Granice - čekanja od 60 min. do 6h

Na graničnim prelazima vozila se zadržavaju od 30 do 60 minuta, osim na Batrovcima, gde se pri ulasku u Srbiju čeka 6 sati, a na Horgošu od 3 do 4 sata.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 03.08.2013.

09:21

Default images

''Na Batrovcima na ulazu u zemlju vozila se zadržavaju šest sati, dok se na izlazu iz zemlja čeka sat vremena'', rekao je Tanjugu Jovica Mitić iz Operativnog centra AMSS-a i dodao da na granici sa Crnom Gorom nema gužvi.

'Na Horgošu na ulazu u Srbiju čeka se tri do četiri sata, a na izlazu sat vremena, dok se na Kelebiji i na ulazu i izlazu iz zemlje čeka od 30 do 60 minuta'', rekao je Jovica Mitić iz Operativnog centra AMSS.

On je naveo da vozila na ostalim graničnim prelazi sa Mađarskom čekaju oko 30 minuta.

Prema njegovim rečima, na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju čeka se tri sata, a na izlazu 90 minuta, dok vozila na graničnim prelazima s Makedonijom kod Prešava i Gradina s Bugarskom čekaju oko 60 minuta i na ulasku i izlasku iz zemlje.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom - Jabuka i Brodarevo zadržavanja su od 30 do 60 minuta.

On je istakao da na naplatnim stanicama nema zadržavanja i saobraćaj se za sada obavlja bez zastoja i prekida.

''Vozila se na naplatnoj rampi Nais u smeru ka Nišu zadržavaju oko 10 minuta, a na naplatnoj rampi Stara Pazova u smeru ka Beogradu do pet minuta. Na naplatnoj rampi Bubanj potok nema zadržavanja'', rekao je Mitić i apelovao na građane da pripreme novac na naplatnim rampama kako se ne bi pravile gužve.

AMSS navodi da je saobraćaj na putnoj mreži u Srbiji znatno pojačanog inteziteta kako zbog vikenda, tako i zbog letnje turističke sezone i smene turista.

Najveći broj vozila beleži se na putevima iz pravca Hrvatske i Mađarske, kao i ka Makedoniji i Bugarskoj.

Na graničnom prelazu Horgoš za B92 kažu da su ove gužve bile očekivane. U smeru ka Srbiji je otvoreno 6 traka, a iz Srbije tri, javlja naša reporterka.

Najveći problem imaju sa kosovskim pasošima, jer građani sa KiM čekaju potvrdu o ulasku i izlasku iz naše zemlje, jer u Srbiju ulaze na na lične karte.

Iz pogranične policije apeluju na putnike da koriste i alternativene pravce Kelebija, Bački Vinogradi, Bajmok i Đala.

Šta kažu putnici koji čekaju na Horgošu pogledajte u našem prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: