežević objasnio predlog SNS, prelazna vlada, bi pre svega zamenila administraciju Bojana Pajtića, a u njoj bi, prema njegovim rečima, mogli da rade i nezavisni stručnjaci.

SNS je na sastanku stranaka predložila i "upodobljavanje" akata Skupštine Vojvodine s novim Statutom, zatim usaglašavanje Zakona o nadležnostima sa Ustavom Srbije i donošenje zakona o finansiranju Vojvodine, dodao je Knežević.

Predloženo je i utvrdjivanje bužeta za 2015. godinu, racionalizacija finansija i zaposlenih u pokrajinskoj administraciji i presek rada javnih preduzeća i fondova čiji je osnivač Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: