Hamas: Nema ustupaka Izraelu

Islamistički Hamas zarekao se danas da neće biti ustupaka Izraelu, suprostavljajući se tako međunarodnim naporima da se upostavi novi prekid vatre.

Izvor: B92

Subota, 09.08.2014.

14:34

Default images

"Neće biti povratka, otpor će se nastaviti. Okupatorova beskompromisnost neće ga odvesti nikuda i mi nećemo učiniti koncesije u zahtevima našeg naroda," naveo je portparol Hamasa Favzi Barhum u saopštenju, nakon što se sukob obnovio posle isteka trodnevnog primirja u petak ujutru.

Sukob koji je trajao već mesec dana ponovo je buknuo

nakon što su egipatski posrednici pokušali da produže prekid vatre od 72 sata koji je počeo u utorak i okončao se u osam sati ujutru u petak. Izrael je optužio Hamas da je prekršio to primirje napadima pred zoru u petak.

U sukobu koji je počeo još 8. jula poginulo je više od 1.900 Palestinaca i 67 ljudi na izraelskoj strani, uključujući troje civila.

Egipatski posrednici sastali su se sinoć sa palestinskim delegacijom i čekaju da čuju odgovor Izraelaca nakon što se okonča jevrejski dan odmora šabat, danas sa zalaskom sunca.

Vršilac dužnosti izaslanika SAD za Bliski istok Frank Lovenštajn, koji je u Kairu već nekoliko dana, još uvek pokušava da pomogne stranama da uspostave trajan prekid vatre, rekli su zvaničnici ambasade SAD, kako prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: