Stanari Vesiću: Što mi da plaćamo

Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović poručuje gradskom menadžeru Goranu Vesiću da ulice u tom naselju imaju ime i da su zatečeni njegovom izjavom.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2014.

12:13

Default images

Goran Vesić je juče povodom peticije stanara Stepe Stepanović zbog promena imena ulica u njihovom naselju dve godine nakon što su se tu doselili, izjavio da je valjda normalno da ulice imaju ime, "a ne da se zovu prva, druga, pedeseta...". "Stvarno mi je žao što moraju da ih menjaju u ličnim kartama, ali to se odnosi na sve građane Beograda", rekao je juče Vesić.

"Izgleda da gradski menadžer nije bio svestan činjenice da ulice u naselju Stepa Stepanović od samog početka izgradnje imaju ime i da zgrade imaju brojeve, i to one brojeve koji se nalaze na zgradama i dan-danas i ono ime koje je dodeljeno od samog starta gradnje naselja, simbolično: Vojvode Stepe", stoji u saopštenju Udruženja stanara ovog naselja.

1500 stanara ovog beogradskog naselja na Voždovcu potpisalo je krajem prošle godine peticiju protiv odluke tada privremenog organa grada Beograda da se ime Ulice vojvode Stepe u tom delu promeni u Ulicu kaplara Momčiča Gavrilovića. Istu peticiju su predali gradonačelniku Siniši Malom u maju ove godine, a zatim početkom jula i proširenu peticiju, s još 200 potpisa.
Kako kažu, niko ih od gradskih čelnika nije pozvao, niti se udostojio da im odgovori

Peticiju podnose nezadovoljni time što se ime ulice u kojoj žive menja svega dve godine nakon što su se tu doselili i što zbog toga moraju da promene sva lična dokumenta, što predstavlja dodatni udar na kućni budžet.

"Ovo su neke od državnih institucija i kompanija kod kojih moramo da menjamo adresu stanovanja: MUP, Poreska uprava, JKP Infostan, EDB-EPS Snabdevanje, Telekom, PIO fond, banke, katastar, školske i predškolske ustanove, zdravstvene ustanove... i na kraju preduzeća u kojima smo zaposleni", ukazuju nezadovoljni građani.

Oni tvrde da je promena imena ulice i brojeva nametnuta bez racionalnog razloga, kao i da je odluka o promeni usvojena bez razmatranja Skupštine grada Beograda.

"Napominjemo da deo novih naziva ulica predstavljaju imena već postojećih ulica na teritoriji grada Beograda, što prema Odluci o utvrđivanju naziva ulica i trgova na teritoriji grada Beograda ne bi smelo da se dešava zbog poštanske i kurirske distribucije", navode u saopštenju stanari naselja Stepa Stepanović.

Dodaju i da, iako zakon nakon usvajanja odluke o promeni imena ulica zahteva istu promenu na licu mesta, tj. zamenu tabli na zgradama o trošku lokalne samouprave, ona se nije desila. Saopštavaju da na zgradama u naselju i dalje stoje stari nazivi ulica i stare oznake kućnih brojeva, da računi za struju stižu na stare adrese, koje takođe koristi i MUP.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: