U Vrdniku evakuisano 20 kuća

Na nekoliko lokacija u Sremu ima problema sa nabujalim potocima, a u Vrdniku je evakuisano dvadesetak kuća. Saobraćaj preko Iriškog venca zatvoren.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

23:14

Default images

Potpredsednik pokrajinske vlade Goran Ješić koji je i komandant pokrajinskog štaba za vanredne situacije izjavio je večeras, nakon obilaska terena u Vojvodini, da na nekoliko lokacija u Sremu ima problema sa nabujalim potocima, naglasivši da je u Vrdniku evakuisano dvadeset kuća.

Članovi pokrajinskog štaba za vanredne situacije AP Vojvodine oko 21.30 sati završili su obilazak terena u Vojvodini, a uz Ješića u obilasku su bili i direktor "Voda Vojvodine" Mirko Adžić i tehnički dikretor tog Javnog vodoprivrednog preduzeća Aleksandar Nikolić.

"U nižem delu Vrdnika u blizini mesta gde su se spojila tri potoka evakuisano je dvadesetak kuća, bilo je i manjih problema neki od ugroženioh nisu želeli da napuste svoje kuće", rekao je Ješić Tanjugu, dodajući da je među evakuisanima bilo i nekoliko male dece.

Prema Ješićevim rečima, neki od ugroženih evakuisani su bagerskim kašikama.

Ješić je rekao i da se večeras iznenada obrušio deo starog puta Karlovci - Inđija nedaleko od Čortanovaca, pa je taj putni pravac zatvoren za saobraćaj.

On je naveo da u tom delu nikada nije bilo problema sa vodama niti sa klizištima, ali da je klizište potpuno odnelo podlogu puta pa se stvorila provalija duboka više od 20 metara, a na mestu puta ostalo je samo deo kolovoza.

"Inspekcijske službe su danas popodne obišle teren i sve je bilo u redu da bi predvece iznenada došlo do obrušavanja puta. U prvi mah se pretpostavljalo da se nešto može uraditi pa su poslate ekipe da intervenisu, ali je na licu mesta utvrđeno da je nemoguće da se saobraćaj obavlja u tom delu i put je zatvoren", rekao je Ješić.

On je dodao da je zatvoren i saobraćaj preko Iriškog venca, jer su na vise mesta odroni na put naneli veće kolicine zemlje i drveća.

"U Rumi su uočeni manji problemi sa potokom Jelenci i radovi na sanaciji tog problema su u toku, dok u Mitrovici postoji problem sa potokom Čikoš", rekao je Ješić, dodajući da se posebne mere preduzimaju na Pavlovačkom jezeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: