Sirija: Eksperti UN napustili hotel

Eksperti za hemijsko oružje UN koji nastavljaju istragu o upotrebi hemijskog oružja u Siriji, napustili su hotel u Damasku, ali nije poznato gde su se uputili.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2013.

15:13

Default images

Kako je javila agencija Frans pres, tim stručnjaka se odvezao sa tri automobila, ali njihova destinacija je zasada nepoznata.

Tim stručnjaka UN, na čelu sa Akeom Selstromom, doputovao je pre dva dana u Damask da bi nastavio istragu o navodnim napadima hemijskim oružjem u Siriji.

Uoči dolaska, Selstrom je izjavio da je bilo još 13-14 optužbi koje moraju biti istražene i dodao da će tim sačiniti "konačni izveštaj" do kraja oktobra.

AFP podseća da je isti tim UN ranije boravio u Siriji i, u izvešaju od 16. septembra, zaključio da je hemijsko oružje korišćeno u širem obimu i da postoje jasni dokazi da je upotrebljen gas sarin u napadu u Istočnoj Gouti, u blizini Damaska 21. avgusta.

Međutim, Selstrom je kazao da je "taj izveštaj bio samo privremeni dokument", pošto je "potrebno da se razmotre i ostali slučajevi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: