Van Rompej primio delegaciju Srbije

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej, posle susreta sa visokom delegacijom Vlade Srbije, čestitao uspešan početak pregovora o pridruživanju EU.

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2014.

18:38

Default images

Premijer Ivica Dačić rekao je da treba gaziti koracima od sedam milja kako bi se nadoknadilo propušteno vreme.

"Današnjim danom se otvara novo poglavlje u odnosima Srbije i EU", rekao je Van Rompej novinarima posle sastanka sa Dačićem, prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, šefom diplomatijem Ivanom Mrkićem, i savetnikom predsednika Srbije Markom Đurićem, koji su jutros učestvovali na međuvladinoj konferenciji Srbija-EU, kojom je zvanično otvoren proces pregovora Srbije o pridruživanju.

Predsednik Evropskog saveta je, uz čestitke, napomenuo da je od suštinske važnosti da se nastavi dijalog s Prištinom i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Premijer Dačić je ukazao na to da je Srbija izgubila mnogo vremena i da su je pretekle nekadašnje članice istočnog bloka, koje su u međuvremenu postale punopravne članice Unije.

"Danas one imaju tri do četiri puta veći dohodak nego ranije, dok smo mi na nivou od 65 odsto bruto društvenog dohotka iz 1989", rekao je Dačić.

"Trebaju nam koraci od sedam milja da bismo to nadoknadili", istakao je premijer i ponovio da je Srbija spremna da se punim kapacitetom uključi u pregovore o pridruživanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: