U Britaniji antisemitizam u porastu

Antisemitizam je u porastu u Velikoj Britaniji od početka izraelsko-palestinskog sukoba 8. jula, saopštila je jevrejska organizacija u Londonu.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

13:37

Default images

Jevrejska organizacija (Community Security Trust), koja je izdala preporuke o bezbednosti za 260.000 Jevreja u Velikoj Britaniji, navodi da je povećan broj antisemitskih dela tokom ovog meseca kada je počela izraelska ofanziva u pojasu Gaze, gde je do sada poginulo oko 1.350 Palestinaca i 60 Izraelaca.

Nekoliko desetina hiljada ljudi protestovalo je nedavno u Londonu i drugim britanskim gradovima protiv operacije izraelske vojske.

Ta organizacija je navela da je registrovano 304 antisemitskih dela od januara do juna, što je za 36 odsto više u odnosu na isti period 2013. godine.

Od početka sukoba u Gazi, počinjeno je 130 antisemitskih dela, dodala je jevrejska organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: