"Molba Koštunici da ne brani Ustav"

Pokrajinski odbor DS poručio Koštunici da ne brani Ustav od Vojvodine, jer su u vreme njegovog premijerskog mandata nezavisnost proglasili i Kosovo i Crna Gora.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 14.04.2013.

16:18

Default images

"Molimo gospodina Vojislava Koštunicu, za čijeg su premijerskog mandata nezavisnost proglasili i Kosovo i Metohija i Crna Gora, da ne brani Ustav Srbije od Vojvodine", navodi se u saopštenju za javnost.

DS je poručio i potpredsedniku Socijalističke partije Srbije Dušanu Bajatoviću da ne uči Vojvodinu kako se dobro posluje, s obzirom da njegovo rukovođenje Srbijagasom "izaziva zgražavanje svih građana ove zemlje, a budžetu nanosi nemerljivu štetu".

Potpuno je neprihvatljivo i za svaku osudu nedemokratsko ponašanje vojvođanske vlasti i Bojana Pajtića, i on bi trebalo da podnese ostavku, izjavio je ranije danas lider DSS Vojislav Koštunica.

Opozicione stranke u Vojvodini, Srpska napredna stranka, Demokratska stranka Srbije i Socijalistička partija Srbije traže vanredne izbore u pokrajini tvrdeći da pokrajinska vlada Demokratske stranke loše radi i da nema podršku građana. SNS danas u Novom Sadu počela sa prikupljanjem potpisa.

Funkcioneri SNS Miloš Vučević i Igor Mirović i SPS Dušan Bajatović zatražili su u petak, na mitingu u Novom Sadu, ostavku Bojana Pajtića i raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić odbacio je zahteve da podnese ostavku, kao i zahtev da pokrajinska vlada iz procedure povuče Predlog deklaracije.

Opšti izbori u Srbiji su održani u maju prošle godine.

DSS odgovara: DS srećom nije stigao da izda Kosovo do kraja

Portparol Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Demokratske stranke Srbije i poslanik u pokrajinskoj skupštini Milenko Jovanov saopštio je, u odgovoru Demokratskoj stranci, da ta partija obmanjuje javnost, jer su neistina i borba za golu vlast jedina politika koju ima DS.

U pisanoj izjavi za medije Jovanov je naveo da je "DS je zaboravila da je Kosovo i Metohija i danas lažna država, uprkos žarkim željama, ali i konkretnim potezima DS, da se ovoj marionetskoj tvorevini da legitimitet".

"DS je zaboravila i da je u Vladi kojoj je predsedavao Vojislav Koštunica DS imala većinu ministara kao i da je Boris Tadić tada bio predsednik Republike", napomenuo je Jovanov.

Sve što je mogla DS je radila protiv interesa Srbije, ali, na sreću, nisu stigli da izdaju Kosovo do kraja, naveo je on.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući Koštunici, Srbija danas ima Ustav koji je poslednja brana separatizmu, a "posebno separatizmu Bojana Pajtića".

"Vreme Bojana Pajtića je prošlo i to su mu građani već saopštili", naveo je Jovanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: