Kovin pust zbog najezde komaraca

U opštini Kovin uvedena je vanredna situacija zbog najezde komaraca.

Izvor: B92

Subota, 05.07.2014.

17:00

Default images

Građani sede u kućama u strahu od bolesti groznice zapadnog nila tako da su nadležni procenili da je ovo najbolji način da se situacija predupredi.

"Ne mozemo da idemo da prošetamo, ne možemo da skuvamo riblju čorbu, uveče ne mozemo nista da uradimo", ovako uglavnom ovih dana pričaju stanovnici Kovina.

Kako kažu, život u ovom gradu je u potpunosti paralisan pod najezdom komaraca.

Komarci ove godine u Kovini nisu prskani nijednom. Usled obilnih kiša pojavio se veliki broj komaraca, pa je to razloga zašto su nadležni proglasili vanrednu situaciju.

"Vanrednu situaciju smo morali da uvedemo usled velike najezde komaraca. Na teritoriji opštini Kovin su se pojavili rojevi komaraca. Zbog preventivnih mera i problema bolesti zapadnog nila, odlučili smo na sednici Kriznog štaba da proglasimo vanrednu situaciju na teritoriji čitave opštini Kovin", kaže Dragan Lisica, predsednik Kriznog štaba.

Prema statistikama Instituta za javno zdravlje opštine Pančevo prosle godine u južnobanatskim opštinama od Groznice zapadnog nila obolelo je 47 osoba. Preminule su četiri osobe, od kojih dve u Kovinu.

Nadležni ističu da je uvođenje vanredne situacije najbolji način da se što pre krene sa uništavanjem komaraca.

"Dosli smo u situacju da što pre uvedemo vanrednu situaciju da bi preventivno pokušali da sprečimo sve posledice epidemije", kaže Lisica.

Kovin isto izgleda i u podne i uveče, pust. Građani zbog komaraca ne izlaze iz svojih kuća.

Prvo zaprašivanje komaraca ove godine u Kovinu biće sutra i to samo sa zemlje. Kada bude sakupljeno još novca, počeće zaprašivanje i iz vazduha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: