Četvrtak, 04.04.2013.

00:22

"Bez dogovora nema pregovora sa EU"

Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Milica Delević izjavila je da bez dogovora Beograda i Prištine nema početka pregovora o članstvu u EU.

Izvor: Blic, Tanjug

Default images

Delevićeva je rekla da je veoma važno da se čuje šta se preduzima da se u predstojećih nekoliko dana, o kojima je govorila Ketrin Ešton, postigne sporazum s Prištinom i kakve su šanse da do njega dođe.

"Bez dogovora Beograda i Prištine nema početka pregovora o članstvu u EU, što znači i da najviše pažnje ostaje posvećeno visokim političkim pitanjima, a manje reformskim procesima koje bi pregovori stavili u prvi plan", rekla je Delevićeva "Blicu".

Izveštaji Evropske komisije i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton o tome da li je Srbija ispunila uslove za dobijanje datuma biće objavljeni 16. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: