Jacenjuk: Putin nema pojma

Vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Arsenij Jacenjuk danas je poziv ruskog predsednika Vladimira Putina nazvao "glupošću o kojoj nema svrhe ni pričati".

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

20:38

Default images

Vladimir Putin pozvao je proruske pobunjenike na jugoistoku Ukrajine da odlože referendum o nezavisnosti od Ukrajine.

Putin je danas posle sastanka sa švajcarskim predsednikom i predsedavajućim OEBS-a Didijeom Burkhalterom pozvao proruske pobunjenike da odlože referendum, koji je sazvan za 11. maj na područjima gde su ti pobunjenici preuzeli kontrolu nad lokalnim upravama u više od deset gradova, preneo je Rojters.

"Vladimir Vladimirovič Putin priča o nečemu o čemu nema pojma", izjavio je Jacenjuk, dodavši:

"Ruskom predsedniku bi bilo mnogo bolje da se informiše o činjenici da u Ukrajini uopšte nije ni trebalo da bude održan referendum 11. maja."

Ukrajinski premijer je odbacio plan pobunjenika o održavanju referenduma kao nelegalan, zato što ga ne organizuje vlada u Kijevu u skladu sa važećim Ustavom Ukrajine.

Ranije je saopšteno da je predsednik Rusije povukao vojsku sa ukrajinske granice. Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio da NATO ne vidi nikakve znake povlačenja ruskih vojnika sa granica sa Ukrajinom, javio je poljski radio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: