Utorak, 24.12.2013.

16:44

Vučić: Nadam se da neće biti izbora

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, ali nije odbacio tu mogućnost.

Izvor: B92, Beta

Default images

"Voleo bih da do izbora ne dođe i nadam se da ih neće biti, ne vidim za to potrebu, ali to nikad u politici ne možete da garantujete", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara tokom otvorene sednice Vlade Srbije posvećene evropskim integracijama.

On je rekao da se mogućnost vanrednih izbora nikad ne može isključiti, ali i podsetio da je pre godinu dana na sličnoj sednici Vlade Srbije rekao da nije za vanredne izbore.

Vučić je rekao da razume pritisak ljudi iz Srpske narpedne stranke, čiji je predsednik, i da razume da njihov politički nos govori da treba da se ide na izbore, jer imaju veliku popularnost.

O spornim privatizacijama do kraja nedelje

Aleksandar Vučić je izjavio da će do kraja nedelje biti okončane istrage o sve 24 sporne privatizacije, kako je vlada i obećala.

On je rekao da odluku o međuvladinoj konferenciji treba da shvatimo tako da moramo svi sebe da menjamo.

Policija je sve poslove u istragama spornih privatizacija završil, i ostali državni organi su svoj posao završili i ostaje da se vidi koliko će optužnica biti podignuto, izjavio je vicepremijer, najavljujući da se ovih dana mogu očekivati i neke nove akcije.

"Kao što sam rekao pre šest meseci, za sva 24 predmeta ćete dobiti detaljne odgovore", rekao je vicepremijer.

Vučić je na posebnoj sednici vlade posvećenoj evrointegracijama rekao da je zakazivanje prve međuvladine sednice Srbije i EU za 21. januar 2014. godine tačka posle koje se kreće u "potpuno uređenje države", od pravnog sistema do ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: