CG:Protest protiv učlanjenja u NATO

U Podgorici je danas održan protest protiv učlanjenja Crne Gore u NATO, uz poruku da bi država time stekla nove neprijatelje.

Izvor: B92

Petak, 04.04.2014.

16:10

Default images

U Podgorici je danas održan protest protiv učlanjenja Crne Gore u NATO, uz poruku da bi država time stekla nove neprijatelje jer bi kao deo agresivne Alijanse ušla u sukobe i razaranja

Učesnici skupa u organizaciji studentske asocijacije pokreta "Ne u rat - ne u NATO" smatraju da jedino proglašenje vojne neutralnosti može spasiti

Profesor Fakulteta političkih nauka Filip Kovačević je podsetio na izjavu premijera Mila Đukanovića da je NATO najefikasniji, najbolji i najisplativiji okvir za unapređenje stabilnosti u Crnoj Gori i na Balkanu.

"To nije tačno. NATO je daleko od efikasnosti u svom delovanju. Nije uspeo da zavede mir ni u jednoj državi. Zbog pogubnih odluke vlade svi mi, kao poreski obveznici, smo već platili i više od deset miliona evra za ovaj vojni fijasko", ukazao je Kovačević koji smatra da je taj novac mogao biti uložen u obrazovni sistem.

Prema rečima profesora, NATO je faktor nestabilnosti i zato treba zajedno reći "ne u rat, ne u NATO", preneli su crnogorski mediji.

Student Pravnog fakulteta ĐurĐina Turković veruje da je poruka "Ne u moje ime" došla iz "glave celog naroda" i da je godišnjica "osnivanja ratne mašinerije odlična prilika da se to kaže".

"Neka je večna naša slobodna i neutralna Crna Gora", zaključila je Turković, a gimnazijalac Vuk Vujisić je poručio da želi da živi u državi koja je neutralna i dodao da je budućnost zemlje "neutralnost ili propast".

Na skupu ispred spomenika Svetom Petru Cetinjskom studenti su nosili transparente "Stop Amerika", "Ne u rat - ne u NATO", "NATO is war mashine", "Mir za mir" i "24. mart 1999. - ne zaboravi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: