Svet 0

15.05.2024.

18:15

Oglasio se sin atentatora na Fica: Reći ću vam samo ovo...

Premijer Slovačke Robert Fico ranjen je danas u atentatu kada je na njega pucano u ispred zgrade Vlade Handlovi. On je je helikopterom prebačen u bolnicu i nalazi se u teškom stanju.

Izvor: Blic.rs

Oglasio se sin atentatora na Fica: Reći ću vam samo ovo...
Tanjug/Radovan Stoklasa/TASR via AP

Podeli:

Osumnjičeni za napad na premijera Slovačke Republike Robert Fico je 71-godišnji levičar Juraj C. koji je, kako javlja "aktualiti.sk", verovatno legalno posedovao oružje iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca u premijera.

Na internetu su se pojavile tvrdnje svedoka da je prvo viknuo na Fica, koji mu je potom prišao da se rukuje. Zatim je zapucao.

Muškarca je policija uhapsila odmah nakon napada. Trenutno je u pritvoru, a slučaj je preuzela Nacionalna kriminalistička agencija Slovačke.

"Aktualiti.sk" je kontaktirao sina osumnjičenog atentatora, koji je šokiran situacijom. On je potvrdio da je otac imao pištolj u legalnom posedu.

"Apsolutno nemam pojma šta je otac nameravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo", rekao je on.

Na pitanje da li gaji mržnju prema Ficu, on je odgovorio: "Reći ću vam ovo - nije glasao za njega. To je sve što mogu da kažem o tome."

Čovek je negirao da je njegov otac ikada otvoreno pomenuo napad ili ubistvo političara. On je takođe negirao da je njegov otac psihijatrijski pacijent.

"Možda je došlo do 'kratkog spoja', ne znam. On je nasilniji čovek, ali ne da bi postao psihijatrijski slučaj ili nešto slično".

Osumnjičeni je, kako dodaje slovački portal, bio umetnički aktivan. Objavio je nekoliko zbirki poezije.

U 2016, Juraj C. je radio za privatnu službu obezbeđenja. Tada je i sam postao žrtva napada u tržnom centru u Levicama. U ranim večernjim satima, mlađi muškarac je ušao u prodavnicu, očigledno pod dejstvom opojnih supstanci, i napao ga.

Sve najnovije vesti o atentatu na Roberta Fica, slovačkog premijera pratite u našem blogu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: