Tužilac:Produžiti pritvor Ivanoviću

Tužilac Euleksa je zatražio danas produženje pritvora lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću. Njegov advokat je najavio žalbu. Konačna odluka sutra.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 26.02.2014.

09:40

Default images

Danas je održana sednica Sudskog veća Euleksa, na kojoj bi trebalo da se odluči o produženju pritvora Ivanoviću, s obzirom na to da je on uhapšen pre skoro 30 dana, zbog optužbi o umešanosti u ratne zločine.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je Tanjugu da je danas primio zahtev javnog tužioca Euleksa za produženje pritvora lideru SDP i da je već izjavio protivljenje tom zahtevu.

“Razlozi za produženje pritvora Ivanoviću ne postoje, kao što nisu postojali ni pre mesec dana kada mu je pritvor određen”, rekao je Vlajić, podsetivši da je u međuvremenu i Vlada Srbije podnela garancije da će Ivanović biti u svakom trenutku dostupan organima Euleks pravosuđa.

Konačna odluka Euleksa o Ivanoviću mora biti donesena sutra, jer tada ističe 30 dana od njegovog pritvora. Advokat Vlajić očekuje da će sudije uvažiti garanciju Vlade Srbije za puštanje uhapšenih Srba da se brane sa slobode.

Novoizabrani gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić juče je u pismu specijalnom predstavniku EU na Kosovu, Umniku, OEBS-u, Euleksu i Kforu, tražio da se omogući Ivanoviću i ostalim pritvorenim Srbima da se brane sa slobode

Danas je to uradila i predsednica Skupštine opštine Kosovska Mitrovica - sever Ksenija Božović, koja je zatražila da se lider SDP i ostali osumnjičeni kosovski Srbi brane sa slobode.

"Usvajanje ovog zahteva je od izuzetnog značaja, jer će imati pozitivne implikacije na stabilnost političke situacije na Severu Kosova i Metohije, kao i na smirivanje tenzija među građanima, koji su uznemireni neosnovanim hapšenjima i nekakvim tajnim spiskovima", navodi se u otvorenom pismu Ksenije Božović upućenom Euleksu.

Prema njenim rečima, rad novih opština je neizvestan, jer se problem bezbednosti građana nameće kao primaran u ovom trenutku. "Molim vas da ovaj moj zahtev najozbiljnije shvatite i uzmete u razmatranje", navela je Ksenija Božović, funkcionerka SDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: