NUNS: Pomozimo novinarki NIN-a

NUNS je pozivao svoje članove da pomognu u prikupljanju sredstava za lečenje koleginice Ivane Janković, novinarke nedeljnika NIN koja boluje od dijabetesa.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

14:08

Default images

Kako je navedeno, Fondacija NUNS-a za pomoć novinarima isplatila je deo sredstava neophodnih za lečenje, ali to nije dovoljno.

"Profesionalna solidarnost je u ovom slučaju neophodna kako bi se obezbedila potrebna sredstva za transplantaciju bubrega", navodi se u saopštenju.

Ivana Janković posle višedecenijske borbe s dijabetesom, od prošle godine je na dijalizi. Međutim, dijaliza se u njenom slučaju pokazala neefikasnom i jedina šansa da preživi jeste transplantacija bubrega.

Lekari su u njenom najboljem interesu predložili da se operiše u Turskoj, jer joj je organizam iscrpljen od osnovne bolesti - dijabetesa, a u Istanbulu su rezultati transplantacije kod takvih bolesnika prilično uspešni.

RFZO ne pokriva ovakve intervencije, a operacija i troškovi lečenja iznose 30.000 evra.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije pozivaju sve koji mogu da novac uplate na račun UNS-a kod Vojvođanske banke 355-1008613-10 sa naznakom POMOĆ ZA NOVINARKU IVANU JANKOVIĆ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: