Tijaniću nagrada za životno delo

Udruženje novinara Srbije posthumno je dodelilo nagradu za životno delo preminulom generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću, saopšteno je danas iz UNS-a.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 20.12.2013.

16:49

Default images

Godišnju nagradu UNS-a "Bogdan Tirnanić" za komentar dobio je kolumnista lista "Politika" Miroslav Lazanski, a nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" pripala je uredniku serijala "Slobodno srpski", koji se emituje na Kosovu i Metohiji, Budimiru Ničiću.

Dobitnici nagrade "Laza Kostić" u kategorijama reportaža i izveštaj su novinarke "Večernjih novosti" i frankfurtskih "Vesti" Milena Marković i Jelena Petković, dok specijalna nagrada za publicistiku "Žika M. Jovanović" i nagrada "Laza Kostić" za fotografiju nisu dodeljene, jer je žiri ocenio da nije pristiglo dovoljno kvalitetnih radova.

Kako se navodi u saopštenju, žiri je odlučio da se dodeli specijalno priznanje Ruži Helać za serijal istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine "Zelena patrola na delu".

Članovi žirija bili su Ljiljana Smajlović, Olja Bećković, Branko Veselinović, Živorad Nikolić, Eržebet Pap Reljin, Gordana Eror, Mirjana Čvorić, Jelena Spasić, Zoran Jovanović i Nino Brajović.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, 22. decembra.

Otvorena biblioteka "Dimitrije Frušić" u Divošu

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović i predsednik Izvršnog odbora UNS-a Petar Jeremić otvorili su danas u Divošu kod Sremske Mitrovice biblioteku “Dimitrije Frušić”.

Zavičajni klub novinara „Dimitrije Frušić“ iz Sremske Mitrovice tom prilikom je dodelio novinarske nagrade novinarki “Sremske televizije” Sofiji Višanović za seriju emisija iz kulture „Sremart“ i novinaru “Sremskih novina” Stevi Lapčeviću za repotaže o selu i poljoprivredi. Nagradu za najboljeg dopisnika dobila je dopisnica “Večernjih novosti” Smiljka Kostić.

Spomen ploču na biblioteci otkrio je bračni par Ristić iz Rume, koji je deo svog života proveli radeći kao profesori u ovom selu.

Za biblioteku je prikupljeno 2500 knjiga. Redakcija emisije “Knjiga solidarnosti” Radio Beograda 1, koju uređuje Mihailo Šćepanović, poklonila je 980 knjiga, dok su ostatak prikupili revija “Selo”, “Sremske novine”, UNS, novinarka “Studija B”Milica Lapčević i novinari Duško Petrović i Vasa Dedić.

Domaćice svečanosti bile su članice Udruženja žena “Divošanke”.

Dimitrije Frušić i Dimitrije Davidović bili su pokretači i urednici “Novina serbskih” u Beču, 1813. godine. Frušić je u uređivanju novina sarađivao do 1816. godine. Zatim napušta Beč i do kraja života živi i radi kao lekar u Trstu.

Biblioteka je otvorena povodom 200 godina od pokretanja “Novina serbskih”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: