Četvrtak, 23.05.2013.

10:01

"Srbi i dalje protiv sporazuma"

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković kaže da niko od političkih predstavnika Srba sa severa KiM nije prihvatio primenu briselskog sporazuma.

Izvor: Beta

"Srbi i dalje protiv sporazuma" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Pelagije82

pre 10 godina

@homosapiens

mislis li ti da oni uopste znaju sta zele? ja sam ubedjena da je ovo stvar njihovog mentaliteta, ja bih ignorisala...ako ce da srljaju - neka ne vuku ceo narod sa sobom. a Kostu necu ni da pominjem, on je posebna tema.

Krstimir

pre 10 godina

@homosapiens

mislis li ti da oni uopste znaju sta zele? ja sam ubedjena da je ovo stvar njihovog mentaliteta, ja bih ignorisala...ako ce da srljaju - neka ne vuku ceo narod sa sobom. a Kostu necu ni da pominjem, on je posebna tema.

daki

pre 10 godina

Moramo u EU iz vise razloga, izlisno ih je vise i pominjati. Oni koji se tome protive jednostavno nikada nisu izasli iz Srbije i ne znaju kako ljudi zive lagodno u odnosu na nas. Njihova omladina ima sansu i priliku da se obrazuje, radi i zaradi, da putuje i uziva u zvom zivotu. Ovo u Srbiji nije zivot, vec imitacija istog. I da..hocu u EU i hocu da moja deca budu gradjani EU!

biljana

pre 10 godina

Sve snage u Srbiji danas treba da se ujedine, jer Srbija sada ima priliku da dobije taj čuveni datum, i ako tu prilku danas ne iskoristi ko zna kada će i da li će uopšte više biti prilke za to. Opozicija ne treba da "podmeće klipove" vlasti, nego da joj pomogne u ovom momentu, ili ako ne pomažu, makar neka ne odmažu sadašnjoj vlast.

stoja

pre 10 godina

Podrzavam potpisivanje sporazuma, jer je to jedini nacin da Srbija krene napred..Ovaj sporazum je odavno potpisan, samo prethodne vlade nisu imale hrabrosti da to javno urade.

kole

pre 10 godina

Dobro je da je postignut sporazum, Srbija najzad treba da krene da se bavi ekonomijom, poljoprivredom, sudstvom i mnogim stvarima koje su poslednjih decenija stagnirale..da i mi docekamo dan ulaska Srbije u EU!

stojke

pre 10 godina

Tuzno je kako i u ovoj situaciji Srbi ne mogu da se ujedine, pa jasno je da je Kosovo odavno izgubljeno, priznali mi to ili ne! Ne razumem zasto je ovaj sporazum toliko los. Sta do sada smo imali Kosovo? Nemojmo vise da se lazemo, morao je doci neko zreo i sposoban i uraditi ovo sto je ova vlada uradila, za dobro svih nas. Ionako smo godinama tapkali u mestu!

stranac-Slovenac

pre 10 godina

Godinama pratim ovo Srbija versus Kosovo. U stvari je poćelo još u JLA, gde sam bio 75/76, imao sam dobrih prijatelja svih nacionalnosti. Bio je i Albanac sa Kosova, dipl. ekonomista, pa i Srbin, dipl.pravnik i u 27. godini već sudija! Pa i sad mi je teško da kažem, ekonomista je bio ćovek, a sudija je bio greška svakog poretka!:( Nemojte ni misliti, da imam nešto protiv nacionalnosti, pa supruga, najbolja od svih, je polusrpkinja, pa živimo zajedno malo više od 40. godina! Manite se Nedeljkovića i njegovih 4 gradonačelnika, u aps ili u Srbiji, ili na Kosovu! Ljudi, koji potpiraju mržnju među nacijama u aps. ili barem po Tursko! Bastonada!:))

Arsenije

pre 10 godina

@homosapiens

mislis li ti da oni uopste znaju sta zele? ja sam ubedjena da je ovo stvar njihovog mentaliteta, ja bih ignorisala...ako ce da srljaju - neka ne vuku ceo narod sa sobom. a Kostu necu ni da pominjem, on je posebna tema.

teodor85

pre 10 godina

ja da sam na mestu nase Vlade, ne bih ih vise ni pitala sta misle. Dokle, bre, vise ovo? I dokle ce pojedinci da istupaju u ime celog naroda na ovakav nacin, kada je jasno da im je cilj samo da zastite svoje licne interese?

Светлана Fox

pre 10 godina

@Mia - Ovo je jedna vrsta sabotaže. Ako su svi prihvatili briselski sporazuma kao i dogovor o njegovoj primeni , onda nije jasno zašto to odbijaju Srbi sa severa Kosova.

Не знам да ли си приметила да се овајспоразум једино и највише тиче Срба са севера Косова, тј. ломи се преко њихових леђа. Неће Дачић и Вучић у свакодневном животу, нити њихове породице, трпети последице овог споразума већ Срби са севера Косова, они и њихова деца.

Oxana

pre 10 godina

Prihvatili ili ne do primene ce doci. Necemo valjda svi biti zarobljenici nekolicine tvrdoglavih predstavnika sa KiM koji odlicno znaju da je to najbolje moguce resenje ali im zbog licnih interesa ne odgovara primena. Neka slede Vucica koji je primer kako se treba boriti za interese svog naroda i drzave.

TVRDOGLAVCI

pre 10 godina

Definitivno Vlada Srbije ce morati da rascisti sa nekoliko buntovnika, koji zbog svog licnog interesa, zele da zrtvuju vecinu. Sto je bilo do Vlade oni su ucinili, imali nekoliko kontakata sa predstavnicima Srba sa Sevra KIM. Potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic dosao im na noge da im objasni sporazum. Ali sta to vredi, kada su se onu ukopali u rov do grla, pa nece da iz njega izadju.

Mia

pre 10 godina

Ovo je jedna vrsta sabotaže. Ako su svi prihvatili briselski sporazuma kao i dogovor o njegovoj primeni , onda nije jasno zašto to odbijaju Srbi sa severa Kosova. Ono što je najgore oni su protiv a nemaju nikakvu drugu alternativu.

Pero Przina

pre 10 godina

Jedva cekam da se usvoji Zakon o ispitivanju porekla imovine (u proceduri od 15.06.2013.ako se ne izjalovi). Onda ce "politicki predstavnici Srba sa Kosova" prihvatiti sporazum sa djavolom da ih spasi od Srbije. Taci ce im postati zakletva.
P.S. Mudar potez vlade. Ala ce ovi "politicari" u narednim danima okrenuti plocu, zivi bili pa videli.

homosapiens

pre 10 godina

Glasali su za Miloševica godinama. Bili protiv Djindjica, koji je rekao da je KiM raka rana Srbije. On bi podelio, mogao je, bio je sposoban ali NE, hoce se celo. E, sad, zovite Košt. i Miru

Poslednji Boem

pre 10 godina

Ako ovako nastave lose im se pise, ne zelimo da nam se ponovi nova verzija Oluje, nema ko da ih zastiti u tom slucaju, nazalost.

smeniti sve koji se protive

pre 10 godina

Pomenuti "načelnik", kada je već toliko napredovao od čuvanja stada do vođenja politike morao bi da zna da je jedini način da srbi ostanu na Kosovu referendum na kome bi se iskazala narodna volja. Ali on ne želi referendum jer referendum vodi razrešenju situacije i njegovom razrešenju. Tako su srbi na Kosovu taoci ne Hašima Tačija ili Haradinaja nego sopstvene "vlasti" koja u svemu tome gleda svoj materijalni interes. Kad sve ode do đavola načelnik će brižljivo spakovati svoje milione u kofer i preći će u Srbiju. Ostatak srba će moći samo da crkne ili da ide u žutu kuću - njega to neće mnogo zanimati osim što će moći da se učlani u DSS i da nariče nad sudbinom naroda.

sloboda

pre 10 godina

""Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu, a to je da Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Nedeljković za Televiziju Most iz Zvečana."

Sve ok, ali kada izjavlju ovo "Sporazum ne garantuje ni MINIMUM PREDUSLOVA SA OPSTANAK", ja ne znam sta upste zakon za njh vazi, ili da covek pomisli da je Ustav Srbije cak i gori za njih...
Da nije smesno bilo bi zalosno

Realno

pre 10 godina

Bilo bi lepo da krenu da razmišljaju svojom glavom, u ovom momentu , kada bi otišli u Vladu Kosova i zatražili finansiranje za bilo koji projekat , dobili bi sredstva, takođe sledeće godine su tamo izbori pa treba i da se pozicioniraju u nekoje eventualno novoj koaliciji, od Srbije mogu da dobiju finansijsku podršku u skladu sa sporazumom i eventualne ib+nvesticije kompanija iz Srbije, kada bi bili pametni iskoristili bi ovu priliku.

decko sa barikada

pre 10 godina

Na diplomama univerziteta u kosovskoj mitrovici bice pecat drzave srbije,osnovne i srednje skole radice po planu i programu srbije,posta i telekom srbije radice isto kao sto rade i u ostalim delovima srbije,platni promet odvijace se isto kao i do sad,vazice licne karte i vozacke dozvole drzave srbije,izvodi i drzavljanstva vadice se kao i do sad sa pecatima drzave srbije,mts,telenor i vip i dalje ce nesmetano da rade na severu kosova,bice sud po tkz kosovskim zakonima koje niko nece priznati na severu,izbori,ako ih bude ove godine po tkz kosovskom zakonu na njima ce moci da se glasa sa dokumentima koje izdaje drzava srbija,to vam je prava istina briselskog sporazuma...

Skywalker

pre 10 godina

"On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi i regionalne deponije i vodovod..."
Da mozda ne treba da se da ponovo za gerontoloski centar 1.5 miliona evra, a da se umesto njega napravi jos jedan hotel Prestiz na Topciderskoj zvezdi? Ili, koliko jos para ce da pojede projekat izgradnje vodovoda u Leposavicu, a oni koji ga prave da idu na hadziluk u Jerusalim i letuju po raznim mondenskim letovalistima? A cetiri puta otvarana fabrika infuzionih rastvora sad se iznutra ponovo preuredjuje iako nije proizvela nijedan jedini infuzioni rastvor. I sta kazes, ima jos nezavrsenih projekata? Nedeljkovicu, nije problem sto ima malo para (bilo ih je vise nego dovoljno), nego sto ima mnogo lopova.

milan31

pre 10 godina

dugi niz godina ste ih podjarivali ...kosovo je.... ne damo kos....a sada
pljujete po njima,treba dati ljudima vremena da se suoce sa realnoscu.

NG

pre 10 godina

Molim bracu sa Kosova da prihvate to je u njihovom interesu.Vucic cini pravu stvar verujte mu zna sta radi.Bitna je sustina a sustina je opstanak Srba na Srpskom Kosovu.SAMO JEDINSTVENO

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu, a to je da Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Nedeljković za Televiziju Most iz Zvečana ???

Sporazum garantuje opstanak i ostanak Srba na Kosovu u okviru nezavisne drzave Kosovo, sporazum samo PROTERUJE drzavu Srbiju sa Kosova !
Zaista bi neko ovim jadnim ljudima konacno morao "rastumaciti" taj sporazum na pravi nacin i bez "izopacivanja istine" ovako se samo bespotrebno osecaju "ugrozeno" a ustvari samo "Srbija" ima problem i samo Srbija mora da se "iseli" sa Kosova !

kuda ide ovaj svet

pre 10 godina

E ovo zaista nema smisla,sve sam mogla da razumem da tesko zive i da im nije lako,al ovo je vec bezobrazluk.Pa zar misle da je nama ovde u Srbiji bolje,zasto ne bi svi zajedno dobili bolji zivot prihvatanjem ovog sporazuma?

Dule

pre 10 godina

@Nenad

Idu oni kod Tačija svakako.
Juče je to i defintivno potpisano i potvrđeno.
Ko će biti komandir policije, manje je važno, jer će on biti u okviru policije države Kosovo a ne države Srbije.
Glavni načelinik policije će i dalje biti Albanac, on će birati koji Srbin će biti načelnik na severu, plate će primati od države Kosovo jer će biti njen deo.
Ovim sporazumom Srbija mora da ukine sve svoje preostale (uglavnom lokalne) institucije, a umesto njih će se formirati institucije države Kosovo, naravno uz davanje svih ovih prava Srbima, kako je u sporazumu napisano.
Primenom ovog sporazuma, do kraja godine Srbija će i definitivno prestati da ima bilo kakvu vlast i uticaj i zauvek će otići sa Kosova.
To je kraj jednog istorijskog procesa mada za Srbiju problemi tek počinju, pošto će ovaj presedan moći da koriste i drugi regioni po sličnom principu da traže odvajanje od Srbije.
Što se mene tiče, republika Ada Ciganlija mi postaje sve realnija opcija, ali možda baš tako i treba.

Mitrovica

pre 10 godina

"On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi ...".
Tu lezi zec bato! Nije njih da ih je briga za Srbe, njihov zivot, zastitu, itd. Oni samo hoce jos ove preostale projekte da "pojedu". Inace cim ce poceti da funkcionise zakon, nijednog neces videti vise. Svi ce se "povuci" po svojim vilama po Srbiji!

prijatelj

pre 10 godina

Ljudi, zasto oni ne shvataju da je to trenutno najbolje resenje? Ali mislim da ih muci druga stvar a to je da nece vise tako lako moci da pune svoje dzepove.

Bilja

pre 10 godina

"On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi i regionalne deponije i vodovod jer, kako je naglasio, "život mora da teče i ne sme da stane". "
Pa zašto onda ne puste i Srbiju da živi?

Maka

pre 10 godina

A Srbima u Srbiji ne treba da se obezbedi opstanak? Kod nas nema nedovršenih ulica i infrastrukture?
Jedina razlika je to što na Kosovu imaju po 3 plate a ne rade niša a mi hoćemo da radimo i da zaradimmo ali nemamo gde...

Bilja

pre 10 godina

"On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi i regionalne deponije i vodovod jer, kako je naglasio, "život mora da teče i ne sme da stane". "
Pa zašto onda ne puste i Srbiju da živi?

prijatelj

pre 10 godina

Ljudi, zasto oni ne shvataju da je to trenutno najbolje resenje? Ali mislim da ih muci druga stvar a to je da nece vise tako lako moci da pune svoje dzepove.

Dule

pre 10 godina

@Nenad

Idu oni kod Tačija svakako.
Juče je to i defintivno potpisano i potvrđeno.
Ko će biti komandir policije, manje je važno, jer će on biti u okviru policije države Kosovo a ne države Srbije.
Glavni načelinik policije će i dalje biti Albanac, on će birati koji Srbin će biti načelnik na severu, plate će primati od države Kosovo jer će biti njen deo.
Ovim sporazumom Srbija mora da ukine sve svoje preostale (uglavnom lokalne) institucije, a umesto njih će se formirati institucije države Kosovo, naravno uz davanje svih ovih prava Srbima, kako je u sporazumu napisano.
Primenom ovog sporazuma, do kraja godine Srbija će i definitivno prestati da ima bilo kakvu vlast i uticaj i zauvek će otići sa Kosova.
To je kraj jednog istorijskog procesa mada za Srbiju problemi tek počinju, pošto će ovaj presedan moći da koriste i drugi regioni po sličnom principu da traže odvajanje od Srbije.
Što se mene tiče, republika Ada Ciganlija mi postaje sve realnija opcija, ali možda baš tako i treba.

Maka

pre 10 godina

A Srbima u Srbiji ne treba da se obezbedi opstanak? Kod nas nema nedovršenih ulica i infrastrukture?
Jedina razlika je to što na Kosovu imaju po 3 plate a ne rade niša a mi hoćemo da radimo i da zaradimmo ali nemamo gde...

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu, a to je da Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Nedeljković za Televiziju Most iz Zvečana ???

Sporazum garantuje opstanak i ostanak Srba na Kosovu u okviru nezavisne drzave Kosovo, sporazum samo PROTERUJE drzavu Srbiju sa Kosova !
Zaista bi neko ovim jadnim ljudima konacno morao "rastumaciti" taj sporazum na pravi nacin i bez "izopacivanja istine" ovako se samo bespotrebno osecaju "ugrozeno" a ustvari samo "Srbija" ima problem i samo Srbija mora da se "iseli" sa Kosova !

Mitrovica

pre 10 godina

"On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi ...".
Tu lezi zec bato! Nije njih da ih je briga za Srbe, njihov zivot, zastitu, itd. Oni samo hoce jos ove preostale projekte da "pojedu". Inace cim ce poceti da funkcionise zakon, nijednog neces videti vise. Svi ce se "povuci" po svojim vilama po Srbiji!

homosapiens

pre 10 godina

Glasali su za Miloševica godinama. Bili protiv Djindjica, koji je rekao da je KiM raka rana Srbije. On bi podelio, mogao je, bio je sposoban ali NE, hoce se celo. E, sad, zovite Košt. i Miru

kuda ide ovaj svet

pre 10 godina

E ovo zaista nema smisla,sve sam mogla da razumem da tesko zive i da im nije lako,al ovo je vec bezobrazluk.Pa zar misle da je nama ovde u Srbiji bolje,zasto ne bi svi zajedno dobili bolji zivot prihvatanjem ovog sporazuma?

Skywalker

pre 10 godina

"On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi i regionalne deponije i vodovod..."
Da mozda ne treba da se da ponovo za gerontoloski centar 1.5 miliona evra, a da se umesto njega napravi jos jedan hotel Prestiz na Topciderskoj zvezdi? Ili, koliko jos para ce da pojede projekat izgradnje vodovoda u Leposavicu, a oni koji ga prave da idu na hadziluk u Jerusalim i letuju po raznim mondenskim letovalistima? A cetiri puta otvarana fabrika infuzionih rastvora sad se iznutra ponovo preuredjuje iako nije proizvela nijedan jedini infuzioni rastvor. I sta kazes, ima jos nezavrsenih projekata? Nedeljkovicu, nije problem sto ima malo para (bilo ih je vise nego dovoljno), nego sto ima mnogo lopova.

Poslednji Boem

pre 10 godina

Ako ovako nastave lose im se pise, ne zelimo da nam se ponovi nova verzija Oluje, nema ko da ih zastiti u tom slucaju, nazalost.

NG

pre 10 godina

Molim bracu sa Kosova da prihvate to je u njihovom interesu.Vucic cini pravu stvar verujte mu zna sta radi.Bitna je sustina a sustina je opstanak Srba na Srpskom Kosovu.SAMO JEDINSTVENO

smeniti sve koji se protive

pre 10 godina

Pomenuti "načelnik", kada je već toliko napredovao od čuvanja stada do vođenja politike morao bi da zna da je jedini način da srbi ostanu na Kosovu referendum na kome bi se iskazala narodna volja. Ali on ne želi referendum jer referendum vodi razrešenju situacije i njegovom razrešenju. Tako su srbi na Kosovu taoci ne Hašima Tačija ili Haradinaja nego sopstvene "vlasti" koja u svemu tome gleda svoj materijalni interes. Kad sve ode do đavola načelnik će brižljivo spakovati svoje milione u kofer i preći će u Srbiju. Ostatak srba će moći samo da crkne ili da ide u žutu kuću - njega to neće mnogo zanimati osim što će moći da se učlani u DSS i da nariče nad sudbinom naroda.

Realno

pre 10 godina

Bilo bi lepo da krenu da razmišljaju svojom glavom, u ovom momentu , kada bi otišli u Vladu Kosova i zatražili finansiranje za bilo koji projekat , dobili bi sredstva, takođe sledeće godine su tamo izbori pa treba i da se pozicioniraju u nekoje eventualno novoj koaliciji, od Srbije mogu da dobiju finansijsku podršku u skladu sa sporazumom i eventualne ib+nvesticije kompanija iz Srbije, kada bi bili pametni iskoristili bi ovu priliku.

sloboda

pre 10 godina

""Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu, a to je da Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Nedeljković za Televiziju Most iz Zvečana."

Sve ok, ali kada izjavlju ovo "Sporazum ne garantuje ni MINIMUM PREDUSLOVA SA OPSTANAK", ja ne znam sta upste zakon za njh vazi, ili da covek pomisli da je Ustav Srbije cak i gori za njih...
Da nije smesno bilo bi zalosno

stranac-Slovenac

pre 10 godina

Godinama pratim ovo Srbija versus Kosovo. U stvari je poćelo još u JLA, gde sam bio 75/76, imao sam dobrih prijatelja svih nacionalnosti. Bio je i Albanac sa Kosova, dipl. ekonomista, pa i Srbin, dipl.pravnik i u 27. godini već sudija! Pa i sad mi je teško da kažem, ekonomista je bio ćovek, a sudija je bio greška svakog poretka!:( Nemojte ni misliti, da imam nešto protiv nacionalnosti, pa supruga, najbolja od svih, je polusrpkinja, pa živimo zajedno malo više od 40. godina! Manite se Nedeljkovića i njegovih 4 gradonačelnika, u aps ili u Srbiji, ili na Kosovu! Ljudi, koji potpiraju mržnju među nacijama u aps. ili barem po Tursko! Bastonada!:))

milan31

pre 10 godina

dugi niz godina ste ih podjarivali ...kosovo je.... ne damo kos....a sada
pljujete po njima,treba dati ljudima vremena da se suoce sa realnoscu.

TVRDOGLAVCI

pre 10 godina

Definitivno Vlada Srbije ce morati da rascisti sa nekoliko buntovnika, koji zbog svog licnog interesa, zele da zrtvuju vecinu. Sto je bilo do Vlade oni su ucinili, imali nekoliko kontakata sa predstavnicima Srba sa Sevra KIM. Potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic dosao im na noge da im objasni sporazum. Ali sta to vredi, kada su se onu ukopali u rov do grla, pa nece da iz njega izadju.

Pero Przina

pre 10 godina

Jedva cekam da se usvoji Zakon o ispitivanju porekla imovine (u proceduri od 15.06.2013.ako se ne izjalovi). Onda ce "politicki predstavnici Srba sa Kosova" prihvatiti sporazum sa djavolom da ih spasi od Srbije. Taci ce im postati zakletva.
P.S. Mudar potez vlade. Ala ce ovi "politicari" u narednim danima okrenuti plocu, zivi bili pa videli.

decko sa barikada

pre 10 godina

Na diplomama univerziteta u kosovskoj mitrovici bice pecat drzave srbije,osnovne i srednje skole radice po planu i programu srbije,posta i telekom srbije radice isto kao sto rade i u ostalim delovima srbije,platni promet odvijace se isto kao i do sad,vazice licne karte i vozacke dozvole drzave srbije,izvodi i drzavljanstva vadice se kao i do sad sa pecatima drzave srbije,mts,telenor i vip i dalje ce nesmetano da rade na severu kosova,bice sud po tkz kosovskim zakonima koje niko nece priznati na severu,izbori,ako ih bude ove godine po tkz kosovskom zakonu na njima ce moci da se glasa sa dokumentima koje izdaje drzava srbija,to vam je prava istina briselskog sporazuma...

Mia

pre 10 godina

Ovo je jedna vrsta sabotaže. Ako su svi prihvatili briselski sporazuma kao i dogovor o njegovoj primeni , onda nije jasno zašto to odbijaju Srbi sa severa Kosova. Ono što je najgore oni su protiv a nemaju nikakvu drugu alternativu.

Krstimir

pre 10 godina

@homosapiens

mislis li ti da oni uopste znaju sta zele? ja sam ubedjena da je ovo stvar njihovog mentaliteta, ja bih ignorisala...ako ce da srljaju - neka ne vuku ceo narod sa sobom. a Kostu necu ni da pominjem, on je posebna tema.

teodor85

pre 10 godina

ja da sam na mestu nase Vlade, ne bih ih vise ni pitala sta misle. Dokle, bre, vise ovo? I dokle ce pojedinci da istupaju u ime celog naroda na ovakav nacin, kada je jasno da im je cilj samo da zastite svoje licne interese?

daki

pre 10 godina

Moramo u EU iz vise razloga, izlisno ih je vise i pominjati. Oni koji se tome protive jednostavno nikada nisu izasli iz Srbije i ne znaju kako ljudi zive lagodno u odnosu na nas. Njihova omladina ima sansu i priliku da se obrazuje, radi i zaradi, da putuje i uziva u zvom zivotu. Ovo u Srbiji nije zivot, vec imitacija istog. I da..hocu u EU i hocu da moja deca budu gradjani EU!

Светлана Fox

pre 10 godina

@Mia - Ovo je jedna vrsta sabotaže. Ako su svi prihvatili briselski sporazuma kao i dogovor o njegovoj primeni , onda nije jasno zašto to odbijaju Srbi sa severa Kosova.

Не знам да ли си приметила да се овајспоразум једино и највише тиче Срба са севера Косова, тј. ломи се преко њихових леђа. Неће Дачић и Вучић у свакодневном животу, нити њихове породице, трпети последице овог споразума већ Срби са севера Косова, они и њихова деца.

Oxana

pre 10 godina

Prihvatili ili ne do primene ce doci. Necemo valjda svi biti zarobljenici nekolicine tvrdoglavih predstavnika sa KiM koji odlicno znaju da je to najbolje moguce resenje ali im zbog licnih interesa ne odgovara primena. Neka slede Vucica koji je primer kako se treba boriti za interese svog naroda i drzave.

Arsenije

pre 10 godina

@homosapiens

mislis li ti da oni uopste znaju sta zele? ja sam ubedjena da je ovo stvar njihovog mentaliteta, ja bih ignorisala...ako ce da srljaju - neka ne vuku ceo narod sa sobom. a Kostu necu ni da pominjem, on je posebna tema.

stojke

pre 10 godina

Tuzno je kako i u ovoj situaciji Srbi ne mogu da se ujedine, pa jasno je da je Kosovo odavno izgubljeno, priznali mi to ili ne! Ne razumem zasto je ovaj sporazum toliko los. Sta do sada smo imali Kosovo? Nemojmo vise da se lazemo, morao je doci neko zreo i sposoban i uraditi ovo sto je ova vlada uradila, za dobro svih nas. Ionako smo godinama tapkali u mestu!

biljana

pre 10 godina

Sve snage u Srbiji danas treba da se ujedine, jer Srbija sada ima priliku da dobije taj čuveni datum, i ako tu prilku danas ne iskoristi ko zna kada će i da li će uopšte više biti prilke za to. Opozicija ne treba da "podmeće klipove" vlasti, nego da joj pomogne u ovom momentu, ili ako ne pomažu, makar neka ne odmažu sadašnjoj vlast.

Pelagije82

pre 10 godina

@homosapiens

mislis li ti da oni uopste znaju sta zele? ja sam ubedjena da je ovo stvar njihovog mentaliteta, ja bih ignorisala...ako ce da srljaju - neka ne vuku ceo narod sa sobom. a Kostu necu ni da pominjem, on je posebna tema.

stoja

pre 10 godina

Podrzavam potpisivanje sporazuma, jer je to jedini nacin da Srbija krene napred..Ovaj sporazum je odavno potpisan, samo prethodne vlade nisu imale hrabrosti da to javno urade.

kole

pre 10 godina

Dobro je da je postignut sporazum, Srbija najzad treba da krene da se bavi ekonomijom, poljoprivredom, sudstvom i mnogim stvarima koje su poslednjih decenija stagnirale..da i mi docekamo dan ulaska Srbije u EU!

Bilja

pre 10 godina

"On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi i regionalne deponije i vodovod jer, kako je naglasio, "život mora da teče i ne sme da stane". "
Pa zašto onda ne puste i Srbiju da živi?

prijatelj

pre 10 godina

Ljudi, zasto oni ne shvataju da je to trenutno najbolje resenje? Ali mislim da ih muci druga stvar a to je da nece vise tako lako moci da pune svoje dzepove.

decko sa barikada

pre 10 godina

Na diplomama univerziteta u kosovskoj mitrovici bice pecat drzave srbije,osnovne i srednje skole radice po planu i programu srbije,posta i telekom srbije radice isto kao sto rade i u ostalim delovima srbije,platni promet odvijace se isto kao i do sad,vazice licne karte i vozacke dozvole drzave srbije,izvodi i drzavljanstva vadice se kao i do sad sa pecatima drzave srbije,mts,telenor i vip i dalje ce nesmetano da rade na severu kosova,bice sud po tkz kosovskim zakonima koje niko nece priznati na severu,izbori,ako ih bude ove godine po tkz kosovskom zakonu na njima ce moci da se glasa sa dokumentima koje izdaje drzava srbija,to vam je prava istina briselskog sporazuma...

NG

pre 10 godina

Molim bracu sa Kosova da prihvate to je u njihovom interesu.Vucic cini pravu stvar verujte mu zna sta radi.Bitna je sustina a sustina je opstanak Srba na Srpskom Kosovu.SAMO JEDINSTVENO

milan31

pre 10 godina

dugi niz godina ste ih podjarivali ...kosovo je.... ne damo kos....a sada
pljujete po njima,treba dati ljudima vremena da se suoce sa realnoscu.

Maka

pre 10 godina

A Srbima u Srbiji ne treba da se obezbedi opstanak? Kod nas nema nedovršenih ulica i infrastrukture?
Jedina razlika je to što na Kosovu imaju po 3 plate a ne rade niša a mi hoćemo da radimo i da zaradimmo ali nemamo gde...

Dule

pre 10 godina

@Nenad

Idu oni kod Tačija svakako.
Juče je to i defintivno potpisano i potvrđeno.
Ko će biti komandir policije, manje je važno, jer će on biti u okviru policije države Kosovo a ne države Srbije.
Glavni načelinik policije će i dalje biti Albanac, on će birati koji Srbin će biti načelnik na severu, plate će primati od države Kosovo jer će biti njen deo.
Ovim sporazumom Srbija mora da ukine sve svoje preostale (uglavnom lokalne) institucije, a umesto njih će se formirati institucije države Kosovo, naravno uz davanje svih ovih prava Srbima, kako je u sporazumu napisano.
Primenom ovog sporazuma, do kraja godine Srbija će i definitivno prestati da ima bilo kakvu vlast i uticaj i zauvek će otići sa Kosova.
To je kraj jednog istorijskog procesa mada za Srbiju problemi tek počinju, pošto će ovaj presedan moći da koriste i drugi regioni po sličnom principu da traže odvajanje od Srbije.
Što se mene tiče, republika Ada Ciganlija mi postaje sve realnija opcija, ali možda baš tako i treba.

kuda ide ovaj svet

pre 10 godina

E ovo zaista nema smisla,sve sam mogla da razumem da tesko zive i da im nije lako,al ovo je vec bezobrazluk.Pa zar misle da je nama ovde u Srbiji bolje,zasto ne bi svi zajedno dobili bolji zivot prihvatanjem ovog sporazuma?

homosapiens

pre 10 godina

Glasali su za Miloševica godinama. Bili protiv Djindjica, koji je rekao da je KiM raka rana Srbije. On bi podelio, mogao je, bio je sposoban ali NE, hoce se celo. E, sad, zovite Košt. i Miru

Poslednji Boem

pre 10 godina

Ako ovako nastave lose im se pise, ne zelimo da nam se ponovi nova verzija Oluje, nema ko da ih zastiti u tom slucaju, nazalost.

smeniti sve koji se protive

pre 10 godina

Pomenuti "načelnik", kada je već toliko napredovao od čuvanja stada do vođenja politike morao bi da zna da je jedini način da srbi ostanu na Kosovu referendum na kome bi se iskazala narodna volja. Ali on ne želi referendum jer referendum vodi razrešenju situacije i njegovom razrešenju. Tako su srbi na Kosovu taoci ne Hašima Tačija ili Haradinaja nego sopstvene "vlasti" koja u svemu tome gleda svoj materijalni interes. Kad sve ode do đavola načelnik će brižljivo spakovati svoje milione u kofer i preći će u Srbiju. Ostatak srba će moći samo da crkne ili da ide u žutu kuću - njega to neće mnogo zanimati osim što će moći da se učlani u DSS i da nariče nad sudbinom naroda.

Realno

pre 10 godina

Bilo bi lepo da krenu da razmišljaju svojom glavom, u ovom momentu , kada bi otišli u Vladu Kosova i zatražili finansiranje za bilo koji projekat , dobili bi sredstva, takođe sledeće godine su tamo izbori pa treba i da se pozicioniraju u nekoje eventualno novoj koaliciji, od Srbije mogu da dobiju finansijsku podršku u skladu sa sporazumom i eventualne ib+nvesticije kompanija iz Srbije, kada bi bili pametni iskoristili bi ovu priliku.

Mitrovica

pre 10 godina

"On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi ...".
Tu lezi zec bato! Nije njih da ih je briga za Srbe, njihov zivot, zastitu, itd. Oni samo hoce jos ove preostale projekte da "pojedu". Inace cim ce poceti da funkcionise zakon, nijednog neces videti vise. Svi ce se "povuci" po svojim vilama po Srbiji!

TVRDOGLAVCI

pre 10 godina

Definitivno Vlada Srbije ce morati da rascisti sa nekoliko buntovnika, koji zbog svog licnog interesa, zele da zrtvuju vecinu. Sto je bilo do Vlade oni su ucinili, imali nekoliko kontakata sa predstavnicima Srba sa Sevra KIM. Potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic dosao im na noge da im objasni sporazum. Ali sta to vredi, kada su se onu ukopali u rov do grla, pa nece da iz njega izadju.

Mia

pre 10 godina

Ovo je jedna vrsta sabotaže. Ako su svi prihvatili briselski sporazuma kao i dogovor o njegovoj primeni , onda nije jasno zašto to odbijaju Srbi sa severa Kosova. Ono što je najgore oni su protiv a nemaju nikakvu drugu alternativu.

sloboda

pre 10 godina

""Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu, a to je da Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Nedeljković za Televiziju Most iz Zvečana."

Sve ok, ali kada izjavlju ovo "Sporazum ne garantuje ni MINIMUM PREDUSLOVA SA OPSTANAK", ja ne znam sta upste zakon za njh vazi, ili da covek pomisli da je Ustav Srbije cak i gori za njih...
Da nije smesno bilo bi zalosno

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu, a to je da Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Nedeljković za Televiziju Most iz Zvečana ???

Sporazum garantuje opstanak i ostanak Srba na Kosovu u okviru nezavisne drzave Kosovo, sporazum samo PROTERUJE drzavu Srbiju sa Kosova !
Zaista bi neko ovim jadnim ljudima konacno morao "rastumaciti" taj sporazum na pravi nacin i bez "izopacivanja istine" ovako se samo bespotrebno osecaju "ugrozeno" a ustvari samo "Srbija" ima problem i samo Srbija mora da se "iseli" sa Kosova !

Светлана Fox

pre 10 godina

@Mia - Ovo je jedna vrsta sabotaže. Ako su svi prihvatili briselski sporazuma kao i dogovor o njegovoj primeni , onda nije jasno zašto to odbijaju Srbi sa severa Kosova.

Не знам да ли си приметила да се овајспоразум једино и највише тиче Срба са севера Косова, тј. ломи се преко њихових леђа. Неће Дачић и Вучић у свакодневном животу, нити њихове породице, трпети последице овог споразума већ Срби са севера Косова, они и њихова деца.

Oxana

pre 10 godina

Prihvatili ili ne do primene ce doci. Necemo valjda svi biti zarobljenici nekolicine tvrdoglavih predstavnika sa KiM koji odlicno znaju da je to najbolje moguce resenje ali im zbog licnih interesa ne odgovara primena. Neka slede Vucica koji je primer kako se treba boriti za interese svog naroda i drzave.

biljana

pre 10 godina

Sve snage u Srbiji danas treba da se ujedine, jer Srbija sada ima priliku da dobije taj čuveni datum, i ako tu prilku danas ne iskoristi ko zna kada će i da li će uopšte više biti prilke za to. Opozicija ne treba da "podmeće klipove" vlasti, nego da joj pomogne u ovom momentu, ili ako ne pomažu, makar neka ne odmažu sadašnjoj vlast.

daki

pre 10 godina

Moramo u EU iz vise razloga, izlisno ih je vise i pominjati. Oni koji se tome protive jednostavno nikada nisu izasli iz Srbije i ne znaju kako ljudi zive lagodno u odnosu na nas. Njihova omladina ima sansu i priliku da se obrazuje, radi i zaradi, da putuje i uziva u zvom zivotu. Ovo u Srbiji nije zivot, vec imitacija istog. I da..hocu u EU i hocu da moja deca budu gradjani EU!

Pero Przina

pre 10 godina

Jedva cekam da se usvoji Zakon o ispitivanju porekla imovine (u proceduri od 15.06.2013.ako se ne izjalovi). Onda ce "politicki predstavnici Srba sa Kosova" prihvatiti sporazum sa djavolom da ih spasi od Srbije. Taci ce im postati zakletva.
P.S. Mudar potez vlade. Ala ce ovi "politicari" u narednim danima okrenuti plocu, zivi bili pa videli.

teodor85

pre 10 godina

ja da sam na mestu nase Vlade, ne bih ih vise ni pitala sta misle. Dokle, bre, vise ovo? I dokle ce pojedinci da istupaju u ime celog naroda na ovakav nacin, kada je jasno da im je cilj samo da zastite svoje licne interese?

Arsenije

pre 10 godina

@homosapiens

mislis li ti da oni uopste znaju sta zele? ja sam ubedjena da je ovo stvar njihovog mentaliteta, ja bih ignorisala...ako ce da srljaju - neka ne vuku ceo narod sa sobom. a Kostu necu ni da pominjem, on je posebna tema.

stranac-Slovenac

pre 10 godina

Godinama pratim ovo Srbija versus Kosovo. U stvari je poćelo još u JLA, gde sam bio 75/76, imao sam dobrih prijatelja svih nacionalnosti. Bio je i Albanac sa Kosova, dipl. ekonomista, pa i Srbin, dipl.pravnik i u 27. godini već sudija! Pa i sad mi je teško da kažem, ekonomista je bio ćovek, a sudija je bio greška svakog poretka!:( Nemojte ni misliti, da imam nešto protiv nacionalnosti, pa supruga, najbolja od svih, je polusrpkinja, pa živimo zajedno malo više od 40. godina! Manite se Nedeljkovića i njegovih 4 gradonačelnika, u aps ili u Srbiji, ili na Kosovu! Ljudi, koji potpiraju mržnju među nacijama u aps. ili barem po Tursko! Bastonada!:))

stojke

pre 10 godina

Tuzno je kako i u ovoj situaciji Srbi ne mogu da se ujedine, pa jasno je da je Kosovo odavno izgubljeno, priznali mi to ili ne! Ne razumem zasto je ovaj sporazum toliko los. Sta do sada smo imali Kosovo? Nemojmo vise da se lazemo, morao je doci neko zreo i sposoban i uraditi ovo sto je ova vlada uradila, za dobro svih nas. Ionako smo godinama tapkali u mestu!

Skywalker

pre 10 godina

"On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi i regionalne deponije i vodovod..."
Da mozda ne treba da se da ponovo za gerontoloski centar 1.5 miliona evra, a da se umesto njega napravi jos jedan hotel Prestiz na Topciderskoj zvezdi? Ili, koliko jos para ce da pojede projekat izgradnje vodovoda u Leposavicu, a oni koji ga prave da idu na hadziluk u Jerusalim i letuju po raznim mondenskim letovalistima? A cetiri puta otvarana fabrika infuzionih rastvora sad se iznutra ponovo preuredjuje iako nije proizvela nijedan jedini infuzioni rastvor. I sta kazes, ima jos nezavrsenih projekata? Nedeljkovicu, nije problem sto ima malo para (bilo ih je vise nego dovoljno), nego sto ima mnogo lopova.

Krstimir

pre 10 godina

@homosapiens

mislis li ti da oni uopste znaju sta zele? ja sam ubedjena da je ovo stvar njihovog mentaliteta, ja bih ignorisala...ako ce da srljaju - neka ne vuku ceo narod sa sobom. a Kostu necu ni da pominjem, on je posebna tema.

stoja

pre 10 godina

Podrzavam potpisivanje sporazuma, jer je to jedini nacin da Srbija krene napred..Ovaj sporazum je odavno potpisan, samo prethodne vlade nisu imale hrabrosti da to javno urade.

kole

pre 10 godina

Dobro je da je postignut sporazum, Srbija najzad treba da krene da se bavi ekonomijom, poljoprivredom, sudstvom i mnogim stvarima koje su poslednjih decenija stagnirale..da i mi docekamo dan ulaska Srbije u EU!

Pelagije82

pre 10 godina

@homosapiens

mislis li ti da oni uopste znaju sta zele? ja sam ubedjena da je ovo stvar njihovog mentaliteta, ja bih ignorisala...ako ce da srljaju - neka ne vuku ceo narod sa sobom. a Kostu necu ni da pominjem, on je posebna tema.