Bugarska podržava put Kosova ka EU

Bugarska podržava evropsku perspektivu čitavog Zapadnog Balkana, uključujući Kosovo, izjavio je vršilac dužnosti bugarskog premijera Marin Rajkov.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

15:41

Default images

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Sofiji, posle susreta s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, Rajkov je kazao da politička i ekonomska dinamika Albancima na Balkanu daje značajno mesto među budućim akterima evropske integracije.

Od toga u velikoj meri zavisi stabilnost čitavog regiona, dodao je vršilac dužnosti premijera Bugarske, prenosi agencija Fokus.

Rajkov i Tači razgovarali su o potpisivanju memoranduuma o saradnji u oblasti evropskih interacija, dodaje agencija.

Vršilac dužnosti bugarskog premijera juče je izjavio da je Bugarska čvrsto privržena članstvu Srbije u EU, ali i da je poštovanje prava bugarske manjine u Srbiji među uslovima za napredak Beograda ka članstvu u Evropskoj uniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: