"Ogromna pomoć Crne Gore Srbiji"

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac istakao da ne postoji statistika kojom bi se sagledala pomoć koju je Crna Gora uputila ugroženim građanima Srbije.

Izvor: B92

Petak, 30.05.2014.

17:55

Default images

Bingulac je naglasio da podaci ukazuju na nevidjen stepen humanosti gradjana i organizacija u Crnoj Gori i precizirao da je samo putem SMS poruka od gradjana susedne zemlje prikupljeno skoro 250.000 evra.

Srpski diplomata je na pres konferenciji posvećenoj poplavama u Srbiji naveo da se procena štete kreće izmedju milijardu i milijardu i po evra i najavio da će ambasada Srbije u Crnoj Gori davati zahvalnice preduzećima i osobama koje su pomogli ugrožene vodenom stihijom.

"Razmišljao sam da ovom prilikom treba dati jednu zahvalnicu na kojoj bi pisalo 'bratskoj Crnoj Gori na ogromnoj humanitarnoj pomoćii i solidarnosti'. Ta zahvalnica bi obuhvatila sva preduzeća, insitutcije i pojedince koji su mnogo pomogli Srbiji", dodao je Bingulac.

Ambasador je naveo i podatak da je preko Centralne banke uplaćeno više od 250.000 dolara, dok je Prva banka otvorila račun na kojem prema posljednjim infromacijama ima preko 140.000 evra za pomoć ugroženima, prenosi informativni portal Analitika.

"To na svoj način pokazuje plemenitost gradjana. Kamioni robe kreću se ka Srbiji, i to one najneophodnije. Pojedina ministarstva Crne Gore i Srbije, posebno vojske i policije, uspostavila su direktnu saradnju. Mitropolija crngorsko-primorska je samo za nekoliko dana prikupila nekoliko šlepera hrane", istakao je Bingulac, uz pohvalu i većini lokalnih samouprava koje su organizovano učestvovale u prikupljenju pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: