Četvrtak, 26.06.2014.

12:46

Vučić: BIA ubuduće transparentno

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji treba da obezbede transparentan način prikupljanja podataka.

Izvor: Beta

Default images

Vučić je novinarima na skupu u hotelu Hajat kazao da su izmene Zakona o BIA bile zahtev Ustavnog suda Srbije i zaštitnika građana.

Premijer je dodao da je važno da postoji transparentnost i da prikupljanje podataka bude kontrolisan proces kako bi i institucije koje služe zaštiti ljudskih prava bile zadovoljne.

"U Srbiji svako misli da je prisluškivan i da je mnogo važan. To je valjda nešto što je uobičajeno kod Srba i traje vekovima, čak i onda kada uređaji za prisluškivanje nisu postojali", rekao je Vučić.

Vlada Srbije juče je usvojila izmene Zakona o BIA u delu koji se odnosi na prisluškivanje. Te odredbe prošle godine je osporio Ustavni sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: