Merkelova o prevremenom povlačenju

Nemačka kancelarka Angela Merkel je danas, povodom spekulacija o svom mogućem dobrovoljnom i prevremenom povlačenju iz politike, rekla da ono što obeća i održi.

Izvor: B92

Petak, 18.07.2014.

13:16

Default images

Mediji njen odgovor na pitanje o njenoj političkoj budućnosti tumače kao neodređen i opšti.

"Ljudi se mogu osloniti na to da ja, ono što obećam i održim", rekla je Merkelova danas na tradicionalnoj letnjoj konferenciji za štampu danas pred odlazak na odmor.

Na pitanje da li će prekinuti odmaranje, ako dođe do eskalacije skukoba u Ukrajini, Merkelova, koja je juče proslavila 60. rođendan, odgovorila je da je uvek u službi, bila na odmoru ili ne.

Merkelova je devet godina kancelar i nemački mediji, koji prenose spekulacije o navodno mogućem, njenom prevremenom povlačenju iz politike postavljaju pitanje o "večnom kancelaru" i pokreću temu da li će se ona na saveznim izborima 2017. godine ponovo kandidovati za kancelara.

Merkelova je ovih dana u lenjem intervju televiziji ZDF kratko, povodom spekulacija o povlačenju pre isteka kancelarskog mandata odogovorila da će "naravno do kraja zakonskog perioda" vladati i sebi za rođendan poželela da ostane zdrava i radi ono, što joj predstavlja zadovoljstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: