Četvrtak, 26.06.2014.

14:45

Vanredna situacija u nekim selima

U lajkovačkim selima Jabučje i Skobalj danas je proglašena vanredna situacija zbog šteta, koje je sinoć pričinilo veliko nevreme.

Izvor: Beta

Default images

Kako je saopšteno, u tim selima je oštećeno stotina domaćinstava, ali povređenih nema, niti je meštanima potreban drugi smeštaj.

Nevreme je oštetilo krovove kuća, pomoćne objekte i voćnjake.

Opštinske komisije danas su izašle na teren i popisale štetu. Ekipe Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" i Elektrodistribucije pomažu u normalizaciji stanja, a zahvaljujući solidarnosti komšija prošlu noć niko nije proveo na otvorenom.

Veliko nevreme pogodilo je i opštinu Ub, gde je najveća šteta pričinjena na poljima pšenice i ječma u 21 selu, dok su na kućama oštećeni crepovi, kazao je agenciji Beta načelnik Opštinskog kriznog štaba Branislav Sarić.

"Olujni vetar je naneo štetu u selima Kožar, Vukona, Tulari, Banjani, Gunjevac i Murgaš, dok je grad potukao Vrelo, Takovo, Joševu, Milorce i Lončanik. Štete su od 50 do 90 odsto", kazao je Sarić i dodao da su juče ispaljene 143 protivgradne rakete.

Širom Srbije je još sela prethodnog dana i tokom protekle noći pogođeno strašnim nevremenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: