Pomozite preko sajta Donacije.rs

Ljudi iz celog sveta mogu da na jednostavan način, kreditnom karticom, uplate donaciju za ugrožene u poplavama na online platformi www.donacije.rs.

Izvor: B92

Utorak, 27.05.2014.

09:56

Default images

Platformu je pokrenuo Fond B92 uz pomoć Balkan Trust for Democracy. Ova platforma podržana je od strane Srpskog Filantropskog Foruma koji okuplja fondacije i organizacije zainteresovane za razvoj dobročinstva u Srbiji.

Platformom Donacije, Fond B92 će pre svega podržavati rad i projekte manjih organizacija u Srbiji koje i sa minimalnim sredstvima unapređuju život svoje zajednice.

"Posebno želimo da istaknemo značaj lične inicijative i individualne filantropije kao jednog od oslonaca društvene solidarnosti i da tako ojačamo filantropsku zajednicu u našoj zemlji. Radom ove platforme koordinira Odbor za donacije vršeći odabir projekata kojima će biti pružena mogućnost da sprovedu kampanju skupljanja sredstava na sajtu", navodi se na sajtu.

Zbog aktuelne situacije sajt Donacije.rs trenutno isključivo podržava akcije i projekte vezane za saniranje stanja izazvanog katastrofalnim poplavama. U ovom trenutku možete donirati novac za aktivnosti Fonda B92 na pomoći građanima kao što su obezbeđivanje pijaće vode, čišćenje i dezinfekcija ili pomoć bebama ugroženih ovom katastrofom.

Uskoro će na sajtu biti objavljeni projekti drugih organizacija koje rade na pomoći građanima iz ugroženih područja.

Po okončanju krize, Donacije.rs će se vratiti svojoj primarnoj nameni i podržavati projekte iz domena socijalne i zdravstvene zaštite, inkluzije, preduzetništva mladih i marginalizovanih grupa, aktivizma, kulture i umetnosti, ekologije i drugih oblika javnog angažmana i društvene odgovornosti. Sajt je otvoren za projekte organizacija civilnog društva, fondacija, privrednih subjekata, udruženja građana i institucija, a jedini uslov je da projekti, za koje se prikupljaju donacije građana, budu neprofiti i na korist društvene zajednice.

Platforma donacije.rs obezbeđuje da građani mogu transparentno da prate koliko je novca prikupljeno kao i namenu donacije. Onog trenutka kada donator preko ovog sajta izvrši donaciju, ona se istog trenutka registruje na strani projekta na kojoj je moguće pratiti trajanje kampanje skupljanja novca, procenat uspešnosti kao i njeno trenutno stanje.

Inače, Fond B92 nastavlja da u Kulturnom centru Rex, Jevrejska 16 svakog radnog dana od 10 do 18 sati prikuplja pomoći za ugrožene u katastrofalnim poplavama u Srbiji.

Uspešna akcija na MAD festivalu

Na MAD festivalu u Beogradu, prikupljeno je više od 800 paketa pelena, koje su posetioci festivala donosili umesto ulaznica, saopšteno je danas iz Fonda B92 koji je ovu akciju sproveo skupa sa organizatorima festivala, održanog tokom vikenda u Beogradu.

U ovoj akciji, posetiocima je tokom oba festivalska dana, u periodu od 12 do 18. časova, bio omogućen besplatan ulazak ukoliko donesu paket pelena.

Danas je veliki paket pomoci, sa osnovim namirnicama, sredstvima za higijenu, posteljinom i ćebadima, zahvaljujuci firmi FUTURA, otišao za Paraćin, a drugi za meštane sela Jemena, iz okoline Šida.

Pomoć je danas stigla i u obrenovačko Veliko polje, navodi se u saopštenju Fonda B92, koji je uz pomoć preduzeća "Konfluens" (Confluence), Robne kuće Beograd, dobio na korišćenje jedan sprat robne kuće na Kanarevom brdu, gde će se ubuduće prikupljati pomoć koja ce biti slata prema potrebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: