Hoće li i Vučić 2. aprila u Brisel?

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić odlučiće, nakon konsultacija sa Ivicom Dačićem i Tomislavom Nikolićem, da li će prisustvovati dijalogu u Briselu 2. aprila.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.03.2013.

10:58

Default images

U Vučićevom kabinetu nisu mogli da preciziraju kada će i u kojoj formi konsultacije biti obavljene.

"Vučić ima poverenje u Dačića, a o mogućem učešću u razgovoru konsultovaće se sa predsednikom Srbije i predsednikom Vlade Srbije. U načelu Vučić smatra da nije neophodan njegov odlazak u Brisel", rečeno je Tanjugu u kabinetu potpredsednika.

Vučić je dobio pisani poziv od visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton da prisustvuje razgovorima, a u Predsedništvo Srbije je stigao isti poziv od SAD, potvrđeno je agenciji Beta u Vučićevom kabinetu.

U kabinetu su istakli da je Vučiću važniji rezultat pregovora i da li će biti postignuto nešto u korist Srba na Kosovu, od toga koji će politički akteri učestvovati u razgovorima.

Kako piše "Blic", na osnovu saznanja u međunarodnim diplomatskim krugovima, Vašington i Brisel insistiraju na većem angažovanju Vučića u pregovorima Beograda i Prištine.

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je sinoć RTS-u da se ishod pregovora neće znati sve do 2. aprila, ali i da će Beograd, ako mu bude predstavljen isti dokument kao u prošloj rundi pregovora, sigurno odbiti taj papir.

"Vode se intenzivne diplomatske aktivnosti, traži se kompromis, veliki je ulog u pitanju, jer je na stolu najveće državno pitanje, a ishod se neće znati sve do 2. aprila", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: