Nedelja, 15.12.2013.

22:23

Đilas:Pobedićemo u martu u Beogradu

DS kaže da su na izborima za lokalnu vlast na Voždovcu osvojili 13% glasova. Đilas: Nisam zadovoljan, pobedićemo u martu na izborima za Beograd.

Izvor: Beta, Blic

Default images

Lider DS Dragan Đilas je rekao da u martu očekuje pobedu, da će na proleće pobediti na izborima za Beograd i osvojiti bar 2,5 puta više glasova u odnosu na Voždovac.

Đilas je rekao da je prema dosad obrađenim podacima DS u Odžacima osvojila 19 odsto.

Đilas je rekao da ne može biti zadovoljan rezultatima na Voždovcu, ali ni potpuno nezadovoljan, imajući u vidu izborne uslove. On je rekao da očekuje da će DS na proleće pobediti na izborima za Beograd i na Voždovcu osvojiti bar 2,5 puta više glasova.

Đilas je naglasio da su se tokom izbora u Odžacima ponovile devedesete godine, navodeći da je bilo pretnji, tuče i kupovine glasova. "To ne vodi Srbiju u dobrom smeru i zato su potrebni što pre parlamentarni izbori", rekao je lider DS. Đilas je rekao "kako pretpostavlja da neće moći da se šalju isti ljudi iz Zemuna i Kosovske Mitrovice da prete".

Već će se, smatra Đilas, na parlamentarnim izborima u 150 opština u Srbiji dobiti realni pokazatelji.

Đilas je napomenuo i da sve ukazuje na mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i pozvao pre svega opozicione stranke da se izbore za "koliko toliko fer" izborne uslove.
Foto: Tanjug
Predstavnicima medija u sedištu DS-a na Voždovcu prvo se obratio Vladimir Todorić, kandidat za odbornika DS na Voždovcu koji je rekao da je ova stranka očekivala veću izlaznost.

"Nadamo se da će u martu, na gradskim izborima, izlaznost biti veća od 50 odsto. Zahvaljujemo se svima koji su izašli i dali nam svoj glas danas. Svedoci smo u kakvim se uslovima odvijala politička utakmica i sa tom svešću ćemo ići na sledeće izbore", kaže Todorić.

Zatim je na tvieru napisao: "U ime voždovačkih demokrata zahvaljujem svima koji su nas danas podržali. Još se igra, glavu gore. Game on!!!"

Todorić je rekao kako očekuje da na izborima za grad izlaznost bude preko 50 odsto i da je poznato da glasači DS u većem procentu izlaze na gradske i parlamentarne izbore nego na lokalne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Podeli: