Priručnici JNA i u Iraku

Pripadnici međunarodnih snaga u Iraku pronalazili su kod pobunjenika priručnike bivše JNA, kaže potpukovnik makedonske vojske Metodi Hadžijanev.

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2013.

23:42

Default images

Prema rečima komandanta specijalne jedinice "Vukovi“, ti priručnici su se odnosili na postavljanje improvizovanih eksplozivnih naprava.

Priručnici su iz šezdesetih godina, rekao je Hadžijanev na seminaru Atlantskog saveta o učešću u međunarodnim vojnim misijama, napisani su na srpsko-hrvatskom, a među pobunjenicima ima dosta oficira koji znaju taj jezik, prenosi "Danas".

"Kao eksplozivne naprave koriste se predmeti iz svakodnevnog života, pa ih je teško identifikovati, ili cigle, automobilske gume", naveo je Hadžijanev.

Postavljanje improvizovanih eksplozivnih naprava su među najvećim opasnostima u toj zemlji, podseća agencija FoNet.

Podsetimo, agencija AP otkrila je nedavno Al Kaidinu taktiku u Maliju, u sklopu koje se nalaze i metode obmane koje je primenjivala jugoslovenska vojska protiv NATO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: