Kijev:Sprečen ulazak ruskih vojnika

Ukrajinske vlasti saopštile su da su sprečile pokušaj Rusije da pošalje vojnike preko granice u Ukrajinu pod izgovorom da šalju humanitarnu pomoć.

Izvor: B92

Subota, 09.08.2014.

10:51

Default images

"Ogromni konvoj kretao se ka ukrajinskoj granici u pratnji ruskih vojnika i vojne opreme", izjavio je zamenik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Valerij Čalij sinoć u intervjuu za ukrajinsku televiziju.

"Navodno u dogovoru sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta u Ukrajini, humanitarni konvoj sa 'mirovnjacima' trebalo je da uđe u zemlju očigledno zato da bi izazvao sveopšti sukob", tvrdi Čalij.

Čalij je rekao da je ovaj pokušaj sprečen diplomatskim kanalima ne navodeći više pojedinosti, navodi AFP.

On je, takođe, kazao da je Crveni krst demantovao informaciju da se Rusija sa njima dogovorila o slanju ovog humanitarnog konvoja.

Američka ambasadorka u UN Samanta Pauer je sinoć u Savetu bezbednosti upozorila Rusiju da će se na bilo kakvu njenu dalju intervenciju u Ukrajini, čak i pod izgovorom isporučivanja humanitarne pomoći, gledati kao na "invaziju Ukrajine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: