"Ulazak SNS u vlast - ništa dobro"

Pokrajinski premijer i lider DS Bojan Pajtić kaže da je za DS neprihvatljiva ideja o koncentracionoj vladi u Vojvodini. SNS: DS važniji partijski interesi.

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

15:31

Default images

Pajtić je istakao da ulazak u vlast SNS, kao i neprirodne koalicije, ne mogu doneti ništa dobro Vojvodini.

"Mi ne mislimo da bi politički neprirodne koalicije mogle doneti bilo šta dobrog građanima. Takve koalicije nemaju svest o tome u kom pravcu se kreću, pošto svaka ima neku drugu viziju", rekao je Pajtić.

Lideri SNS i Saveza vojvođanskih Mađara Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor postigli su u ponedeljak saglasnost o ideji da se u Vojvodini formira koncentraciona vlada svih stranaka, koja bi imala oročen mandat.

U DS ističu da je republička vlast koju predvodi SNS podbacila i da nema rezultata, što je vidljivo i kada je reč o stranim investicijama, ekonomskim problemima i izgradnji pravne države.

On je dodao da nigde u Evropi nije moguće čuti to da će republička vlada sarađivati s regionalnom, ukoliko se promeni politička struktura, odnosno, ukoliko iste stranke koje su na centralnom nivou vlasti budu i na regionalnom.

"Ustavna, zakonska i politička obaveza svih onih koji imaju neku odgovornost u ovoj zemlji je da sarađuju na svim nivoima vlasti, nezavisno od toga da li im se dopada neka politička konstelacija", navodi Pajtić.

Predsednik pokrajinske vlade je napomenuo i to da građani u Vojvodini plaćaju poreze ovoj državi i, kako je rekao, zaslužuju istu podršku i tretman, bez obzira na to ko je u pokrajini na vlasti.

SNS: DS važniji partijski interes od interesa građana

Potpredsednik Skupštine Vojvodine i funkcioner SNS Đorđe Milićević rekao je danas da DS neprihvatanjem ideje o formiranju koncentracione vlade u Vojvodini, samo potvrđuje činjenicu da ih je u svemu tome vodilo očuvanje partijskih i ličnih interesa, a ne interesi građana koji žive u pokrajini.

SNS podržava svaku ozbiljnu ideju čiji je cilj da Vojvodinu izvuče iz velike krize u koju je upala neodgovornom i lošom politikom, koju DS u pokrajini vodi u prethodnih 14 godina, rekao je Milićević Tanjugu.

Komentarišući ideju formiranje koncentracione vlade svih stranaka u Vojvodini, o kojoj su saglasnost postigli lideri naprednjaka i SVM, Milićević je ukazao na to da se DS izjasnio da takvu ideju ne prihvata.

"Oni su se izjasnili da takvu ideju ne prihvataju, što samo potvrđuje činjenicu da je njih, u svemu tome, vodilo očuvanje partijskih i ličnih interesa, a ne interesi građana koji žive u pokrajini", ocenio je funkcioner SNS.

Na pitanje pod kojim uslovima je moguće stvoriti koncentracionu vladu u Vojvodini, on je odgovorio da će to pokazati razgovori koji bi trebalo da uslede u narednom periodu između svih političkih stranaka u Vojvodini.

"Mi u SNS smatramo da je Vojvodini potrebna potpuno nova pokrajinska vlada, jedna nova politika koja bi se uspešno nosila sa svim problemima sa kojima se pokrajina danas suočava", rekao je Milićević.

On smatra da je aktuelna pokrajinska vlada, koju predvodi DS, proizvela te probleme i, kako je rekao, očigledno je da s tim problemima ne može da izađe na kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: