Kanada povukla ambasadora iz Rusije

Kanadski premijer Stiven Harper saopštio je da je njegova zemlja opozvala svog ambasdadora iz Rusije zbog razvoja dogadjaja u Ukrajini.

Izvor: B92

Nedelja, 02.03.2014.

10:27

Default images

Kako je javio AP, Harper je u saopštenju izdadom posle hitnog sastanka njegovog kabineta istakao da se Kanada povlači i iz procesa Grupe 8, kojim bi Rusija trebalo da predsedava na samitu u junu.

Harper oštro osudjuje "rusku vojnu intervenciju u Ukrajini i apeluje na predsednika Vladimira Putina da povuče svoje trupe", dodaje se u saopštenju.

Savet Federacije Rusije odobrio je u subotu zahtev Putina za slanje ruske vojske u Ukrajinu radi zaštite ruskih gradjana i Crnomorske flote na Krimu.

Odobrenje gornjeg doma parlamenta za upućivenja ruskih oružanih snaga u Ukrajinu ne znači da će one biti upućene momentalno, izjavio je državni sekretarar u Ministarstvu inostranih poslova Grigorij Karasin, preneo je Itar-Tas s.

Prema Karasinovim rečima, odobrenje gornjeg doma znači da je predsednik dobio slobodu postupanja u slučaju pogoršanja situacije.

Predsednik Komiteta za odbranu u Savetu federacije Viktor Ozerov rekao je posle donošenja odluke da predsednik Rusije koji je i vrhovni komandant samostalno odredjuje brojnost i količinu naoružanja i tehnike za realizaciju odobrenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: