Vlada jednoglasno za rebalans

Vlada Srbije jednoglasno usvojila Predlog rebalansa budžeta kojim se predviđa ušteda od oko 36 milijardi dinara i ograničavanje budžetskog deficita na 4,7% BDP.

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2013.

13:33

Default images

Time će budžetski deficit biti ograničen na 178,3 milijardi dinara. Usvojeni predlog odmah ide u parlament.

Predlog rebalansa budžeta usvojen je kao deo sveobuhvatnih ekonomskih reformi koje će se simultano sprovoditi, a koje podrazumevaju stabilizaciju državnog budžeta, reformu javnog sektora i unapredjenje poslovne klime, navodi se u .

Usvojene su i izmene Zakona o budžetskom sistemu, čime će biti stvoren osnov za dodatne uštede i bolju kontrolu trošenja novca kroz uvodjenje centralnog registra zaposlenih u javnom sektoru.

Vlada je usvojila i Akcioni plan okončanja restrukturiranja bivših društvenih preduzeća. On predvidja da se u narednih godinu dana pronadje rešenje za 179 preduzeća koja su već više od 10 godina u statusu restrukturiranja, a koja prema procenama Svetske banke državi prave troškove od 750 miliona evra.

Na sednici je usvojen i Nacrt zakona o preuzimanju obaveza JP Putevi Srbije prema putarskim preduzećima i njihovog predtvaranja u javni dug u iznosu od 1,3 milijardi dinara.

Usvojeni predlozi rebalansa budžeta i zakona biće odmah upućeni u Skupštinu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: