Državni vrh sat i po o policiji

U Predsedništvu održan sastanak premijera i ministra policije sa predsednikom o stanju u srpskoj policiji, saznaje B92. Predsednik će se obratiti naciji u 12h.

Izvor: B92

Petak, 20.06.2014.

09:11

Default images

Sastanak premijera Aleksandra Vučića, ministra Nebojše Stefanovića i predsednika Tomislava Nikolića trajao je od 8.30h do 10h na Andrićevom vencu. Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, Nikolić će se obratiti naciji povodom stanja u MUP-u u 12 sati preko javnog servisa.

Kako saznaje B92, predsednik Vlade zakazao je za 15h sednicu Biroa za koordinaciju službama bezbednosti, kojim predsedava. Za 17h je najavljeno obraćanje premijera ili ministra policije.

Inače, do ovih sastanaka dolazi dan nakon što je premijer Vučić rekao da mesec i po dana nakon formiranja Vlade postoje "različiti udari iz više oblasti društvenog života".

"Sistem bezbednosti treba da služi da obezbedi povećanu privrednu aktivnost Srbiji, a ne da država sama sebi pravi krizu", rekao je između ostalog juče Vučić.

Vučić je najavio reakciju države "u najhitnijem roku", ali nije označio ko je odgovoran za te udare.

Izjave premijera i sastanak u Predsedništvu stižu u trenutku kada u medijima traju spekulacije o smenama na visokim pozicijama u srpskoj policiji, delom zbog "slučaja Šarić", ali delom i u svetlu poruka iz Crne Gore koje je uputio premijer Milo Đukanović rekavši da "postoji nervoza bezbednosno-medijskih struktura u Srbiji".

Podsetimo, pre 15-ak dana sa funkcija su smenjeni načelnik saobraćajne policije MUP-a general Dragiša Simić i načelnik jedinice za zaštitu svedoka Miloš Perović.

Srpska napredna stranka održaće sutra sednicu predsedništva na kojoj će razmatrati "aktuelnu političku situaciju u zemlji", rečeno je agenciji Beta u SNS-u.

Sednica je zakazana za 8 sati ujutro u sedištu stranke na Novom Beogradu. Nakon sednice, predviđene su izjave za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: