Nova stranka na izborima u Voždovcu

Predsednik Nove stranke Zoran Živković najavio da će ta stranka prvi put nastupiti na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Voždovac.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

14:31

Default images

"Sad su izbori u Zemunu ali pošto još nismo formalno registrovani to smo propustili, Kosjerić isto. Ono što sigurno čekamo to je Voždovac. Voždovac je interesantan jer je to jedna specifična opština koja na jedan način odražava Srbiju. Voždovac je negde i blizu samog centra Beograda, a ima jedan svoje teritorije koji su praktično sela, daleko od centra", kazao je Žvković.

On je kazao da će Nova stranka do republičkih izbora, kad god oni budu, imati puno aktivnosti.

"Svaki naš nastup u javnosti će biti artikulisana kritika aktuelne vlasti i predlaganje rešenja za to što vlast ne zna sama ili neće sama da reši. To je način na koji Nova stranka želi da ne bude samo ogorčena opoziciona stranka koja negoduje i podiže glas. Za sve što kritikujemo daćemo i predlog kako to može da se reši", rekao je Živković.

On je kazao da očekuje da do kraja ovog meseca Nova stranka bude regostrovana i podsetio da je 30. aprila ta stranka predala Ministarstvu pravde i državne uprave 10.000 potpisa za upis u registar političkih stranaka.

"Očekujemo rešenje o upisu i da u narednih nekoliko nedelja formiramo sve resorne odbore", kazao je Živković i dodao da su do sada formirana četiri od ukupno osam resornih odbora.

"U fazi smo postavljanja povereništava po lokalnim samoupravama u Srbiji. Postavljeno je već 30 i očekujemo da ćemo do kraja idućeg meseca imati povereništva u većini velikih opština u Srbiji", rekao je Živković.

Na čelu Ekonomskog saveta Nove stranke je Mađid Dušan Pajić, Savet za pravni i politički sistem vodi Dušan Pavlović, Savet za prosvetu, nauku i kulturu Mileta Prodanović i Savet za energetiku, transport i telekomukacije Miloš Zdravković.

Živković je najavio da će uskoro biti formirani i Savet za spoljne i evropske poslove, Savet za bezbednost, Savet za poljoprivredu, životnu sredinu, prostorno planiranje i Savet za zdravstvo i socijalni sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: