Neodrživa politika BG prema Moskvi

Na duge staze neodrživa je spoljna politika Vlade Srbije prema Rusiji i istvoremeni ostanak na putu evropskih integracija, kaže Bruno Masais.

Izvor: Beta, Politika

Utorak, 08.07.2014.

00:31

Default images

"Na duge staze to je nemoguće. Ipak, mislim da je potrebno izvesno vreme da bi u potpunosti bio okončan proces ujednačavanja spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom EU", rekao je portugalski državni sekretar za evropske odnose Bruno Masais za Politiku.

Masais je dodao da će se insistirati na "većem prilagođavanju" stava Srbije u pogledu važnih međunarodnih pitanja poput Ukrajine.

"Za takav proces je neophodno da prođe neko vreme, možda i nekoliko godina, ali veće podudaranje je i cilj celog procesa", rekao je on.

Portugalski državni sekretar je podsetio da postoji nešto što se zove zajednička spoljna i bezbednosna politika EU i da ulazak u Uniju ne podrazumeva samo ulazak u jednu ekonomsku zonu već i zauzimanje zajedničkog stava prema nekim pitanjima.

Govoreći o izazovima Srbije na putu ka EU, Masais je rekao da će najveći izazov biti ekonomija jer su zemlji neophodne velike privredne reforme, zatim pravna i politička reforma i reforma pravosudnog i medijskog sektora.

"Naravno, jedan od glavnih izazova ostaće, kao i do sada, pitanje Kosova i nastavak dijaloga Beograda i Prištine", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: