OEBS:Listići da se broje u Prištini

Portparol OEBS Nikola Gaon izjavio da je njihova preporuka da prebrojavanje listića sa ponovljenih izbora treba obaviti u Centru za prebrojavanje u Prištini.

Izvor: B92

Nedelja, 17.11.2013.

09:20

Default images

"Preporuka OEBS-a je bila da se brojanje listića vrši u Centru za prebrojavanje glasova u Prištini i mi se nadamo upravo takvom scenariju, da se svi materijali, nakon zatvaranja biračkih mesta, prebace u Prištinu i da se tamo prebroje glasovi", rekao je Gaon.

Portparol OEBS-a je novinarima u Kosovskoj Mitrovici kazao da je u medijima bilo dosta priče o tome gde će se brojati listići i da je njihova preporuka da se listići broje u Centru za prebrojavanje glasova u Prištini kako bi sve moguće rizike sveli na minimum.

"Ovde imamo i kosovsku policiju i Euleks i Kfor, svi su tu, ali zašto ne preduzeti dodatne mere da se rizik svede na minimum i stoga naša preporuka ostaje da se listići broje u Prištini", rekao je Gaon.

On je kazao da su sva biračka mesta na ponovljenim izborima u severnoj Mitrovici otvorena na vreme i da glasanje teče u najboljem redu i nije bilo incidenata.

"Prisustvo kosovske policije, Euleksa i Kfora kao što su najavili je značajno, za sada sve protiče kako treba", rekao je portparol OEBS-a.

U tri biračka centra u Severnoj Mitrovici pravo glasa na ponovljenim izborima ima 23.378 birača na 27 biračkih mesta.

Izbori u Kosovskoj Mitrovici se ponavljaju nakon što su u neredima 3. novembra neidentifikovane osobe razbile glasačke kutije na biralištima u tri biračka centra, zbog čega su tada izbori prekinuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: