Grafiti protiv Prajda u centru BG

U užem centru Beograda danas su osvanuli grafiti protiv Parade ponosa, zakazane za subotu, 28. septembar.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2013.

12:18

Default images

Od Slavije do zgrade Predsedništva Srbije na više objekata ispisani su grafiti "Gej parade neće biti", "Stop paradi", "Stop paradi srama".

Svi grafiti ispisani su crnim sprejom.

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je juče da će bezbednosna procena, od koje zavisi održavanje parade, biti izneta najkasnije 24 sata pre skupa.

Iz vlade je juče za agenciju Beta rečeno da će se Dačić, koji danas počinje posetu Grčkoj, vratiti u subotu u Beograd ukoliko Parada ponosa bude odobrena.

U Beogradu su se pre pet dana pojavili plakati i grafiti protiv predstojeće Parade ponosa.

Vanparlamentarni pokret "Dveri" organizovaće u subotu, 28. septembra, u Nemanjinoj ulici u Beogradu skup protiv Vlade Srbije i Parade ponosa.

Organizatori Parade ponosa poručili su da očekuju da će šetnja na Paradi biti održana u subotu 28. septembra, ali i da je još moguće da bude zabrane.

Dačić je ranije danas rekao da će Prajda biti, osim ako ne preti opasnost da ponovo dođe do problema.

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić rekao je za B92 da će, ukoliko Parada ponosa bude održana, tamo ići kao ministar sa svojim građanima, a ne kao Branko Ružić i tvrdi da nema nesuglasica u SPS po pitanju Prajda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: