Iz Kanade stiglo prvih 30t pomoći

Humanitarna organizacija "28. jun" sa sedištem u Kanadi isporučila je prvih 30 tona pomoći od ukupnih 200 koje će poslati ugroženima u poplavama u Srbiji i RS.

Izvor: B92

Subota, 28.06.2014.

10:14

Default images

Najhitnija pomoć prevezena je avionom, dok manje hitne potrepštine stižu brodom i očekuju se za četiri nedelje, navodi se u saopštenju.

Ukupna vrednost donirane pomoći u vidu hrane za bebe, pelena, sredstava za higijenu i prve pomoći je procenjena od strane nezavisnog izvora na vrednost od oko 1.500.000 dolara.

U ovoj humanitarnoj akciji uključene su donacije firmi Gatorade, Targer, Huggies, Shoppers Drug Mart, Rexall i Loblaws.

Pomoć su primili Crveni krst i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, stari partneri organizacije "28. jun", sa kojima je i pre saradjivala.

Članovi "28. juna" u Srbiji će pomoći u isporuci kako bi osigurali da pomoć dodje do onih kojima je najpotrebnija.

U saopštenju se navodi da je potrebno još sredstava kako bi se platio transport ostatka pomoći iz Čikaga, pa predstavnici organizacije apeluju na sve da nastave sa doniranjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: