DS: Vučić omalovažava svaku kritiku

Pokrajinski odbor DS ukazao da premijer u isticanju nepostojećih rezultata nije propustio priliku da omalovažava svaku kritiku, i onu koja dolazi od opozicije.

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2014.

12:10

Default images

Vojvođanske demokrate u saopštenju ističu da se u komentaru premijera Srbije na primedbe i ocene predsednika DS i pokrajinske vlade o 100 dana rada vlade nisu našli odgovori, nego pokušaj diskvalifikacije onoga ko se usudio da nešto i zameri.

Napominjujući da premijer neće da odgovara na kritiku, pre nego što kritičar ne dokumentuje šta je on uradio na svom poslu za istih 100 dana, vojvodjanske demokrate ističu da bi se moglo uvesti, kako kažu, ''Vučićevo pravilo'', i da se svaka stranka i poslanik, pa i svaki drugi gradjanin obavežu da pre nego što komentariše rad Vlade, prvo podnesu izveštaj o svojim rezultatima i svom ponašanju.

Posebno je, kako dodaju, neprihvatljivo da predsednik Vlade Srbije poziva Pokrajinsku vladu da mu se baš sada prikažu rezultati jer ih, kako kažu, valjda preko svojih ministarstava prati i podstiče i pomaže rad pokrajinskih institucija.

Vojvodjanje demokrate dodaju da rezultati Pokrajinske vlade u poslednjih 100 dana nisu ispod onoga što se u relativnom odnosu nadležnosti i mogućnosti očekuje od pokrajine u odnosu na republiku.

Pokrajinski odbor DS ističe da bi ti rezultati bili bolji da republička vlada sa više odgovornosti saradjuje sa pokrajinskom administracijom, ispunjava svoje ustavne i zakonske obaveze i podstiče saradnju, umesto naglašene želje da se po svaku cenu prekomponuje vlast u Vojvodini, a prema ambicijama SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: