JA:Posebno mesto za bacanje petardi

Problem sa bacanjem petardi Jagodinci su rešili na originalan način. Deo trga na kome će biti organizovan doček biće označen i tu će građani moći da ih bacaju.

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2013.

16:40

Default images

"Spiker koji će voditi novogodišnji program će uputiti građane da u tom ograđenom prostoru bacaju petarde kako bi izbegli povrede onih koji dođu da na trgu dočekaju Novu godinu", objašnjava Radivoje Marković iz PU Jagodina.

Jagodincima se ova ideja uglavnom dopada.

Situacija u Vranju je potpuno drugačija. Petarde se, uprkos zabrani, mogu kupiti na ulici.

Ulični prodavci strepe od policije i visokih kazni, ali ne odustaju od prodaje.

"Plašimo se, ali šta da radimo? Ako ih sada ne prodam, kada ću? Od policije bežimo i krijemo se", kaže jedan vranjski prodavac petardi.

Vranjska policija pojačala je kontrolu ulične prodaje od sredine decembra. Narednih dana će, kako kažu, kontrolisati i škole da bi sprečili da se petarde prodaju maloletnicima.

"Poslednjih nekoliko dana podneli smo dve prekršajne prijave iz člana 31 Zakona o prometu eksplozivnih materija protiv dva lica i tom prilikom je od strane policijskih službenika uz potvrdu oduzeto 1.243 petarde raznih vrsta. Za pojedinca je predviđena kazna od 10.000 do 50.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana", kaže Saša Stamenković, pomoćnik komandira PU Vranje.

U SVS kažu da se licima koja ne podnesu zahtev za prostorno-tehničke uslove za prodaju pirotehničkih sredstava, najpre, oduzimaju sva pirotehnička sredstva, nakon čega sledi podnošenje krivičnih prijava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: