Srušena kuća monstruma iz Klivlenda

Kuća Arijela Kastra u Klivlendu u SAD, gde je držao godinama u zatočeništvu i brutalno zlostavljao tri žene, srušena je danas pre podne.

Izvor: BBC, CNN

Sreda, 07.08.2013.

14:52

Default images

Oko 7.30 po lokalnom vremenu mašine za rušenje su probile zidove kuće, koja je posle 90 minuta u potpunosti nestala.

Malo pre nego što je kuća srušena, Mišel Najt, jedna od žrtava, proslavila je taj događaj puštajući žute balone. Baloni predstavljaju decu koja su oteta, a nikada nisu nađena.

"Želela bih ljudi da znaju, uključujući i majke otetih, da i dalje mogu imati snage i nade. I njihova deca će se vratiti“, rekla je novinarima ispred kuće, javlja CNN.

Još jedna od žrtava, Amanda Beri, takođe se vratila u kuću u kojoj je godinama bila zatočena, kako bi pokupila crteže koje je napravila njena šestogodišnja ćerka, čiji otac je Kastro.

Upravo Berijeva je bila ta zahvaljujući kojoj su devojke pobegle od otmičara, pošto je 6. maja uspela da se dokopa komšijinog telefona i pozove policiju. Tada je nastao sada već poznat poziv, koji je obišao svet, u kome ona kaže: "Pomozite mi. Zovem se Amanda Beri. Kidnapovana sam pre deset godina. I sada sam ovde. Sada sam slobodna".

Kastro (53), bivši vozač školskog autobusa, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora prošle nedelje, pošto je priznao da je kriv za otmicu, silovanje i druge navode optužnice.

Kastro je predao kuću kao deo nagodbe sa tužilaštvom, tako da se smrtna kazna nije razmatrala.

On je oteo Mišel Najt (32), Amandu Beri (27) i Đinu de Hesus (23) sa ulica Klivlenda od 2002. do 2004. godine.

Vlast kaže da je dugo držao žene u lancima u kući, tukao ih, izgladnjivao i naterao jednu od njih da pobaci nekoliko puta.

Žene su bile oslobođene u maju, nakon što je jedna od njih uspela da pobegne iz kuće dok Kastro nije bio tu i da pozove policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: