"U Šapcu bez većih problema"

U zoni Šapca koja je ugrožena Savom je stabilno, a ne bi trebalo da bude velikih problema, kaže načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 20.05.2014.

18:41

Default images

Diković, koji je i komandant kriznog štaba u Šapcu, rekao je Tanjugu posle sednice tog štaba, da su bedemi zaštićeni, ali da su puni vode tako da su moguća curenja.

"Organizovaćemo službu u toku noći, kontrolisati stanje i mislim da ne bi trebalo da bude velikih problema", rekao je Diković.

On je naveo da je stanje u zoni Šapca stabilno - u gornjem delu povoljno "sa velikim mogućnostima da dođe do određenih problema koje ćemo nadam se uspeti da rešimo".

"Danas smo dosta toga uradili, sutra nastavljamo rad zajedno - pripadnici policije, vojske i građani koji se odazivaju na naše pozive", rekao je on.

Prema njegovim rečima i građani daju pun doprinos normalizaciji stanja i realizaciji zadataka u odbrani od poplava.

"Za sve koji se bore sa ovim nedaćama koje su zadesile našu zemlju sa ovog mesta poruka - ne daj se Srbijo, Srbijo bori se", rekao je Diković.

Boban Birmančević iz kriznog štaba, rekao je ranije danas da je situacija na poplavljenim područjima u Šapcu stabilna. On je rekao da će se nastaviti sa svim merama i aktivnostima u skladu sa zadacima kriznog štaba.

Birmančević je rekao da je nasip stabilan, a da krizni štab garantuje građanima da će ih zaštititi od eventualnog ponovnog ugrožavanja.

On je naveo i da će se na sednici kriznog štaba definisati šta i kako će se raditi tokom noći i narednog jutra kako bi se nastavilo ojačavanje nasipa.

Prema njegovim rečima, tokom dana je bilo problema koji su postali pravilo, ali su se svi uspešno rešavali.

Birmančević, koji je sa savetnikom predsednika Republike Markom Đurićem obišao beloruski tim angažovan na zaštiti postrojenja hemijske industrije "Zorka", zahvalio se svima njima, kao i ostalim predstavnicima stranih država koji su u Šabac došli da pomognu.

U centru Šapca večeras je dosta ljudi, ugostiteljski objekti kao i prodavnice rade, život se uobičajeno odvija, javlja reporter Tanjuga s lica mesta.

U tom gradu se nalaze i pripadnici specijalnih jedinica za spasavanje Rusije, Belorusije, Francuske, Slovenije i Crne Gore koje pomažu domaćim snagama u odbrani od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: