Četvrtak, 17.07.2014.

12:13

Stanari Vesiću: Što mi da plaćamo

Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović poručuje gradskom menadžeru Goranu Vesiću da ulice u tom naselju imaju ime i da su zatečeni njegovom izjavom.

Izvor: B92

Stanari Vesiæu: Što mi da plaæamo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Dalek

pre 9 godina

Da se na vreme odustalo od besmislene peticije mozda bi smo manje stvorili utisak dokonih, razmazenih i dzangrizavih stanara. Naravno ja nisam potpisao peticiju jer pored niza drugih komunalnih problema, naziv ulice i posledice koje nosi promena toliko beznacajne a sta vise promena je iz vise razloga korisna i ispravlja gresku koja je ucinjena u oznacavanju. Mnogo je bitnije da se okrenemo komunalnim problemima, prikljucenja naselja na ulicu Vojvode Stepe, prevazilazenju saobracajno transportne izolacije koja nam je nametnuta izostankom javnog gradskog prevoza i uvodjenje drugih sadrzaja koji su pozeljni u naselju.

Mhotkombharata

pre 9 godina

Dragi stanari lepo ispred Skupstine grada i da vidimo kako ce se ponasati. Niko nece da se buni umesto vas. Ali mrzi vas. Priznajte.
(mihailo, 18. jul 2014 00:03)

A inace i svi prethodni takvi protesti su urodili plodom pa samo ljudi treba da odsustvuju i sa posla... Ako dileja nije razumela da ove ulice imaju ime tesko da ce im protest nesto da promeni.

mihailo

pre 9 godina

Dragi stanari lepo ispred Skupstine grada i da vidimo kako ce se ponasati. Niko nece da se buni umesto vas. Ali mrzi vas. Priznajte.

Baquero

pre 9 godina

@Aleksandar
Takav stav i očekuju oni koji kroje vašu i moju sudbinu, da je sve jedno i da nema nade. E pa nije sve jedno i nada uvek postoji!

Aleksandar

pre 9 godina

za (Baquero, 17. jul 2014 20:28)

za vas pitanje- za koga da glasaju?
Svako ko je bio na vlasti do sada, pokazao se koliko nije vredan ni za to da se čita njegovo ime, a kamoli da se glasa.

Aleksandar

pre 9 godina

za (bezimena, 17. jul 2014 18:01)

Đilas je bio na vlasti u BG kao i ovaj na isti način, uz iste propise i proceduru. Ako mislite da taj postupak nije valjao, onda trebalo je da DS menja.
Molim vas da ne manipulišete na ovaj način, već budite korektni.
Samo da vas predupredim, od 1990-tih nisam glasao za SPS, SRS, SNS, pa ni sada.

Za vas koji pominjete nazive ulica - ovde nije problem naziv ulice, već bahatost vlasti koja to radi, i koja time izaziva velike troškove na teret građana.

sloboda misljenja

pre 9 godina

Cine me nescrecnim komentari tipa "Djilas je bio dobar, ovi sad su losi ili obrnuto". Nema medju njima razlike. To je zalosna istina.
Treba imati na umu da je Vesic mozda i jedini na ovom svetu po osobini da je u zivotu bio jednako blizak i sa Djindjicem i sa Vucicem. Cak i dok je Djindjic bio ziv, dakle istovremeno. I to su znali i Djindjic i Vucic. I nije im smetalo. A sta nam to govori o njima i nasem politickom sistemu neka svako donese zakljucak po svojoj volji.

Brk

pre 9 godina

Bahatost i bezobrazluk vlasti je neverovatan isto to su uradili i nama u Krusevcu i niko nije imao pojma do momenta kada ste trebali da registrujete auto a onda na salteru mupa kada dodjete sa svim uplatama i uradjenim tehnickim "gospodine nemozete da registrujete auto jer je promenjen naziv vase ulice" i onda trcite da uplatite drzavi i opstini po 700 dinara za promenu nove saobracajne koju evo cekam vec mesec dana, e to se zove "legalno" pljackanje gradjana a onda vas ceka promena licne karte, zdravsvene knjizice pa jos ako i imate neku firmicu za prezivljavanje, promena sve dokumentacije i pecata, pa vam sve to legalno i demokratski izadje 10000 do 20000 dinara.Jedina mi je uteha sto nisam dao svoj glas ovoj nakaradnoj koaliciji na vlasti a vama koji jeste neka je na cast to usta ste nas uvalili.

građanin pokorni

pre 9 godina

u normalnim državama sa tradicijom, itekako se vodi računa o potrebama i željama građana/stanovnika. ovde se politički skorojevići takmiče u drskosti i bahatom odnosu prema građaninu pokornom.

xl

pre 9 godina

BEZIMENA-Vaša ispravka je na mestu, pa ipak mi niste dali minus,što bi otprilike značilo da se uglavnom slažete sa mojim mišljenjem...a to bi mi bilo posebno drago...

Baquero

pre 9 godina

Sledeći put kada sa NOVOM LIČNOM KARTOM krenete na glasanje, ako krenete pošto veliki broj građana kaže da ih se to ne tiče, dobro razmislite pre nego što zaokružite broj ispred nečijeg imena.
Glasali ste, gladujte!
...a tek ćete!!!

Ivan

pre 9 godina

75 % Menhetna su uzduzno avenije,a popreko ulice i sve su numerisane brojevima,pa kad to funkcionise u najvecem gradu ne razumem zasto ne moze u beogradskom naselju ;-)
(belodedic, 17. jul 2014 19:02)
Kljucna rec u komentaru je bila "sve ulice". Deo juznog Cikaga ima ulice koje su redni brojevi, ali to ne znaci da su sve.

PeraQ

pre 9 godina

Napisao je 540 i neki B, a ne 540. Ali, vazno je da je rec bot upotrebljena...
(box, 17. jul 2014 17:28)

Sta god da je napisao, napisao je pogresno i napamet posto su u naselju brojevi od 399x do 415x (gde je x proizvoljno slovo) tako da nije mogao da trazi 540 i bilo sta i na to da naidje u naselju ni pod razno!

Ili ne zna sta je uopste trazio ili debelo pokusava da opravda Vesicevu praznu pricu o potrebi izmene numeracije, cime sebe stavlja u poziciju bota!

alo

pre 9 godina

em ste skor odzabe podobijali (neki su i stvarno za dzabe) te stanove, dobil iste odmah i obdaniste i sve sto ste trazili. ja zivim u naselju koje ima 40.000 stanovnika dobili smo obdaniste pre5 godina, imam ojednu malu prodavnicu maxi na 40.000 stanovnika. nemmao ni policijsku stanicu mada u srbij iima sela sa po par hiljada stanovnika pa imaju policijsku stanicu. put su na mrenovirali prosle godine i evo ve je poceo da prodpada kako je uradjeno, ne vrede ni peticije ni molbe nista, poksual ismo jednom put da zatvorim oiz protesta al je dosla policija dobili mso batine i sad cutimo. tak oej kad se zivi u diktaturi cutis i trpis

Majlo

pre 9 godina

Pa ne bi bio problem sto se naziv ulice menja da to ne predstavlja udarac po dzepu gradjana. Zasto lepo vlast kad se promeni naziv ulice automatski ne izradi sva dokumenta za sve stanare o svom trosku i samo pozove ljude da ih pokupe u odredjeno vreme? A da, zato sto bi onada ostali bez 100€ po glavi stanovnika koje je zadesila nesreca da zive u ulici kojoj se menja ime....

mr. wolf

pre 9 godina

"U Usa samo skverovi i trgovi imaju naziv,ostale ulice imaju brojeve,prema tome,to nije neobicno za razvijeni svet.Ali ovde 100% ima neka kombinacija..."

Toga ima samo u Americi, iako je prakticno donekle je bezdusno. U Londonu npr. ima brdo ulica sa istim nazivima pa ih razlikuje postanski kod, mislim da je to zgodnije od te amerikanizacije.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ako se vec menjaju, neka se zovu po zasluznim sugradjanima: G.Vesica, S.Malog, A.Vucica itd. Za vecno secanje. (Vasilije, 17. jul 2014 17:51)

hahaha, nijedan minus! botovi se upecali pa po inerciji kliknu na plus... ironija je lek, bravo!

belodedic

pre 9 godina

@ Kljucna rec u komentaru je bila "sve ulice". Deo juznog Cikaga ima ulice koje su redni brojevi, ali to ne znaci da su sve. (Ivan, 17. jul 2014 19:29)
A za mene je kljucno da negde postoji i funkcionise,pa ti vidi sta je bitnije !?

greg

pre 9 godina

tako su i meni u kikindi naplatili nije vise mikro naselje…
nego partizanska…

isti stan isto mesto nigde selio ga nisam a placam njihove hirove.

belodedic

pre 9 godina

@ (Ivan, 17. jul 2014 16:41)
75 % Menhetna su uzduzno avenije,a popreko ulice i sve su numerisane brojevima,pa kad to funkcionise u najvecem gradu ne razumem zasto ne moze u beogradskom naselju ;-)

znate, niko ne može da zabrani fmp - u kako će da se zove

pre 9 godina

goran vesić, čovek koji je upropastio DS čovek koji je ugasio kkczv, čovek koji je na ivicu gašenja doveo fkczv, sada je neki bitan faktor u Beogradu.

Glupo mi da kažem, ali glasali ste - izvolite.

Winston

pre 9 godina

Mozda neki "kolega", pravi table sa imenima za ulice? Sve to mora de proveri. Ja ovima u SNS neverujem. Svi plagiaristi, neskolovani, i lazovi. Kako da ima u nijh poverenje. A Vucic ih brani.

bezimena

pre 9 godina

ovek prosto ne razume stvari,nije on kriv, krivi su beograđani koji su ga doveli na vlast...
(xl, 17. jul 2014 16:35)

Beogradjani su na vlast doveli D. Djilasa a ovog je postavio režim crno-crvene koalicije koji je vlast u Beogradu oteo, izigravši time volju njegovih gradjana!

ex sns

pre 9 godina

U Usa samo skverovi i trgovi imaju naziv,ostale ulice imaju brojeve,prema tome,to nije neobicno za razvijeni svet.Ali ovde 100% ima neka kombinacija...

box

pre 9 godina

(Joao, 17. jul 2014 16:45)

Napisao je 540 i neki B, a ne 540. Ali, vazno je da je rec bot upotrebljena... Inace, imena se menjaju da bi se od stanara uzele pare, to je bar jasno. Jasno je nama sve, samo niko vise nema volje da se bori. I da hocu, sam ne mogu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!(Бојан Илић, 17. jul 2014 13:43)Sudeći po broju komentara koje ostavljaš, ti nisi u tih 25%.
(Piplfoks, 17. jul 2014 17:03)

Лепо је што пратиш, успут!
Поздрав!

Piplfoks

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!

(Бојан Илић, 17. jul 2014 13:43)

Sudeći po broju komentara koje ostavljaš, ti nisi u tih 25%.

lingua

pre 9 godina

Potpuno je normalno u nekoj zemlji dati ili promeniti ime ulice. Kod nas je numeracija inače katastrofalna (pa, recimo, u beogradskom Belvilu ima ulaz 16Đ... ALI stanari su u pravu! I tu je glavna falinka. Naime, promena imena ulice stanara baca u vrtlog birokratskog polusveta. Umesto da baze podataka raznih institucija "komuniciraju" međusobno, gde jedna promena i ažuriranje "vuku" drugu, dolazi do apsurda da stanar mora na noge svakom od tih - da plaća takse, da uzima slobodne dane s posla, da ispravlja krive Drine. Vesić to zna, ali mu ne pada na pamet da kod drugara iz stranke nešto preduzme. Imamo maketu reformi.

Бојан Илић

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!(Бојан Илић, 17. jul 2014 13:43)Sudeći po broju komentara koje ostavljaš, ti nisi u tih 25%.
(Piplfoks, 17. jul 2014 17:03)

Да ми будеш захвалан , јер ја те даноноћно "чувам" , као и твоје најмилије од бараба које злоупотребљавају интернет!:-)

sale

pre 9 godina

Aj sto su promenili nazive i brojeve. Nego sto sam ja juce u mupu izvadio novu licnu kartu (posto mi je stara istekla), i uredno su mi izdali kartu sa starim nazivom ulice. Da sam hteo novi naziv da mi bude upisan, trebalo je jednom republickom organu (mupu) da dokazujem da je gradski organ promenio naziv ulice, koristeci izvode iz 3. organa (ciji god da je) - katastra. organi(zacija) do mojega... samo da se uzme sto vise para, i da se ljudi izmaltretiraju...

AlekS

pre 9 godina

Potpuno je normalno u nekoj zemlji dati ili promeniti ime ulice. Kod nas je numeracija inače katastrofalna (pa, recimo, u beogradskom Belvilu ima ulaz 16Đ... ALI stanari su u pravu! I tu je glavna falinka. Naime, promena imena ulice stanara baca u vrtlog birokratskog polusveta. Umesto da baze podataka raznih institucija "komuniciraju" međusobno, gde jedna promena i ažuriranje "vuku" drugu, dolazi do apsurda da stanar mora na noge svakom od tih - da plaća takse, da uzima slobodne dane s posla, da ispravlja krive Drine. Vesić to zna, ali mu ne pada na pamet da kod drugara iz stranke nešto preduzme. Imamo maketu reformi.
(lingua, 17. jul 2014 17:14)

Izvini, ali u svetu nije "normalno" menjati nazive ulica, bas iz razloga koji ovi stanari iznose: veliki finansijski i vremenski utrosak. U stvari, imena ulica se vrlo retko menjaju, bar u "normalnom" svetu, gde ona ne zavise od partije ili ideologije na vlasti.

uf

pre 9 godina

ja ne bih menjao nijedan dokument dok ne istekne.
uzgred,kad vidim kakve sve probleme ljudi imaju dobro je sto nisam kupio stan u stepi.

Vijuga

pre 9 godina

Tako i mene masiraju, treći put vadim izvod iz knjige rođenih. Pored žive biometrijske lične karte, moram da donesem dokument bez koga ne bih ni dobio ličnu kartu. Molim političare i upravu da uključe mozak - svi koji imaju lk, imaju i sva dokumenta potrebna za izdavanje lk. Svima koji žive u ulici AB, ako ulica promeni ime u CD, samo elektronski treba promeniti podatke na CD u bazi (posao za prepodne). Ako je ideja da se od građana ubere taksa, gospoda greše - oboriću potrošnju za vrednost te takse x 3, toliko nema PDV, pa neka trgovci i političari kukaju horski zbog pada prometa i manjeg punjenja budžeta.

anonimus

pre 9 godina

ljudi, nije uopšte bitno ovde da li oni menjaju imena ulica zbog tih ljudi čija imena nose, istorije ili da mupu i pošti bude lakše. menja se zato što je to dobar način da se popune rupe u gradskom budžetu koji je busan kao sito. ovo je način da se iscedi još koji dinar iz već ionako suve drenovine narodnog novčanika kroz nove takse, obrasce i formulare. tako da džaba razglabate o drugim motivima. jednostavno bojkot i ništa drugo.

Bela Lugosi

pre 9 godina

Iznogud DSa i siva eminencija bi da menja nazive ulica u mom gradu!? Kako bi bilo, Vesiću da ja odem u Kruševac pa tamo menjam nazive ulica?

xl

pre 9 godina

čovek prosto ne razume stvari,nije on kriv, krivi su beograđani koji su ga doveli na vlast...ovo je samo jedna od gluposti nove vlasti ali nismo bolje ni zaslužili, biće tu još puno bisera, ljudi prosto ne znaju to da rade, tek ćete da vidite koga ste doveli na vlast i da uživate sa njima...

petar

pre 9 godina

Da bih promenio adresu u LK treba da im donesem uverenje iz geodetskog zavoda da je ime ulice promenjeno i naravno platim 980 dinara koje naravno dobijem odmah, pardon za sedam dana, e onda uplatim taksu za LK i cekam jos ne znam koliko i onda taksu za vozacku i naravno lekarsko jer mi je stara papirna i onda i pasos i tako dalje....
Blago nama sa ovakvim genijalcima i ovakvom drzavom :(

zoki

pre 9 godina

Blago je vama dok vam nicu nove ulice, gde su ljudi tu je i nada, mi u Cupriji nemamo problema sa novim ulicama. Ovo sto se zateklo - zatire se. Ja necu, ali moja deca ce morati u Beograd, kad krene mars gladnih bice vam svejedno kako se zove ulica.

milica

pre 9 godina

Mozda ne bi bilo lose da podnesemo jednu peticiju da se gospodin Goran Vesic oslobodi rada u drzavnim, gradskim i ostalim institucijama ili na bilo kakvim funkcijama uopste koje se ticu upravljanja novcem poreskih obveznika, ocigledno mu ne ide

meko srce

pre 9 godina

Mislim da su gradjani Stepe pogresili adresu za peticiju - trebalo je da je posalju direktno Vucicu, kakav Vesic, kakav Mali... zna se ko se za sve pita i bez cijeg amina ne moze nista da se radi

Ivan

pre 9 godina

U USA sve ulice nose brojeve, a ne imena.
(Silvester, 17. jul 2014 13:36)
Hajde ne pricaj svasta. Imas Google street view pa mi molim te nadji gde su to sve ulice sa brojevima. Evo ti samo tri poznata primera: Wall St, Madison Ave, Pennsylvania Ave.

Joao

pre 9 godina

e moji Beogradjani jednom prilikom sam tražio broj 540 i neki B. ulica Vojvode Stepe. Sat i po vremena sam tumarao, vozikao se od Ljube Vučkovića pa do Kumodraža nigde broja u svaku uličicu sam skrenuo ko god da je naišao pitao sam ga, ali ulici ni traga ni glasa, na kraju se iznerviram odustanem krenem kroz naselje Stepa Stepanović ka Braće Jerković i slučajno naletim na tablu za objekat koji sam tražio. Sad vi meni recite da li je normalno da se objekat koji je u sred navedenog naselja vodi pod Vojvode Stepe???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sss, 17. jul 2014 15:05)

Broj 540 u ulici Vojvode Stepe postoji, ali se ne nalazi u naselju "Stepa Stepanović" već u Kumodražu, na sasvim drugom mestu od onog na kome ga je naš komentator navodno pronašao. Na stranu botovi, mogu da se složim da sadašnja numeracija možda nije bila najbolja, ali posle prvih nesnalaženja potpuno je "proradila". Što je najvažnije, pošta i računi mi stižu, kućni aparati su mi svi uredno dostavljeni, a kada sam zvao taksi čekao me je na pravom mestu. Promena naziva ulice je izvršena u trenutku kada je za tim konačno prestala potreba i sada je potpuno besmislena! Ja stvarno nemam vremena da jurcam po svim tim ustanovama i da menjam adresu. Infostan je uostalom adresu već izmenio, pa mogu i svi ostali! Pa neka sami nađu mehanizam po kome će to uraditi. Naravno, u pitanju je bezobrazno zavlačenje ruku u džep nekoliko hiljada stanara od strane birokratije.

RaDE

pre 9 godina

Види га овај "менаџер" ала се разуме!!!
ОН ЗНА да улица нема име.
ОН КАЖЕ да се улице не могу звати ПРВА, ДРУГА...

Значи, ова УСА администрација је тако провидна. Стално исте особе врте у круг, Весић више и не зна у којој је странци исто као и Удовички, Мали... а уопште не улазе у то колики је њихов интелектуални капацитет.

Предлажем да станари улице Господара Вучића потпишу петицију да њихова улица промени име у име овог каплара, и проблем решен.

nn

pre 9 godina

em mi je milo,em mi je drago,pomalo sam zlurad, više pakostan i radujem se svakoj nevolji koja snađe moje sugrađane jer su mnogo glupi i onakovog gradonačelnika se odrekli da bi doveli ove diletante ,bahate i osione neznalice,baš kakve 80% punoletnih žitelja belog grada i zaslužuju...neka meni bude i duplo gore,ali samo neka oni na svojoj koži osete svoju glupost...

Borac

pre 9 godina

Da bi bilo jasnije i da odgovorim na neke komentare.
Ne menja se samo naziv ulice vec i broj, tako da nije moguce da se promeni tek kada isteknu dokumenta. Npr. Jankovic Janka 451 se menja u Petrovic Petra 42...

coma

pre 9 godina

Sve receno, nema se sta dodati. Svaki novi birokrata prolazi kroz skolu ali na zalost malo ih se zadrzi kako bi imao neko iskustvo, ovako svaka susa izigrava malog boga i igra se sa zivcima gradjana, ali nije nikome doveka.

neutralni felsh

pre 9 godina

ama sta nonstop menjaju imena ulica. to je vrlo neozbiljno. kako dune dnevni vetar, nadlezni daju neko aktuelno ime. mogu da zamislim kakvi dokoni umni veselnici rade po tim odborima - i za sta primaju platu. vrese revizije istorije pomocu ulica. jedva prezivesmo devedesete i ono tzv. opoziciono menjanje imena iz komunisticke zaostavstine (ko da nije bilo hitnijih i vaznijih stvari), i taman smo se ponadali da je gotovo, sad opet malo malo pa nekom bukne pozar u glavi da promeni ime neke ulice.
nije rec o nadoknadi troskova menjanja dokumenata, nego o tome da niko nema pravo da menja ime nase ulice a da nas ne pita. neka menja svoju kad mu je toliko stalo da imenom ulicom isteruje istorijske pravde.
mi srbi taki volimo da se pozivamo na tradiciju, a kad malo bolje pogledas, nje nema nigde osim na par prezivelih taraba i kucica. ustav nam je 20 puta mladji od americkog, a vecina ulica nema ime starije od desetak petnaestak godina... samo laz i samoobmane na sve strane.

Wllaxy

pre 9 godina

Da su uzeli ličnu kartu sa čipom nikakvih troškova ne bi imali.
(kimi, 17. jul 2014 13:41)

Da si bar malo razmislio ne bi ostavljao ovako smehotresan komentar posto imao ili nemao licnu kartu sa cipom (a ja je recimo imam) taksa pri promeni podataka u njoj se placa... I gle cuda, ja sam vec platio tu taksu kada sam se selio iz podstanarskog stana u svoj stan u naselju pre tek nesto vise od godinu ipo! Izgleda da je od tog trenutka proslo dovoljno vremena da bi me vlast ponovo orobila, namecuci novi harac...

sss

pre 9 godina

e moji Beogradjani jednom prilikom sam tražio broj 540 i neki B. učica Vojvode Stepe. Sat i po vremena sam tumarao, vozikao se od Ljube Vučkovića pa do Kumodraža nigde broja u svaku uličicu sam skrenuo ko god da je naišao pitao sam ga ali ulici ni traga ni glasa, na kraju se iznerviram odustanem krenem kroz naselje Stepa Stepanović ka Braće Jerković i slučajno naletim na tablu za objekat koji sam tražio. Sad vi meni recite da li je normalno da se objekat koji je u sred navedenog naselja vodi pod Vojvode Stepe???

bob

pre 9 godina

sta se bunite?jel nije valjao djilas?ovi su bolji?glasali ste i uzivajte ima da menjate dokumenta i tacka,tisina tamo,nema popustanja ni za jotu!hvala

zvuk

pre 9 godina

U kragujevcu postoji u jednom naselju 15 paralelnih ulica i sve imaju ime ali stanari ih zovu brojevima: prva. .. a reper je sedma koja vodi na glavnu prema gradu. dešava se čak da vam neko kaze da živi dve ulice iznad sedme....

gargantuat

pre 9 godina

Poštovani sugrađani,morate menjati svu vašu dokumentaciju zbog toga što SNS ne može da podnese činjenicu kako je DS napravio mnogo toga dobrog ovom narodu !!! Ako im to smeta,red bi bio da grad Beograd snosi troškove.Naselje "Stepa Stepanović" bode oči i uši!Šutanovac ga napravio ! Neće valjda i most srušiti ? Ali ko zna imaju apsolutnu vlast,glasali ste uživajte !

Godja Srbija

pre 9 godina

Ja cim vidim ili cujem doticnog (ni ime da mu izgovorim ne mogu),zažalim što sam se ovde rodio!A takvih ima podosta,i onda,žalim,žalim...svaki dan!

Vlada

pre 9 godina

@Sale
Promena prebivalista je ugovorom obavezna, tj. stanari su duzni promeniti adrese kod svih pruzaoca usluga sami!
@kimi
Promena adrese u LK je jedna stvar i da ona kosta i to je Republicka administrativna taksa, jer ovde nije promena adrese vec promena prebivalista (menja se i adresa i kucni broj)

ahaaa

pre 9 godina

vi potpisnici peticije niste bas neke patriJote. sto vi ne biste lepo da punite budzet grada kako bi doticni i klika imali za plate i sluzbene dzipove ?

21. vek, ej

pre 9 godina

Neka se uvedu novi nazivi ulica, ali neka u dokumentima to bude menjano kad se vade nova po isteku.
Sve to moze da se regulise, nego nas vode paceri.

Sale

pre 9 godina

Ako je tačno da bi morali sve to da menjaju, apsolutno podržavam inicijativu stanara. S druge strane, da li su baš sigurni da je to neizbežno? Kada su mojoj bivšoj ulici promenili ime niko u mojoj porodici nije zbog toga menjao dokumenta! Pošto smo ih (naravno) svi u različito vreme vadili ili menjali zbog isteka, u jednom periodu smo imali totalno šarenilo u adresama i ne sećam se da je iko pravio problem. A gospoda iz EPS-a, Infostana itd. neka sami izvrše promene, pa to je valjda zvanično nešto i važi za sve korisnike na tim adresama bez izuzetka, ne treba valjda svaki stanar pojedinačno da ide lično da prijavi promenu jer se promenio naziv ulice!? A samo peimenovanje ulica mi je smehotresno, mada me i ne čudi jer ovde se više ne zna sa sigurnošću ni kako nam se država zove...

Бојан Илић

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!
Неки, на велику велику жалост,имају дилему понекад да ли да купе детету лек или храну, али буквално!
Хвала Богу што не мора господин да "именује" улицу и овде!

Silvester

pre 9 godina

U USA sve ulice nose brojeve, a ne imena.
Što se Vesića tiče, nije on demokratiski izabran niti je bilo ko demokratski izabran u ovoj zemlji 25 godina, jer ovde nema pravne države ni demokratije. Srbijom vlada mafijaško-udbaška klika koja glumi višepartijski sistem. Kada bi se poštovao ustav i zakoni, svi bi bili na doživotnim robijama. Dosta te priče o "izabranicima". Narod je žrtva mafijaške oligarhije koja ima podršku međunarodnih mafijaških krugova - imperijalista.

Vuk

pre 9 godina

Sećam se priče kada su Srbi iz Beča tražili da jedna ulica gde je živeo Vuk Stefanović Karadžić dobije njegovo ime. Gradska uprava Beča nadležna za te poslove odgovorila im je da je Vuk Stefanvić Karadžić nesporno istoriska ličnost u Srba koji je živeo u ovom gradu ali da menjanje naziva ulice, proizvodi dodatni trošak za stanovnike ove ulice vezane za promenu
svih ličnih dokumenata i da iz tih razloga ovaj zahtev nije prihvaćen.
Podržavam zahtev udruženja građana Stepa Stepanović, iz iznetih razloga a ako se Vesiću menjaju imena ulica neka iz svog džepa snosi sve troškove koji za stanovnike ovog naselja nastanu.

Aki

pre 9 godina

Pre nekih 7-8 godina u Sremcici su promenjena imena skoro 200 ulica. Ne lezi vraze, pobuni se neko udruzenje gradjana ili sta vec, pa se posle 2 godine opet promene imena svih tih ulica. Ulice, kada su napravljene, nosile su imena koja su nosile (npr. 10. nova, Beogradska 4. deo 5 prilaz ili tome slicno). Mozda zvuci ruzno, ali je bilo mnogo lakse za snalazenje. Bitne stvari nikada nisu uradjene, npr. kanalizacija, sredjivanje puta i infrastrukture, vazno je da se oci zamazane suludom promenom imena ulica, i to duplom.

Srbija danas nije drzava, barem da uspevaju banane kod nas pa da budemo banana-republika. Da smo drzava, onda bi troskovi zamene licnih dokumenata u ovakvim situacijama isli na teret drzave.

SRPSKA BIROKRATIJA DEMONSKO ZLO

pre 9 godina

bg retardirana birokratija.tek cete da vidite ko su one/oni.
u bg i okolini ima hiljade novih ulica, neoznacenih, mrzi ih da odu kolim i privremeno ih oznace da bi ljudi normalno radili i ziveli, jer zlokobna komunisticka supovska birokratija unistava zivote gradjanima..ali jok.
to je bg administracija.zlo.

zvacete vi telefonima po sedamsto puta njihov broj i nece se niko javiti.cekacete u redovim po trista puta i opet ce nesto biti sporno.

to je bg birokratija.
najvece zlo na planeti.

SRAM TE BILO VUCICU.

Vuk

pre 9 godina

Sećam se priče kada su Srbi iz Beča tražili da jedna ulica gde je živeo Vuk Stefanović Karadžić dobije njegovo ime. Gradska uprava Beča nadležna za te poslove odgovorila im je da je Vuk Stefanvić Karadžić nesporno istoriska ličnost u Srba koji je živeo u ovom gradu ali da menjanje naziva ulice, proizvodi dodatni trošak za stanovnike ove ulice vezane za promenu
svih ličnih dokumenata i da iz tih razloga ovaj zahtev nije prihvaćen.
Podržavam zahtev udruženja građana Stepa Stepanović, iz iznetih razloga a ako se Vesiću menjaju imena ulica neka iz svog džepa snosi sve troškove koji za stanovnike ovog naselja nastanu.

Silvester

pre 9 godina

U USA sve ulice nose brojeve, a ne imena.
Što se Vesića tiče, nije on demokratiski izabran niti je bilo ko demokratski izabran u ovoj zemlji 25 godina, jer ovde nema pravne države ni demokratije. Srbijom vlada mafijaško-udbaška klika koja glumi višepartijski sistem. Kada bi se poštovao ustav i zakoni, svi bi bili na doživotnim robijama. Dosta te priče o "izabranicima". Narod je žrtva mafijaške oligarhije koja ima podršku međunarodnih mafijaških krugova - imperijalista.

SRPSKA BIROKRATIJA DEMONSKO ZLO

pre 9 godina

bg retardirana birokratija.tek cete da vidite ko su one/oni.
u bg i okolini ima hiljade novih ulica, neoznacenih, mrzi ih da odu kolim i privremeno ih oznace da bi ljudi normalno radili i ziveli, jer zlokobna komunisticka supovska birokratija unistava zivote gradjanima..ali jok.
to je bg administracija.zlo.

zvacete vi telefonima po sedamsto puta njihov broj i nece se niko javiti.cekacete u redovim po trista puta i opet ce nesto biti sporno.

to je bg birokratija.
najvece zlo na planeti.

SRAM TE BILO VUCICU.

Бојан Илић

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!
Неки, на велику велику жалост,имају дилему понекад да ли да купе детету лек или храну, али буквално!
Хвала Богу што не мора господин да "именује" улицу и овде!

Aki

pre 9 godina

Pre nekih 7-8 godina u Sremcici su promenjena imena skoro 200 ulica. Ne lezi vraze, pobuni se neko udruzenje gradjana ili sta vec, pa se posle 2 godine opet promene imena svih tih ulica. Ulice, kada su napravljene, nosile su imena koja su nosile (npr. 10. nova, Beogradska 4. deo 5 prilaz ili tome slicno). Mozda zvuci ruzno, ali je bilo mnogo lakse za snalazenje. Bitne stvari nikada nisu uradjene, npr. kanalizacija, sredjivanje puta i infrastrukture, vazno je da se oci zamazane suludom promenom imena ulica, i to duplom.

Srbija danas nije drzava, barem da uspevaju banane kod nas pa da budemo banana-republika. Da smo drzava, onda bi troskovi zamene licnih dokumenata u ovakvim situacijama isli na teret drzave.

21. vek, ej

pre 9 godina

Neka se uvedu novi nazivi ulica, ali neka u dokumentima to bude menjano kad se vade nova po isteku.
Sve to moze da se regulise, nego nas vode paceri.

Sale

pre 9 godina

Ako je tačno da bi morali sve to da menjaju, apsolutno podržavam inicijativu stanara. S druge strane, da li su baš sigurni da je to neizbežno? Kada su mojoj bivšoj ulici promenili ime niko u mojoj porodici nije zbog toga menjao dokumenta! Pošto smo ih (naravno) svi u različito vreme vadili ili menjali zbog isteka, u jednom periodu smo imali totalno šarenilo u adresama i ne sećam se da je iko pravio problem. A gospoda iz EPS-a, Infostana itd. neka sami izvrše promene, pa to je valjda zvanično nešto i važi za sve korisnike na tim adresama bez izuzetka, ne treba valjda svaki stanar pojedinačno da ide lično da prijavi promenu jer se promenio naziv ulice!? A samo peimenovanje ulica mi je smehotresno, mada me i ne čudi jer ovde se više ne zna sa sigurnošću ni kako nam se država zove...

bob

pre 9 godina

sta se bunite?jel nije valjao djilas?ovi su bolji?glasali ste i uzivajte ima da menjate dokumenta i tacka,tisina tamo,nema popustanja ni za jotu!hvala

Wllaxy

pre 9 godina

Da su uzeli ličnu kartu sa čipom nikakvih troškova ne bi imali.
(kimi, 17. jul 2014 13:41)

Da si bar malo razmislio ne bi ostavljao ovako smehotresan komentar posto imao ili nemao licnu kartu sa cipom (a ja je recimo imam) taksa pri promeni podataka u njoj se placa... I gle cuda, ja sam vec platio tu taksu kada sam se selio iz podstanarskog stana u svoj stan u naselju pre tek nesto vise od godinu ipo! Izgleda da je od tog trenutka proslo dovoljno vremena da bi me vlast ponovo orobila, namecuci novi harac...

Godja Srbija

pre 9 godina

Ja cim vidim ili cujem doticnog (ni ime da mu izgovorim ne mogu),zažalim što sam se ovde rodio!A takvih ima podosta,i onda,žalim,žalim...svaki dan!

ahaaa

pre 9 godina

vi potpisnici peticije niste bas neke patriJote. sto vi ne biste lepo da punite budzet grada kako bi doticni i klika imali za plate i sluzbene dzipove ?

meko srce

pre 9 godina

Mislim da su gradjani Stepe pogresili adresu za peticiju - trebalo je da je posalju direktno Vucicu, kakav Vesic, kakav Mali... zna se ko se za sve pita i bez cijeg amina ne moze nista da se radi

milica

pre 9 godina

Mozda ne bi bilo lose da podnesemo jednu peticiju da se gospodin Goran Vesic oslobodi rada u drzavnim, gradskim i ostalim institucijama ili na bilo kakvim funkcijama uopste koje se ticu upravljanja novcem poreskih obveznika, ocigledno mu ne ide

gargantuat

pre 9 godina

Poštovani sugrađani,morate menjati svu vašu dokumentaciju zbog toga što SNS ne može da podnese činjenicu kako je DS napravio mnogo toga dobrog ovom narodu !!! Ako im to smeta,red bi bio da grad Beograd snosi troškove.Naselje "Stepa Stepanović" bode oči i uši!Šutanovac ga napravio ! Neće valjda i most srušiti ? Ali ko zna imaju apsolutnu vlast,glasali ste uživajte !

Joao

pre 9 godina

e moji Beogradjani jednom prilikom sam tražio broj 540 i neki B. ulica Vojvode Stepe. Sat i po vremena sam tumarao, vozikao se od Ljube Vučkovića pa do Kumodraža nigde broja u svaku uličicu sam skrenuo ko god da je naišao pitao sam ga, ali ulici ni traga ni glasa, na kraju se iznerviram odustanem krenem kroz naselje Stepa Stepanović ka Braće Jerković i slučajno naletim na tablu za objekat koji sam tražio. Sad vi meni recite da li je normalno da se objekat koji je u sred navedenog naselja vodi pod Vojvode Stepe???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sss, 17. jul 2014 15:05)

Broj 540 u ulici Vojvode Stepe postoji, ali se ne nalazi u naselju "Stepa Stepanović" već u Kumodražu, na sasvim drugom mestu od onog na kome ga je naš komentator navodno pronašao. Na stranu botovi, mogu da se složim da sadašnja numeracija možda nije bila najbolja, ali posle prvih nesnalaženja potpuno je "proradila". Što je najvažnije, pošta i računi mi stižu, kućni aparati su mi svi uredno dostavljeni, a kada sam zvao taksi čekao me je na pravom mestu. Promena naziva ulice je izvršena u trenutku kada je za tim konačno prestala potreba i sada je potpuno besmislena! Ja stvarno nemam vremena da jurcam po svim tim ustanovama i da menjam adresu. Infostan je uostalom adresu već izmenio, pa mogu i svi ostali! Pa neka sami nađu mehanizam po kome će to uraditi. Naravno, u pitanju je bezobrazno zavlačenje ruku u džep nekoliko hiljada stanara od strane birokratije.

nn

pre 9 godina

em mi je milo,em mi je drago,pomalo sam zlurad, više pakostan i radujem se svakoj nevolji koja snađe moje sugrađane jer su mnogo glupi i onakovog gradonačelnika se odrekli da bi doveli ove diletante ,bahate i osione neznalice,baš kakve 80% punoletnih žitelja belog grada i zaslužuju...neka meni bude i duplo gore,ali samo neka oni na svojoj koži osete svoju glupost...

petar

pre 9 godina

Da bih promenio adresu u LK treba da im donesem uverenje iz geodetskog zavoda da je ime ulice promenjeno i naravno platim 980 dinara koje naravno dobijem odmah, pardon za sedam dana, e onda uplatim taksu za LK i cekam jos ne znam koliko i onda taksu za vozacku i naravno lekarsko jer mi je stara papirna i onda i pasos i tako dalje....
Blago nama sa ovakvim genijalcima i ovakvom drzavom :(

coma

pre 9 godina

Sve receno, nema se sta dodati. Svaki novi birokrata prolazi kroz skolu ali na zalost malo ih se zadrzi kako bi imao neko iskustvo, ovako svaka susa izigrava malog boga i igra se sa zivcima gradjana, ali nije nikome doveka.

zvuk

pre 9 godina

U kragujevcu postoji u jednom naselju 15 paralelnih ulica i sve imaju ime ali stanari ih zovu brojevima: prva. .. a reper je sedma koja vodi na glavnu prema gradu. dešava se čak da vam neko kaze da živi dve ulice iznad sedme....

anonimus

pre 9 godina

ljudi, nije uopšte bitno ovde da li oni menjaju imena ulica zbog tih ljudi čija imena nose, istorije ili da mupu i pošti bude lakše. menja se zato što je to dobar način da se popune rupe u gradskom budžetu koji je busan kao sito. ovo je način da se iscedi još koji dinar iz već ionako suve drenovine narodnog novčanika kroz nove takse, obrasce i formulare. tako da džaba razglabate o drugim motivima. jednostavno bojkot i ništa drugo.

RaDE

pre 9 godina

Види га овај "менаџер" ала се разуме!!!
ОН ЗНА да улица нема име.
ОН КАЖЕ да се улице не могу звати ПРВА, ДРУГА...

Значи, ова УСА администрација је тако провидна. Стално исте особе врте у круг, Весић више и не зна у којој је странци исто као и Удовички, Мали... а уопште не улазе у то колики је њихов интелектуални капацитет.

Предлажем да станари улице Господара Вучића потпишу петицију да њихова улица промени име у име овог каплара, и проблем решен.

xl

pre 9 godina

čovek prosto ne razume stvari,nije on kriv, krivi su beograđani koji su ga doveli na vlast...ovo je samo jedna od gluposti nove vlasti ali nismo bolje ni zaslužili, biće tu još puno bisera, ljudi prosto ne znaju to da rade, tek ćete da vidite koga ste doveli na vlast i da uživate sa njima...

Borac

pre 9 godina

Da bi bilo jasnije i da odgovorim na neke komentare.
Ne menja se samo naziv ulice vec i broj, tako da nije moguce da se promeni tek kada isteknu dokumenta. Npr. Jankovic Janka 451 se menja u Petrovic Petra 42...

lingua

pre 9 godina

Potpuno je normalno u nekoj zemlji dati ili promeniti ime ulice. Kod nas je numeracija inače katastrofalna (pa, recimo, u beogradskom Belvilu ima ulaz 16Đ... ALI stanari su u pravu! I tu je glavna falinka. Naime, promena imena ulice stanara baca u vrtlog birokratskog polusveta. Umesto da baze podataka raznih institucija "komuniciraju" međusobno, gde jedna promena i ažuriranje "vuku" drugu, dolazi do apsurda da stanar mora na noge svakom od tih - da plaća takse, da uzima slobodne dane s posla, da ispravlja krive Drine. Vesić to zna, ali mu ne pada na pamet da kod drugara iz stranke nešto preduzme. Imamo maketu reformi.

sale

pre 9 godina

Aj sto su promenili nazive i brojeve. Nego sto sam ja juce u mupu izvadio novu licnu kartu (posto mi je stara istekla), i uredno su mi izdali kartu sa starim nazivom ulice. Da sam hteo novi naziv da mi bude upisan, trebalo je jednom republickom organu (mupu) da dokazujem da je gradski organ promenio naziv ulice, koristeci izvode iz 3. organa (ciji god da je) - katastra. organi(zacija) do mojega... samo da se uzme sto vise para, i da se ljudi izmaltretiraju...

AlekS

pre 9 godina

Potpuno je normalno u nekoj zemlji dati ili promeniti ime ulice. Kod nas je numeracija inače katastrofalna (pa, recimo, u beogradskom Belvilu ima ulaz 16Đ... ALI stanari su u pravu! I tu je glavna falinka. Naime, promena imena ulice stanara baca u vrtlog birokratskog polusveta. Umesto da baze podataka raznih institucija "komuniciraju" međusobno, gde jedna promena i ažuriranje "vuku" drugu, dolazi do apsurda da stanar mora na noge svakom od tih - da plaća takse, da uzima slobodne dane s posla, da ispravlja krive Drine. Vesić to zna, ali mu ne pada na pamet da kod drugara iz stranke nešto preduzme. Imamo maketu reformi.
(lingua, 17. jul 2014 17:14)

Izvini, ali u svetu nije "normalno" menjati nazive ulica, bas iz razloga koji ovi stanari iznose: veliki finansijski i vremenski utrosak. U stvari, imena ulica se vrlo retko menjaju, bar u "normalnom" svetu, gde ona ne zavise od partije ili ideologije na vlasti.

znate, niko ne može da zabrani fmp - u kako će da se zove

pre 9 godina

goran vesić, čovek koji je upropastio DS čovek koji je ugasio kkczv, čovek koji je na ivicu gašenja doveo fkczv, sada je neki bitan faktor u Beogradu.

Glupo mi da kažem, ali glasali ste - izvolite.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ako se vec menjaju, neka se zovu po zasluznim sugradjanima: G.Vesica, S.Malog, A.Vucica itd. Za vecno secanje. (Vasilije, 17. jul 2014 17:51)

hahaha, nijedan minus! botovi se upecali pa po inerciji kliknu na plus... ironija je lek, bravo!

zoki

pre 9 godina

Blago je vama dok vam nicu nove ulice, gde su ljudi tu je i nada, mi u Cupriji nemamo problema sa novim ulicama. Ovo sto se zateklo - zatire se. Ja necu, ali moja deca ce morati u Beograd, kad krene mars gladnih bice vam svejedno kako se zove ulica.

Bela Lugosi

pre 9 godina

Iznogud DSa i siva eminencija bi da menja nazive ulica u mom gradu!? Kako bi bilo, Vesiću da ja odem u Kruševac pa tamo menjam nazive ulica?

neutralni felsh

pre 9 godina

ama sta nonstop menjaju imena ulica. to je vrlo neozbiljno. kako dune dnevni vetar, nadlezni daju neko aktuelno ime. mogu da zamislim kakvi dokoni umni veselnici rade po tim odborima - i za sta primaju platu. vrese revizije istorije pomocu ulica. jedva prezivesmo devedesete i ono tzv. opoziciono menjanje imena iz komunisticke zaostavstine (ko da nije bilo hitnijih i vaznijih stvari), i taman smo se ponadali da je gotovo, sad opet malo malo pa nekom bukne pozar u glavi da promeni ime neke ulice.
nije rec o nadoknadi troskova menjanja dokumenata, nego o tome da niko nema pravo da menja ime nase ulice a da nas ne pita. neka menja svoju kad mu je toliko stalo da imenom ulicom isteruje istorijske pravde.
mi srbi taki volimo da se pozivamo na tradiciju, a kad malo bolje pogledas, nje nema nigde osim na par prezivelih taraba i kucica. ustav nam je 20 puta mladji od americkog, a vecina ulica nema ime starije od desetak petnaestak godina... samo laz i samoobmane na sve strane.

Бојан Илић

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!(Бојан Илић, 17. jul 2014 13:43)Sudeći po broju komentara koje ostavljaš, ti nisi u tih 25%.
(Piplfoks, 17. jul 2014 17:03)

Лепо је што пратиш, успут!
Поздрав!

Vlada

pre 9 godina

@Sale
Promena prebivalista je ugovorom obavezna, tj. stanari su duzni promeniti adrese kod svih pruzaoca usluga sami!
@kimi
Promena adrese u LK je jedna stvar i da ona kosta i to je Republicka administrativna taksa, jer ovde nije promena adrese vec promena prebivalista (menja se i adresa i kucni broj)

Winston

pre 9 godina

Mozda neki "kolega", pravi table sa imenima za ulice? Sve to mora de proveri. Ja ovima u SNS neverujem. Svi plagiaristi, neskolovani, i lazovi. Kako da ima u nijh poverenje. A Vucic ih brani.

Baquero

pre 9 godina

Sledeći put kada sa NOVOM LIČNOM KARTOM krenete na glasanje, ako krenete pošto veliki broj građana kaže da ih se to ne tiče, dobro razmislite pre nego što zaokružite broj ispred nečijeg imena.
Glasali ste, gladujte!
...a tek ćete!!!

Ivan

pre 9 godina

U USA sve ulice nose brojeve, a ne imena.
(Silvester, 17. jul 2014 13:36)
Hajde ne pricaj svasta. Imas Google street view pa mi molim te nadji gde su to sve ulice sa brojevima. Evo ti samo tri poznata primera: Wall St, Madison Ave, Pennsylvania Ave.

bezimena

pre 9 godina

ovek prosto ne razume stvari,nije on kriv, krivi su beograđani koji su ga doveli na vlast...
(xl, 17. jul 2014 16:35)

Beogradjani su na vlast doveli D. Djilasa a ovog je postavio režim crno-crvene koalicije koji je vlast u Beogradu oteo, izigravši time volju njegovih gradjana!

Piplfoks

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!

(Бојан Илић, 17. jul 2014 13:43)

Sudeći po broju komentara koje ostavljaš, ti nisi u tih 25%.

Vijuga

pre 9 godina

Tako i mene masiraju, treći put vadim izvod iz knjige rođenih. Pored žive biometrijske lične karte, moram da donesem dokument bez koga ne bih ni dobio ličnu kartu. Molim političare i upravu da uključe mozak - svi koji imaju lk, imaju i sva dokumenta potrebna za izdavanje lk. Svima koji žive u ulici AB, ako ulica promeni ime u CD, samo elektronski treba promeniti podatke na CD u bazi (posao za prepodne). Ako je ideja da se od građana ubere taksa, gospoda greše - oboriću potrošnju za vrednost te takse x 3, toliko nema PDV, pa neka trgovci i političari kukaju horski zbog pada prometa i manjeg punjenja budžeta.

Бојан Илић

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!(Бојан Илић, 17. jul 2014 13:43)Sudeći po broju komentara koje ostavljaš, ti nisi u tih 25%.
(Piplfoks, 17. jul 2014 17:03)

Да ми будеш захвалан , јер ја те даноноћно "чувам" , као и твоје најмилије од бараба које злоупотребљавају интернет!:-)

Majlo

pre 9 godina

Pa ne bi bio problem sto se naziv ulice menja da to ne predstavlja udarac po dzepu gradjana. Zasto lepo vlast kad se promeni naziv ulice automatski ne izradi sva dokumenta za sve stanare o svom trosku i samo pozove ljude da ih pokupe u odredjeno vreme? A da, zato sto bi onada ostali bez 100€ po glavi stanovnika koje je zadesila nesreca da zive u ulici kojoj se menja ime....

Brk

pre 9 godina

Bahatost i bezobrazluk vlasti je neverovatan isto to su uradili i nama u Krusevcu i niko nije imao pojma do momenta kada ste trebali da registrujete auto a onda na salteru mupa kada dodjete sa svim uplatama i uradjenim tehnickim "gospodine nemozete da registrujete auto jer je promenjen naziv vase ulice" i onda trcite da uplatite drzavi i opstini po 700 dinara za promenu nove saobracajne koju evo cekam vec mesec dana, e to se zove "legalno" pljackanje gradjana a onda vas ceka promena licne karte, zdravsvene knjizice pa jos ako i imate neku firmicu za prezivljavanje, promena sve dokumentacije i pecata, pa vam sve to legalno i demokratski izadje 10000 do 20000 dinara.Jedina mi je uteha sto nisam dao svoj glas ovoj nakaradnoj koaliciji na vlasti a vama koji jeste neka je na cast to usta ste nas uvalili.

box

pre 9 godina

(Joao, 17. jul 2014 16:45)

Napisao je 540 i neki B, a ne 540. Ali, vazno je da je rec bot upotrebljena... Inace, imena se menjaju da bi se od stanara uzele pare, to je bar jasno. Jasno je nama sve, samo niko vise nema volje da se bori. I da hocu, sam ne mogu.

građanin pokorni

pre 9 godina

u normalnim državama sa tradicijom, itekako se vodi računa o potrebama i željama građana/stanovnika. ovde se politički skorojevići takmiče u drskosti i bahatom odnosu prema građaninu pokornom.

sloboda misljenja

pre 9 godina

Cine me nescrecnim komentari tipa "Djilas je bio dobar, ovi sad su losi ili obrnuto". Nema medju njima razlike. To je zalosna istina.
Treba imati na umu da je Vesic mozda i jedini na ovom svetu po osobini da je u zivotu bio jednako blizak i sa Djindjicem i sa Vucicem. Cak i dok je Djindjic bio ziv, dakle istovremeno. I to su znali i Djindjic i Vucic. I nije im smetalo. A sta nam to govori o njima i nasem politickom sistemu neka svako donese zakljucak po svojoj volji.

belodedic

pre 9 godina

@ (Ivan, 17. jul 2014 16:41)
75 % Menhetna su uzduzno avenije,a popreko ulice i sve su numerisane brojevima,pa kad to funkcionise u najvecem gradu ne razumem zasto ne moze u beogradskom naselju ;-)

PeraQ

pre 9 godina

Napisao je 540 i neki B, a ne 540. Ali, vazno je da je rec bot upotrebljena...
(box, 17. jul 2014 17:28)

Sta god da je napisao, napisao je pogresno i napamet posto su u naselju brojevi od 399x do 415x (gde je x proizvoljno slovo) tako da nije mogao da trazi 540 i bilo sta i na to da naidje u naselju ni pod razno!

Ili ne zna sta je uopste trazio ili debelo pokusava da opravda Vesicevu praznu pricu o potrebi izmene numeracije, cime sebe stavlja u poziciju bota!

ex sns

pre 9 godina

U Usa samo skverovi i trgovi imaju naziv,ostale ulice imaju brojeve,prema tome,to nije neobicno za razvijeni svet.Ali ovde 100% ima neka kombinacija...

greg

pre 9 godina

tako su i meni u kikindi naplatili nije vise mikro naselje…
nego partizanska…

isti stan isto mesto nigde selio ga nisam a placam njihove hirove.

sss

pre 9 godina

e moji Beogradjani jednom prilikom sam tražio broj 540 i neki B. učica Vojvode Stepe. Sat i po vremena sam tumarao, vozikao se od Ljube Vučkovića pa do Kumodraža nigde broja u svaku uličicu sam skrenuo ko god da je naišao pitao sam ga ali ulici ni traga ni glasa, na kraju se iznerviram odustanem krenem kroz naselje Stepa Stepanović ka Braće Jerković i slučajno naletim na tablu za objekat koji sam tražio. Sad vi meni recite da li je normalno da se objekat koji je u sred navedenog naselja vodi pod Vojvode Stepe???

uf

pre 9 godina

ja ne bih menjao nijedan dokument dok ne istekne.
uzgred,kad vidim kakve sve probleme ljudi imaju dobro je sto nisam kupio stan u stepi.

alo

pre 9 godina

em ste skor odzabe podobijali (neki su i stvarno za dzabe) te stanove, dobil iste odmah i obdaniste i sve sto ste trazili. ja zivim u naselju koje ima 40.000 stanovnika dobili smo obdaniste pre5 godina, imam ojednu malu prodavnicu maxi na 40.000 stanovnika. nemmao ni policijsku stanicu mada u srbij iima sela sa po par hiljada stanovnika pa imaju policijsku stanicu. put su na mrenovirali prosle godine i evo ve je poceo da prodpada kako je uradjeno, ne vrede ni peticije ni molbe nista, poksual ismo jednom put da zatvorim oiz protesta al je dosla policija dobili mso batine i sad cutimo. tak oej kad se zivi u diktaturi cutis i trpis

Aleksandar

pre 9 godina

za (bezimena, 17. jul 2014 18:01)

Đilas je bio na vlasti u BG kao i ovaj na isti način, uz iste propise i proceduru. Ako mislite da taj postupak nije valjao, onda trebalo je da DS menja.
Molim vas da ne manipulišete na ovaj način, već budite korektni.
Samo da vas predupredim, od 1990-tih nisam glasao za SPS, SRS, SNS, pa ni sada.

Za vas koji pominjete nazive ulica - ovde nije problem naziv ulice, već bahatost vlasti koja to radi, i koja time izaziva velike troškove na teret građana.

Aleksandar

pre 9 godina

za (Baquero, 17. jul 2014 20:28)

za vas pitanje- za koga da glasaju?
Svako ko je bio na vlasti do sada, pokazao se koliko nije vredan ni za to da se čita njegovo ime, a kamoli da se glasa.

belodedic

pre 9 godina

@ Kljucna rec u komentaru je bila "sve ulice". Deo juznog Cikaga ima ulice koje su redni brojevi, ali to ne znaci da su sve. (Ivan, 17. jul 2014 19:29)
A za mene je kljucno da negde postoji i funkcionise,pa ti vidi sta je bitnije !?

Ivan

pre 9 godina

75 % Menhetna su uzduzno avenije,a popreko ulice i sve su numerisane brojevima,pa kad to funkcionise u najvecem gradu ne razumem zasto ne moze u beogradskom naselju ;-)
(belodedic, 17. jul 2014 19:02)
Kljucna rec u komentaru je bila "sve ulice". Deo juznog Cikaga ima ulice koje su redni brojevi, ali to ne znaci da su sve.

Baquero

pre 9 godina

@Aleksandar
Takav stav i očekuju oni koji kroje vašu i moju sudbinu, da je sve jedno i da nema nade. E pa nije sve jedno i nada uvek postoji!

Mhotkombharata

pre 9 godina

Dragi stanari lepo ispred Skupstine grada i da vidimo kako ce se ponasati. Niko nece da se buni umesto vas. Ali mrzi vas. Priznajte.
(mihailo, 18. jul 2014 00:03)

A inace i svi prethodni takvi protesti su urodili plodom pa samo ljudi treba da odsustvuju i sa posla... Ako dileja nije razumela da ove ulice imaju ime tesko da ce im protest nesto da promeni.

mr. wolf

pre 9 godina

"U Usa samo skverovi i trgovi imaju naziv,ostale ulice imaju brojeve,prema tome,to nije neobicno za razvijeni svet.Ali ovde 100% ima neka kombinacija..."

Toga ima samo u Americi, iako je prakticno donekle je bezdusno. U Londonu npr. ima brdo ulica sa istim nazivima pa ih razlikuje postanski kod, mislim da je to zgodnije od te amerikanizacije.

mihailo

pre 9 godina

Dragi stanari lepo ispred Skupstine grada i da vidimo kako ce se ponasati. Niko nece da se buni umesto vas. Ali mrzi vas. Priznajte.

Dalek

pre 9 godina

Da se na vreme odustalo od besmislene peticije mozda bi smo manje stvorili utisak dokonih, razmazenih i dzangrizavih stanara. Naravno ja nisam potpisao peticiju jer pored niza drugih komunalnih problema, naziv ulice i posledice koje nosi promena toliko beznacajne a sta vise promena je iz vise razloga korisna i ispravlja gresku koja je ucinjena u oznacavanju. Mnogo je bitnije da se okrenemo komunalnim problemima, prikljucenja naselja na ulicu Vojvode Stepe, prevazilazenju saobracajno transportne izolacije koja nam je nametnuta izostankom javnog gradskog prevoza i uvodjenje drugih sadrzaja koji su pozeljni u naselju.

xl

pre 9 godina

BEZIMENA-Vaša ispravka je na mestu, pa ipak mi niste dali minus,što bi otprilike značilo da se uglavnom slažete sa mojim mišljenjem...a to bi mi bilo posebno drago...

sss

pre 9 godina

e moji Beogradjani jednom prilikom sam tražio broj 540 i neki B. učica Vojvode Stepe. Sat i po vremena sam tumarao, vozikao se od Ljube Vučkovića pa do Kumodraža nigde broja u svaku uličicu sam skrenuo ko god da je naišao pitao sam ga ali ulici ni traga ni glasa, na kraju se iznerviram odustanem krenem kroz naselje Stepa Stepanović ka Braće Jerković i slučajno naletim na tablu za objekat koji sam tražio. Sad vi meni recite da li je normalno da se objekat koji je u sred navedenog naselja vodi pod Vojvode Stepe???

alo

pre 9 godina

em ste skor odzabe podobijali (neki su i stvarno za dzabe) te stanove, dobil iste odmah i obdaniste i sve sto ste trazili. ja zivim u naselju koje ima 40.000 stanovnika dobili smo obdaniste pre5 godina, imam ojednu malu prodavnicu maxi na 40.000 stanovnika. nemmao ni policijsku stanicu mada u srbij iima sela sa po par hiljada stanovnika pa imaju policijsku stanicu. put su na mrenovirali prosle godine i evo ve je poceo da prodpada kako je uradjeno, ne vrede ni peticije ni molbe nista, poksual ismo jednom put da zatvorim oiz protesta al je dosla policija dobili mso batine i sad cutimo. tak oej kad se zivi u diktaturi cutis i trpis

Silvester

pre 9 godina

U USA sve ulice nose brojeve, a ne imena.
Što se Vesića tiče, nije on demokratiski izabran niti je bilo ko demokratski izabran u ovoj zemlji 25 godina, jer ovde nema pravne države ni demokratije. Srbijom vlada mafijaško-udbaška klika koja glumi višepartijski sistem. Kada bi se poštovao ustav i zakoni, svi bi bili na doživotnim robijama. Dosta te priče o "izabranicima". Narod je žrtva mafijaške oligarhije koja ima podršku međunarodnih mafijaških krugova - imperijalista.

Piplfoks

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!

(Бојан Илић, 17. jul 2014 13:43)

Sudeći po broju komentara koje ostavljaš, ti nisi u tih 25%.

bob

pre 9 godina

sta se bunite?jel nije valjao djilas?ovi su bolji?glasali ste i uzivajte ima da menjate dokumenta i tacka,tisina tamo,nema popustanja ni za jotu!hvala

nn

pre 9 godina

em mi je milo,em mi je drago,pomalo sam zlurad, više pakostan i radujem se svakoj nevolji koja snađe moje sugrađane jer su mnogo glupi i onakovog gradonačelnika se odrekli da bi doveli ove diletante ,bahate i osione neznalice,baš kakve 80% punoletnih žitelja belog grada i zaslužuju...neka meni bude i duplo gore,ali samo neka oni na svojoj koži osete svoju glupost...

Ivan

pre 9 godina

U USA sve ulice nose brojeve, a ne imena.
(Silvester, 17. jul 2014 13:36)
Hajde ne pricaj svasta. Imas Google street view pa mi molim te nadji gde su to sve ulice sa brojevima. Evo ti samo tri poznata primera: Wall St, Madison Ave, Pennsylvania Ave.

Sale

pre 9 godina

Ako je tačno da bi morali sve to da menjaju, apsolutno podržavam inicijativu stanara. S druge strane, da li su baš sigurni da je to neizbežno? Kada su mojoj bivšoj ulici promenili ime niko u mojoj porodici nije zbog toga menjao dokumenta! Pošto smo ih (naravno) svi u različito vreme vadili ili menjali zbog isteka, u jednom periodu smo imali totalno šarenilo u adresama i ne sećam se da je iko pravio problem. A gospoda iz EPS-a, Infostana itd. neka sami izvrše promene, pa to je valjda zvanično nešto i važi za sve korisnike na tim adresama bez izuzetka, ne treba valjda svaki stanar pojedinačno da ide lično da prijavi promenu jer se promenio naziv ulice!? A samo peimenovanje ulica mi je smehotresno, mada me i ne čudi jer ovde se više ne zna sa sigurnošću ni kako nam se država zove...

sloboda misljenja

pre 9 godina

Cine me nescrecnim komentari tipa "Djilas je bio dobar, ovi sad su losi ili obrnuto". Nema medju njima razlike. To je zalosna istina.
Treba imati na umu da je Vesic mozda i jedini na ovom svetu po osobini da je u zivotu bio jednako blizak i sa Djindjicem i sa Vucicem. Cak i dok je Djindjic bio ziv, dakle istovremeno. I to su znali i Djindjic i Vucic. I nije im smetalo. A sta nam to govori o njima i nasem politickom sistemu neka svako donese zakljucak po svojoj volji.

21. vek, ej

pre 9 godina

Neka se uvedu novi nazivi ulica, ali neka u dokumentima to bude menjano kad se vade nova po isteku.
Sve to moze da se regulise, nego nas vode paceri.

zoki

pre 9 godina

Blago je vama dok vam nicu nove ulice, gde su ljudi tu je i nada, mi u Cupriji nemamo problema sa novim ulicama. Ovo sto se zateklo - zatire se. Ja necu, ali moja deca ce morati u Beograd, kad krene mars gladnih bice vam svejedno kako se zove ulica.

mr. wolf

pre 9 godina

"U Usa samo skverovi i trgovi imaju naziv,ostale ulice imaju brojeve,prema tome,to nije neobicno za razvijeni svet.Ali ovde 100% ima neka kombinacija..."

Toga ima samo u Americi, iako je prakticno donekle je bezdusno. U Londonu npr. ima brdo ulica sa istim nazivima pa ih razlikuje postanski kod, mislim da je to zgodnije od te amerikanizacije.

Бојан Илић

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!
Неки, на велику велику жалост,имају дилему понекад да ли да купе детету лек или храну, али буквално!
Хвала Богу што не мора господин да "именује" улицу и овде!

Aki

pre 9 godina

Pre nekih 7-8 godina u Sremcici su promenjena imena skoro 200 ulica. Ne lezi vraze, pobuni se neko udruzenje gradjana ili sta vec, pa se posle 2 godine opet promene imena svih tih ulica. Ulice, kada su napravljene, nosile su imena koja su nosile (npr. 10. nova, Beogradska 4. deo 5 prilaz ili tome slicno). Mozda zvuci ruzno, ali je bilo mnogo lakse za snalazenje. Bitne stvari nikada nisu uradjene, npr. kanalizacija, sredjivanje puta i infrastrukture, vazno je da se oci zamazane suludom promenom imena ulica, i to duplom.

Srbija danas nije drzava, barem da uspevaju banane kod nas pa da budemo banana-republika. Da smo drzava, onda bi troskovi zamene licnih dokumenata u ovakvim situacijama isli na teret drzave.

gargantuat

pre 9 godina

Poštovani sugrađani,morate menjati svu vašu dokumentaciju zbog toga što SNS ne može da podnese činjenicu kako je DS napravio mnogo toga dobrog ovom narodu !!! Ako im to smeta,red bi bio da grad Beograd snosi troškove.Naselje "Stepa Stepanović" bode oči i uši!Šutanovac ga napravio ! Neće valjda i most srušiti ? Ali ko zna imaju apsolutnu vlast,glasali ste uživajte !

lingua

pre 9 godina

Potpuno je normalno u nekoj zemlji dati ili promeniti ime ulice. Kod nas je numeracija inače katastrofalna (pa, recimo, u beogradskom Belvilu ima ulaz 16Đ... ALI stanari su u pravu! I tu je glavna falinka. Naime, promena imena ulice stanara baca u vrtlog birokratskog polusveta. Umesto da baze podataka raznih institucija "komuniciraju" međusobno, gde jedna promena i ažuriranje "vuku" drugu, dolazi do apsurda da stanar mora na noge svakom od tih - da plaća takse, da uzima slobodne dane s posla, da ispravlja krive Drine. Vesić to zna, ali mu ne pada na pamet da kod drugara iz stranke nešto preduzme. Imamo maketu reformi.

Бојан Илић

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!(Бојан Илић, 17. jul 2014 13:43)Sudeći po broju komentara koje ostavljaš, ti nisi u tih 25%.
(Piplfoks, 17. jul 2014 17:03)

Да ми будеш захвалан , јер ја те даноноћно "чувам" , као и твоје најмилије од бараба које злоупотребљавају интернет!:-)

Бојан Илић

pre 9 godina

Код мене у згради стални радни однос има 25% станара!(Бојан Илић, 17. jul 2014 13:43)Sudeći po broju komentara koje ostavljaš, ti nisi u tih 25%.
(Piplfoks, 17. jul 2014 17:03)

Лепо је што пратиш, успут!
Поздрав!

bezimena

pre 9 godina

ovek prosto ne razume stvari,nije on kriv, krivi su beograđani koji su ga doveli na vlast...
(xl, 17. jul 2014 16:35)

Beogradjani su na vlast doveli D. Djilasa a ovog je postavio režim crno-crvene koalicije koji je vlast u Beogradu oteo, izigravši time volju njegovih gradjana!

Ivan

pre 9 godina

75 % Menhetna su uzduzno avenije,a popreko ulice i sve su numerisane brojevima,pa kad to funkcionise u najvecem gradu ne razumem zasto ne moze u beogradskom naselju ;-)
(belodedic, 17. jul 2014 19:02)
Kljucna rec u komentaru je bila "sve ulice". Deo juznog Cikaga ima ulice koje su redni brojevi, ali to ne znaci da su sve.

xl

pre 9 godina

BEZIMENA-Vaša ispravka je na mestu, pa ipak mi niste dali minus,što bi otprilike značilo da se uglavnom slažete sa mojim mišljenjem...a to bi mi bilo posebno drago...

Dalek

pre 9 godina

Da se na vreme odustalo od besmislene peticije mozda bi smo manje stvorili utisak dokonih, razmazenih i dzangrizavih stanara. Naravno ja nisam potpisao peticiju jer pored niza drugih komunalnih problema, naziv ulice i posledice koje nosi promena toliko beznacajne a sta vise promena je iz vise razloga korisna i ispravlja gresku koja je ucinjena u oznacavanju. Mnogo je bitnije da se okrenemo komunalnim problemima, prikljucenja naselja na ulicu Vojvode Stepe, prevazilazenju saobracajno transportne izolacije koja nam je nametnuta izostankom javnog gradskog prevoza i uvodjenje drugih sadrzaja koji su pozeljni u naselju.

Vuk

pre 9 godina

Sećam se priče kada su Srbi iz Beča tražili da jedna ulica gde je živeo Vuk Stefanović Karadžić dobije njegovo ime. Gradska uprava Beča nadležna za te poslove odgovorila im je da je Vuk Stefanvić Karadžić nesporno istoriska ličnost u Srba koji je živeo u ovom gradu ali da menjanje naziva ulice, proizvodi dodatni trošak za stanovnike ove ulice vezane za promenu
svih ličnih dokumenata i da iz tih razloga ovaj zahtev nije prihvaćen.
Podržavam zahtev udruženja građana Stepa Stepanović, iz iznetih razloga a ako se Vesiću menjaju imena ulica neka iz svog džepa snosi sve troškove koji za stanovnike ovog naselja nastanu.

Joao

pre 9 godina

e moji Beogradjani jednom prilikom sam tražio broj 540 i neki B. ulica Vojvode Stepe. Sat i po vremena sam tumarao, vozikao se od Ljube Vučkovića pa do Kumodraža nigde broja u svaku uličicu sam skrenuo ko god da je naišao pitao sam ga, ali ulici ni traga ni glasa, na kraju se iznerviram odustanem krenem kroz naselje Stepa Stepanović ka Braće Jerković i slučajno naletim na tablu za objekat koji sam tražio. Sad vi meni recite da li je normalno da se objekat koji je u sred navedenog naselja vodi pod Vojvode Stepe???
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sss, 17. jul 2014 15:05)

Broj 540 u ulici Vojvode Stepe postoji, ali se ne nalazi u naselju "Stepa Stepanović" već u Kumodražu, na sasvim drugom mestu od onog na kome ga je naš komentator navodno pronašao. Na stranu botovi, mogu da se složim da sadašnja numeracija možda nije bila najbolja, ali posle prvih nesnalaženja potpuno je "proradila". Što je najvažnije, pošta i računi mi stižu, kućni aparati su mi svi uredno dostavljeni, a kada sam zvao taksi čekao me je na pravom mestu. Promena naziva ulice je izvršena u trenutku kada je za tim konačno prestala potreba i sada je potpuno besmislena! Ja stvarno nemam vremena da jurcam po svim tim ustanovama i da menjam adresu. Infostan je uostalom adresu već izmenio, pa mogu i svi ostali! Pa neka sami nađu mehanizam po kome će to uraditi. Naravno, u pitanju je bezobrazno zavlačenje ruku u džep nekoliko hiljada stanara od strane birokratije.

Aleksandar

pre 9 godina

za (Baquero, 17. jul 2014 20:28)

za vas pitanje- za koga da glasaju?
Svako ko je bio na vlasti do sada, pokazao se koliko nije vredan ni za to da se čita njegovo ime, a kamoli da se glasa.

mihailo

pre 9 godina

Dragi stanari lepo ispred Skupstine grada i da vidimo kako ce se ponasati. Niko nece da se buni umesto vas. Ali mrzi vas. Priznajte.

SRPSKA BIROKRATIJA DEMONSKO ZLO

pre 9 godina

bg retardirana birokratija.tek cete da vidite ko su one/oni.
u bg i okolini ima hiljade novih ulica, neoznacenih, mrzi ih da odu kolim i privremeno ih oznace da bi ljudi normalno radili i ziveli, jer zlokobna komunisticka supovska birokratija unistava zivote gradjanima..ali jok.
to je bg administracija.zlo.

zvacete vi telefonima po sedamsto puta njihov broj i nece se niko javiti.cekacete u redovim po trista puta i opet ce nesto biti sporno.

to je bg birokratija.
najvece zlo na planeti.

SRAM TE BILO VUCICU.

Wllaxy

pre 9 godina

Da su uzeli ličnu kartu sa čipom nikakvih troškova ne bi imali.
(kimi, 17. jul 2014 13:41)

Da si bar malo razmislio ne bi ostavljao ovako smehotresan komentar posto imao ili nemao licnu kartu sa cipom (a ja je recimo imam) taksa pri promeni podataka u njoj se placa... I gle cuda, ja sam vec platio tu taksu kada sam se selio iz podstanarskog stana u svoj stan u naselju pre tek nesto vise od godinu ipo! Izgleda da je od tog trenutka proslo dovoljno vremena da bi me vlast ponovo orobila, namecuci novi harac...

Borac

pre 9 godina

Da bi bilo jasnije i da odgovorim na neke komentare.
Ne menja se samo naziv ulice vec i broj, tako da nije moguce da se promeni tek kada isteknu dokumenta. Npr. Jankovic Janka 451 se menja u Petrovic Petra 42...

ex sns

pre 9 godina

U Usa samo skverovi i trgovi imaju naziv,ostale ulice imaju brojeve,prema tome,to nije neobicno za razvijeni svet.Ali ovde 100% ima neka kombinacija...

Godja Srbija

pre 9 godina

Ja cim vidim ili cujem doticnog (ni ime da mu izgovorim ne mogu),zažalim što sam se ovde rodio!A takvih ima podosta,i onda,žalim,žalim...svaki dan!

neutralni felsh

pre 9 godina

ama sta nonstop menjaju imena ulica. to je vrlo neozbiljno. kako dune dnevni vetar, nadlezni daju neko aktuelno ime. mogu da zamislim kakvi dokoni umni veselnici rade po tim odborima - i za sta primaju platu. vrese revizije istorije pomocu ulica. jedva prezivesmo devedesete i ono tzv. opoziciono menjanje imena iz komunisticke zaostavstine (ko da nije bilo hitnijih i vaznijih stvari), i taman smo se ponadali da je gotovo, sad opet malo malo pa nekom bukne pozar u glavi da promeni ime neke ulice.
nije rec o nadoknadi troskova menjanja dokumenata, nego o tome da niko nema pravo da menja ime nase ulice a da nas ne pita. neka menja svoju kad mu je toliko stalo da imenom ulicom isteruje istorijske pravde.
mi srbi taki volimo da se pozivamo na tradiciju, a kad malo bolje pogledas, nje nema nigde osim na par prezivelih taraba i kucica. ustav nam je 20 puta mladji od americkog, a vecina ulica nema ime starije od desetak petnaestak godina... samo laz i samoobmane na sve strane.

coma

pre 9 godina

Sve receno, nema se sta dodati. Svaki novi birokrata prolazi kroz skolu ali na zalost malo ih se zadrzi kako bi imao neko iskustvo, ovako svaka susa izigrava malog boga i igra se sa zivcima gradjana, ali nije nikome doveka.

zvuk

pre 9 godina

U kragujevcu postoji u jednom naselju 15 paralelnih ulica i sve imaju ime ali stanari ih zovu brojevima: prva. .. a reper je sedma koja vodi na glavnu prema gradu. dešava se čak da vam neko kaze da živi dve ulice iznad sedme....

Bela Lugosi

pre 9 godina

Iznogud DSa i siva eminencija bi da menja nazive ulica u mom gradu!? Kako bi bilo, Vesiću da ja odem u Kruševac pa tamo menjam nazive ulica?

RaDE

pre 9 godina

Види га овај "менаџер" ала се разуме!!!
ОН ЗНА да улица нема име.
ОН КАЖЕ да се улице не могу звати ПРВА, ДРУГА...

Значи, ова УСА администрација је тако провидна. Стално исте особе врте у круг, Весић више и не зна у којој је странци исто као и Удовички, Мали... а уопште не улазе у то колики је њихов интелектуални капацитет.

Предлажем да станари улице Господара Вучића потпишу петицију да њихова улица промени име у име овог каплара, и проблем решен.

anonimus

pre 9 godina

ljudi, nije uopšte bitno ovde da li oni menjaju imena ulica zbog tih ljudi čija imena nose, istorije ili da mupu i pošti bude lakše. menja se zato što je to dobar način da se popune rupe u gradskom budžetu koji je busan kao sito. ovo je način da se iscedi još koji dinar iz već ionako suve drenovine narodnog novčanika kroz nove takse, obrasce i formulare. tako da džaba razglabate o drugim motivima. jednostavno bojkot i ništa drugo.

box

pre 9 godina

(Joao, 17. jul 2014 16:45)

Napisao je 540 i neki B, a ne 540. Ali, vazno je da je rec bot upotrebljena... Inace, imena se menjaju da bi se od stanara uzele pare, to je bar jasno. Jasno je nama sve, samo niko vise nema volje da se bori. I da hocu, sam ne mogu.

AlekS

pre 9 godina

Potpuno je normalno u nekoj zemlji dati ili promeniti ime ulice. Kod nas je numeracija inače katastrofalna (pa, recimo, u beogradskom Belvilu ima ulaz 16Đ... ALI stanari su u pravu! I tu je glavna falinka. Naime, promena imena ulice stanara baca u vrtlog birokratskog polusveta. Umesto da baze podataka raznih institucija "komuniciraju" međusobno, gde jedna promena i ažuriranje "vuku" drugu, dolazi do apsurda da stanar mora na noge svakom od tih - da plaća takse, da uzima slobodne dane s posla, da ispravlja krive Drine. Vesić to zna, ali mu ne pada na pamet da kod drugara iz stranke nešto preduzme. Imamo maketu reformi.
(lingua, 17. jul 2014 17:14)

Izvini, ali u svetu nije "normalno" menjati nazive ulica, bas iz razloga koji ovi stanari iznose: veliki finansijski i vremenski utrosak. U stvari, imena ulica se vrlo retko menjaju, bar u "normalnom" svetu, gde ona ne zavise od partije ili ideologije na vlasti.

uf

pre 9 godina

ja ne bih menjao nijedan dokument dok ne istekne.
uzgred,kad vidim kakve sve probleme ljudi imaju dobro je sto nisam kupio stan u stepi.

Winston

pre 9 godina

Mozda neki "kolega", pravi table sa imenima za ulice? Sve to mora de proveri. Ja ovima u SNS neverujem. Svi plagiaristi, neskolovani, i lazovi. Kako da ima u nijh poverenje. A Vucic ih brani.

belodedic

pre 9 godina

@ (Ivan, 17. jul 2014 16:41)
75 % Menhetna su uzduzno avenije,a popreko ulice i sve su numerisane brojevima,pa kad to funkcionise u najvecem gradu ne razumem zasto ne moze u beogradskom naselju ;-)

PeraQ

pre 9 godina

Napisao je 540 i neki B, a ne 540. Ali, vazno je da je rec bot upotrebljena...
(box, 17. jul 2014 17:28)

Sta god da je napisao, napisao je pogresno i napamet posto su u naselju brojevi od 399x do 415x (gde je x proizvoljno slovo) tako da nije mogao da trazi 540 i bilo sta i na to da naidje u naselju ni pod razno!

Ili ne zna sta je uopste trazio ili debelo pokusava da opravda Vesicevu praznu pricu o potrebi izmene numeracije, cime sebe stavlja u poziciju bota!

znate, niko ne može da zabrani fmp - u kako će da se zove

pre 9 godina

goran vesić, čovek koji je upropastio DS čovek koji je ugasio kkczv, čovek koji je na ivicu gašenja doveo fkczv, sada je neki bitan faktor u Beogradu.

Glupo mi da kažem, ali glasali ste - izvolite.

građanin pokorni

pre 9 godina

u normalnim državama sa tradicijom, itekako se vodi računa o potrebama i željama građana/stanovnika. ovde se politički skorojevići takmiče u drskosti i bahatom odnosu prema građaninu pokornom.

Brk

pre 9 godina

Bahatost i bezobrazluk vlasti je neverovatan isto to su uradili i nama u Krusevcu i niko nije imao pojma do momenta kada ste trebali da registrujete auto a onda na salteru mupa kada dodjete sa svim uplatama i uradjenim tehnickim "gospodine nemozete da registrujete auto jer je promenjen naziv vase ulice" i onda trcite da uplatite drzavi i opstini po 700 dinara za promenu nove saobracajne koju evo cekam vec mesec dana, e to se zove "legalno" pljackanje gradjana a onda vas ceka promena licne karte, zdravsvene knjizice pa jos ako i imate neku firmicu za prezivljavanje, promena sve dokumentacije i pecata, pa vam sve to legalno i demokratski izadje 10000 do 20000 dinara.Jedina mi je uteha sto nisam dao svoj glas ovoj nakaradnoj koaliciji na vlasti a vama koji jeste neka je na cast to usta ste nas uvalili.

Baquero

pre 9 godina

Sledeći put kada sa NOVOM LIČNOM KARTOM krenete na glasanje, ako krenete pošto veliki broj građana kaže da ih se to ne tiče, dobro razmislite pre nego što zaokružite broj ispred nečijeg imena.
Glasali ste, gladujte!
...a tek ćete!!!

ahaaa

pre 9 godina

vi potpisnici peticije niste bas neke patriJote. sto vi ne biste lepo da punite budzet grada kako bi doticni i klika imali za plate i sluzbene dzipove ?

Vlada

pre 9 godina

@Sale
Promena prebivalista je ugovorom obavezna, tj. stanari su duzni promeniti adrese kod svih pruzaoca usluga sami!
@kimi
Promena adrese u LK je jedna stvar i da ona kosta i to je Republicka administrativna taksa, jer ovde nije promena adrese vec promena prebivalista (menja se i adresa i kucni broj)

petar

pre 9 godina

Da bih promenio adresu u LK treba da im donesem uverenje iz geodetskog zavoda da je ime ulice promenjeno i naravno platim 980 dinara koje naravno dobijem odmah, pardon za sedam dana, e onda uplatim taksu za LK i cekam jos ne znam koliko i onda taksu za vozacku i naravno lekarsko jer mi je stara papirna i onda i pasos i tako dalje....
Blago nama sa ovakvim genijalcima i ovakvom drzavom :(

xl

pre 9 godina

čovek prosto ne razume stvari,nije on kriv, krivi su beograđani koji su ga doveli na vlast...ovo je samo jedna od gluposti nove vlasti ali nismo bolje ni zaslužili, biće tu još puno bisera, ljudi prosto ne znaju to da rade, tek ćete da vidite koga ste doveli na vlast i da uživate sa njima...

milica

pre 9 godina

Mozda ne bi bilo lose da podnesemo jednu peticiju da se gospodin Goran Vesic oslobodi rada u drzavnim, gradskim i ostalim institucijama ili na bilo kakvim funkcijama uopste koje se ticu upravljanja novcem poreskih obveznika, ocigledno mu ne ide

meko srce

pre 9 godina

Mislim da su gradjani Stepe pogresili adresu za peticiju - trebalo je da je posalju direktno Vucicu, kakav Vesic, kakav Mali... zna se ko se za sve pita i bez cijeg amina ne moze nista da se radi

Vijuga

pre 9 godina

Tako i mene masiraju, treći put vadim izvod iz knjige rođenih. Pored žive biometrijske lične karte, moram da donesem dokument bez koga ne bih ni dobio ličnu kartu. Molim političare i upravu da uključe mozak - svi koji imaju lk, imaju i sva dokumenta potrebna za izdavanje lk. Svima koji žive u ulici AB, ako ulica promeni ime u CD, samo elektronski treba promeniti podatke na CD u bazi (posao za prepodne). Ako je ideja da se od građana ubere taksa, gospoda greše - oboriću potrošnju za vrednost te takse x 3, toliko nema PDV, pa neka trgovci i političari kukaju horski zbog pada prometa i manjeg punjenja budžeta.

sale

pre 9 godina

Aj sto su promenili nazive i brojeve. Nego sto sam ja juce u mupu izvadio novu licnu kartu (posto mi je stara istekla), i uredno su mi izdali kartu sa starim nazivom ulice. Da sam hteo novi naziv da mi bude upisan, trebalo je jednom republickom organu (mupu) da dokazujem da je gradski organ promenio naziv ulice, koristeci izvode iz 3. organa (ciji god da je) - katastra. organi(zacija) do mojega... samo da se uzme sto vise para, i da se ljudi izmaltretiraju...

neutralni felsh

pre 9 godina

Ako se vec menjaju, neka se zovu po zasluznim sugradjanima: G.Vesica, S.Malog, A.Vucica itd. Za vecno secanje. (Vasilije, 17. jul 2014 17:51)

hahaha, nijedan minus! botovi se upecali pa po inerciji kliknu na plus... ironija je lek, bravo!

Majlo

pre 9 godina

Pa ne bi bio problem sto se naziv ulice menja da to ne predstavlja udarac po dzepu gradjana. Zasto lepo vlast kad se promeni naziv ulice automatski ne izradi sva dokumenta za sve stanare o svom trosku i samo pozove ljude da ih pokupe u odredjeno vreme? A da, zato sto bi onada ostali bez 100€ po glavi stanovnika koje je zadesila nesreca da zive u ulici kojoj se menja ime....

greg

pre 9 godina

tako su i meni u kikindi naplatili nije vise mikro naselje…
nego partizanska…

isti stan isto mesto nigde selio ga nisam a placam njihove hirove.

belodedic

pre 9 godina

@ Kljucna rec u komentaru je bila "sve ulice". Deo juznog Cikaga ima ulice koje su redni brojevi, ali to ne znaci da su sve. (Ivan, 17. jul 2014 19:29)
A za mene je kljucno da negde postoji i funkcionise,pa ti vidi sta je bitnije !?

Aleksandar

pre 9 godina

za (bezimena, 17. jul 2014 18:01)

Đilas je bio na vlasti u BG kao i ovaj na isti način, uz iste propise i proceduru. Ako mislite da taj postupak nije valjao, onda trebalo je da DS menja.
Molim vas da ne manipulišete na ovaj način, već budite korektni.
Samo da vas predupredim, od 1990-tih nisam glasao za SPS, SRS, SNS, pa ni sada.

Za vas koji pominjete nazive ulica - ovde nije problem naziv ulice, već bahatost vlasti koja to radi, i koja time izaziva velike troškove na teret građana.

Baquero

pre 9 godina

@Aleksandar
Takav stav i očekuju oni koji kroje vašu i moju sudbinu, da je sve jedno i da nema nade. E pa nije sve jedno i nada uvek postoji!

Mhotkombharata

pre 9 godina

Dragi stanari lepo ispred Skupstine grada i da vidimo kako ce se ponasati. Niko nece da se buni umesto vas. Ali mrzi vas. Priznajte.
(mihailo, 18. jul 2014 00:03)

A inace i svi prethodni takvi protesti su urodili plodom pa samo ljudi treba da odsustvuju i sa posla... Ako dileja nije razumela da ove ulice imaju ime tesko da ce im protest nesto da promeni.