Mrkić na samitu u Adis Abebi

Šef diplomatije Ivan Mrkić razgovarao sa brojnim zvaničnicima i učesnicima Samita Afričke unije o mogućnostima unapređenja saradnje Srbije i zemalja tog regiona

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.01.2014.

09:07

Default images

Na marginama dvodnevnog Samita u Adis Abebi, koji je danas počeo u glavnom gradu Etiopije, ministar Mrkić imao je bilateralne susrete sa predsednicima Zambije i Zimbabvea, ministrima inostranih poslova Kenije, Gane, Alžira, Sao Tome i Principe, Angole, Obale Slonovače i Senegala, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On se, kako se dodaje, sastao i sa šefom delegacije Novog Zelanda i državnim sekretarom ministarstva spoljnih poslova Švedske.

Tokom jučerašnjeg dana Mrkić je razgovarao sa ministrima inostranih poslova Somalije i Libije.

Teme razgovora bile su saradnja u oblastima obrazovanja, poljoprivrede i mera bezbednosti, uz podsećanje na tradicionalno dobre odnose naše zemlje sa ovim afričkim državama.

U svim susretima pokrenuta su i pitanja konkretne privredne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Mrkić će se sutra sastati sa potpredsednikom Komisije Afričke unije Erastusom Mvenčom kako bi razmotrili tekst Sporazuma o saradnji Republike Srbije i Afričke unije.

Srbija ima ulogu posmatrača u Afričkoj uniji, a kako je Mrkić ranije rekao Tanjugu, poruke koje srpska delegacija bude iznela na samitu biće uključene u zvanična dokumenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: