"Srbi i dalje protiv sporazuma"

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković kaže da niko od političkih predstavnika Srba sa severa KiM nije prihvatio primenu briselskog sporazuma.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2013.

10:01

Default images

"Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu, a to je da Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Nedeljković za Televiziju Most iz Zvečana.

On je izrazio nadu da će i dalje za takav stav imati podršku Aleksandra Vulina ako odluči da se vrati na čelo Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Mi smo tražili da se on vrati ne da bi sprovodili briselski sporazum već da bi nastavili sa realizacijom započetih projekata", rekao je Nedeljković i dodao "da je trenutno država Srbija prestala sa nekim finansiranjem i u ovom trenutku nema nijednog projekta koji je u realizaciji".

On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi i regionalne deponije i vodovod jer, kako je naglasio, "život mora da teče i ne sme da stane".

"Ovde mora da se radi na dva koloseka, da se stvore preduslovi građanima za opstanak na ovim prostorima i da se vodi mirna, politička borba za ostanak u sastavu Republike Srbije", rekao je Nedeljković.

Podsetimo, u Briselu su juče premijer i Srbije i Kosova došli do usaglašenog teksta plana za primenu sporazuma, koji su obojica parafirali 19. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: