Dodik: Strategija protiv Erdogana

Milorad Dodik ocenio da poslednje izjave turskog premijera Redžepa Taipa Erdogana imaju veći politički značaj nego što to izgleda na prvi pogled.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 26.07.2014.

18:10

Default images

Agencije u RS prenele su Erdoganovu najnoviju izjavu, sa skupa u organizaciji Udruženja turskih privrednika, da je "muslimanskom ratnom lideru Aliji Izetbegoviću obećao da Turci Bosnu nikada neće ostaviti samu".

Dodik je rejkao da Republika Srpska mora razviti strategiju protiv takvih izjava i tendencija.

"Ko ne poznaje dobro Turke koji su vladali ovim prostorima, ne može shvatiti Erdoganove izjave" - upozorio je Dodik.

On je danas novinarima u Gradišci ponovio da je jasno da Erdogan podržava isključivo Bošnjake u BiH.

Predsednik RS je ukazao da se protiv Erdoganovih i sličnih poruka ne sme boriti samo kad su izrečene, te će RS stoga razraditi svoju strategiju.

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan više je puta davao kontroverzne izjave o BiH i Balkanu.

On je 2012. godine izjavio da mu je Alija Izetbegović ostavio BiH u amanet, dok jeu Prizrenu 2013. godine rekao da je "Kosovo Turska, a Turska Kosovo", prenose "Nezavisne".

Nakon toga je nedavno, prema izveštajima medija, poručio da bi svako ko na bilo koji način "dirne Bošnjake protiv sebe imao 100 miliona Turaka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: