Donjeck: Gađan kamion, 35 mrtvih?

Najmanje 35 osoba je poginulo kada je iz raketnog bacača pogođen kamion u kom su, iz oblasti aerodroma u Donjecku, transportovali ranjeni, javlja Raša tudej.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.05.2014.

23:36

Default images

Guverner Donjecke oblasti Pavel Gubarev objavio je na Fejsbuku da je kamion bio obeležen kao ambulantno vozilo, da je na sebi imao zastavu hitne pomoći, i dodao da je u napadu ranjeno još 15 osoba, prenosi Itar tass.

"Hunta je konačno i neopozivo krenula u zločin protiv čovečnosti. Bitka se nastavlja kod Putilovog Mosta. Pripadnici Desnog sektora ispaljuju minobacačke granate na sve što se kreće. Mnogo je civilnih žrtava.", napisao je Gubarev na stranici. On je dodao da je u Donjecku pucano na kamion koji je prevozio ranjenike Istočnog bataljona. "Kamion je imao zastavu službe medicinske pomoći", prenosi Itar-tass.

Kako je navela ruska agencija, pres-služba samoproglašene Donjecke Republike nije potvrdila ove informacije.

Prema ranijim izveštajima agencija, snage samoodbrane Donjecka uspele su da uspostave kontrolu na međunarodnom aerodromu u Donjecku, gde je jedna osoba ubijena, a dve povređene.

Borba za aerodrom trajala je oko tri sata i bila je žestoka i dramatična.

Video postavljen na Jutjubu pokazuje kako ukrajinski avioni napadaju zonu oko aerodroma u Donjecku: Sve se ovo dešava samo dan posle održavanja predsedničnih izbora, na kojima je za novog šefa države izabran oligarh Petro Porošenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: