Sirija: 44 mrtva u napadima vojske

Najmanje 44 osobe su poginule u vazdušnim napadima sirijske vojske na severu zemlje, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Bejrutu.

Izvor: B92

Subota, 23.11.2013.

13:54

Default images

Opservatorija navodi da je 14 osoba ubijeno i nekoliko desetina povređeno u napadima vojnih helikoptera na četvrt Alepa Tarik el Bab, dok je 15 osoba, među kojima jedna žena i jedno dete, poginulo u napadima na grad Al Bab, severoistočno od Damaska.

Opservatorija je dobila video snimke na kojima je "užasan masakr" u Tarik el Babu. Na snimku se vidi skup ljudi oko jedne srušene zgrade.
Na drugom video snimklu, neki muškarci pokušavaju da ugase požar u jednom mini-busu i traže evetualne preživele ispod olupine.

Najmanje pet sirijskih vojnika je ubijeno u zasedi pobunjenika u selu Tajara, takođe na području Alepa.

Već nekoliko nedelja, sirijska vojska uz podršku gerilaca libanskog radikalnog pokreta Hezbolah, vodi vadušnu kampanju bombardovanja jugoistočnog dela Alepa, gde su sada koncentrisani pobunjenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: