"Kijev u panici zbog istine o MH17"

Kijev nastoji da izbegne obelodanjivanje istine o padu malezijskogaviona intenzivirajući borbene operacije oko mesta nesreće, saopštio pres centar DPR.

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

20:53

Default images

U medijima su se pojavile informacije kako ukrajinska vojska planira da preuzme kontrolu nad mestom pada aviona, zbog čega granatira Gorlovku i neka druga naselja koja kontrolišu snage DPR, prenosi Itar-Tas.

Premijer samoproklamovane Donjecke Narodne Republike (DPR) Aleksandar Borodaja ističe kako su vlasti u Kijevu u panici od izbijanja istine na videlo i kako je njihovo delovanje u suprotnosti sa odlukom ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da se zona od 40 kilometara oko mesta nesreće proglasi teritorijom prekida vatre.

Malezijski avion je srušen raketom, a pao je 60 kilometara od ruske granice u zoni borbenih dejstava. U njemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade, pripadnika 10 nacionalnosti, medju kojima 193 državljana Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: