Pantić: S Vulinom se ne može raditi

Povodom ostavke u vladinoj Kancelariji za KiM, Krstimir Pantić je za Novosti rekao da sa Aleksandrom Vulinom više ne može da sarađuje.

Izvor: B92

Nedelja, 12.01.2014.

21:45

Default images

"To je razlog za moju ostavku. Ne mogu da gledam kako se na račun stranke kojoj pripadam, na račun SNS, gradi infrastruktura Pokreta socijalista na KiM. Ne krivim Vladu, već ministra koji je zadužen za KiM, a koji je vodio neku svoju politiku, gradio svoju stranku, a najmanje vodio računa o državnim i nacionalnim interesima Srbije. Jedno je pričao, a drugo radio", kaže Pantić.

Pantić navodi da bi, stavljanjem potpisa ispod teksta na kome se nalaze grb Kosova i obeležja koja govore o tome da je Kosovo republika, prekršio Ustav Srbije.

Pantić, nesuđeni gradonačelnik Kosovske Mitrovice, ovako je za „Novosti“ objasnio zašto nije položio zakletvu i tako se praktično odrekao funkcije koju je dobio na izborima.

"Nema statusne neutralnosti na izjavama koje su potpisane. Žalosno je šta su sve naši odbornici i gradonačelnici bili prinuđeni da prihvate. Ne samo da nam otimaju deo teritorije, već nam vređaju dostojanstvo i inteligenciju", kaže Pantić.

On dodaje da je i Briselski sporazum prekršen, jer su odbornici i gradonačelnici ucenjeni i primorani da potpišu nešto čega nema u njemu.

"Briselskim sporazumom je predviđeno da se izbori održe po kosovskim zakonima, a ne po zakonima 'Republike Kosovo'", navodi Krstimir Pantić.

Na pitanje da li to definitivno znači da neće biti na čelu Mitrovice, Pantić odgovara da ga isključivo zanimaju interesi građana Kosovske Mitrovice i Srba na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: